Γνωρίζει κάνεις γιατί συμβαίνει αυτό ?
Έχω Ubuntu 11.10 32bit με Classic Gnome
Συντονιστής: adem1

PaPo έγραψε:Να σε ρωτήσω κάτι..
Πως έκανες αυτούς τους συνδέσμους; Πήγες στο usr ή όπου αλλού είναι και έκανες μία συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας;
Απ' την συντόμευση του libreoffice αυτό που μπορώ να καταλάβω απ' το εικονίδιο είναι ότι είναι κλειδωμένο ή δεν έχεις ίσως τα δικαιώματα... Μπορεί να κάνω και λάθος...
Εγώ αυτό που έχω κάνει με το matlab και έχω εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας είναι να κάνω δεξί κλικ -> Δημιουργία εκκινητή και βάζω τις εξής επιλογές:
Τύπος -> Εφαρμογή
Όνομα -> Matlab
Εντολή -> /opt/Matlab/bin/matlab -desktop
Στην ουσία είναι συντόμευση για να μην πηγαίνω κάθε φορά στο path και το ανοίγω... Δοκίμασε το...
To -desktop το βάζεις για να στο πετάει στην οθόνη και να μην κλείνει.. Εσύ απλά άλλαξε το path προς το εκτελέσιμο που υπάρχει και το όνομα φυσικά..

modenas88 έγραψε:Τα εικονίδια που 'σέρνουμε' στην επιφάνεια εργασίας βρίσκονται στο /usr/share/applications/. Και στην 12.04 που είμαι αλλά και σε εσένα, τα εικονίδια του LibreOffice σε αυτόν τον φάκελο είναι τα μόνα που είναι συντομεύσεις. Και μάλλον δεν θα έπρεπε να τα είχαν έτσι.
Τα πραγματικά αρχεία που χρειάζεται να μπουν στην παραπάνω διαδρομή βρίσκονται στο /usr/lib/libreoffice/share/xdg, οπότε πρέπει να τα αντιγράψουμε ως έχουν και όχι ως σύνδεσμους.
Μπορείς να το κάνεις μέσω του Ναυτίλου ως root (Alt+F2 και γράφουμε gksu nautilus). Διέγραψε όμως πρώτα του συνδέσμους και μετά αντέγραψε στο /usr/share/applications/ όσα χρειάζονται (απ' ότι είδα σε μένα, έχει και 2-3 που δεν χρειάζεται να μπουν). Όχι όμως μετακίνηση αλλά αντιγραφή.
Μετά (λογικά) θα μπορείς να σύρεις τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας.
topmail έγραψε:Καλησπέρα φιλέ modenas88 πραγματικά πολύτιμες οι πληροφορίες σου καθώς και του φίλου PaPo. Λοιπόν το πρόβλημα μετά από την πολύτιμη βοήθεια σας λύθηκε πολύ απλά.
Έτσι λοιπόν πήγα --->Mενού-->δεξί κλικ--> επεξεργασία μενού-->Γραφείο-->Libreoffice-->ιδιότητες.
Εκεί στις ιδιότητες εκκινητη στην Εντολή πρόσθεσα στο τέλος "-desktop" όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, και το πρόβλημα λύθηκε !!
sudo chmod xxx /diadromiprosarxeio4-->read, 2-->write, 1-->execute
PaPo έγραψε:modenas88 έγραψε:Τα εικονίδια που 'σέρνουμε' στην επιφάνεια εργασίας βρίσκονται στο /usr/share/applications/. Και στην 12.04 που είμαι αλλά και σε εσένα, τα εικονίδια του LibreOffice σε αυτόν τον φάκελο είναι τα μόνα που είναι συντομεύσεις. Και μάλλον δεν θα έπρεπε να τα είχαν έτσι.
Τα πραγματικά αρχεία που χρειάζεται να μπουν στην παραπάνω διαδρομή βρίσκονται στο /usr/lib/libreoffice/share/xdg, οπότε πρέπει να τα αντιγράψουμε ως έχουν και όχι ως σύνδεσμους.
Μπορείς να το κάνεις μέσω του Ναυτίλου ως root (Alt+F2 και γράφουμε gksu nautilus). Διέγραψε όμως πρώτα του συνδέσμους και μετά αντέγραψε στο /usr/share/applications/ όσα χρειάζονται (απ' ότι είδα σε μένα, έχει και 2-3 που δεν χρειάζεται να μπουν). Όχι όμως μετακίνηση αλλά αντιγραφή.
Μετά (λογικά) θα μπορείς να σύρεις τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας.
Επειδή είμαστε σε linux διανομή, λίγο τερματικό δεν βλάπτει :p:p Πλάκα κάνω εννοείται!!!

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization