μεχρι και την 10.04 που ειχα στο λαπτοπ η πρωτη και σημαντικότερη εργασια μου ηταν να μετα την εγκατάσταση του συστήματος να 'φτιαξω' την πανω μπαρα....και ειδικοτερα ενεργοποιούσα (εγκαθιστούσα) μια εφαρμογη...την CPU???κατι... που μου εδινε τη δυνατότητα να ρυθμίζω τη ταχύτητα της CPU (apo 800ΜHz se 1,3 1,5, kai 1,8) στο δικο μου laptop...
επειδη το ΙΒΜ ειναι παλιο και κατι εχει παθει υπερθερμαίνεται δεμ μπορω να δω 20' βινταιο... κολλάει..ετσι παντα ρύθμιζα τη ταχύτητα του στο 800 και δούλευε χωρις να κολλήσει....
εβαλα το ubuntu 11.10 kai δεν εχω αυτη τη δυνατότητα....δεν μπορώ με δεξι κλικ να προγραμματίσω τη πανω μπαρα.... και θεωρούσα οτι τωρα ειναι αδύνατο να επαναπρογραματιστει..... ομως στο OSARENA βρηκα μια δημοσιευση που την εφαρμοσα με επιτυχία και εξαφανισε το ονομα του χρηστη απο τη πανω μπαρα....αρα υπαρχει τροπος να επεμβουμε.....
Ειναι πολυ σημαντικό...για να μη κολλάει το λαπτοπ καθε μια ωρα να ξανατρεξω την εφαρμογη που ρυθμιζε τη συχνότητα /ταχύτητα της CPU... πως γίνεται?
που μπορω να βρω σχετικές πληροφορίες ...