Πρόβλημα με Εικονίδια στο Desktop  Το θέμα επιλύθηκε

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Πρόβλημα με Εικονίδια στο Desktop

Δημοσίευσηαπό topmail » 19 Μαρ 2012, 17:04

Έχω πρόβλημα με τις συντομεύσεως των προγραμμάτων στην επιφάνεια εργασίας. Συγκεκριμένα το Libreoffice, το Amsn, το Gooogle chrome μου τα εμφανίζει έτσι όπως στην εικόνα παρακάτω και δεν λειτουργούν. Ενώ με άλλες συντομεύεις δεν έχω πρόβλημα όπως π.χ Firefox.

Εικόνα

Εικόνα

Γνωρίζει κάνεις γιατί συμβαίνει αυτό ?
Έχω Ubuntu 11.10 32bit με Classic Gnome
Spoiler: show
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
2 Ubuntu 12.04 32bit (el_GR.utf8) 3.2.0-20-generic-pae,
3 Intel Celeron M CPU 430 1.73GHz ‖ RAM 937 MiB ‖ VIA VN800
4 VIA CN700/P4M800 Pro/P4M800 CE/VN800 [S3 UniChrome Pro] [1106:3344] (rev 01)
5 eth0: VIA VT6102 [Rhine-II] [1106:3065] (rev 78) ⋮ wlan0: 0bda:8187 Realtek Semiconductor Corp. RTL8187 Wireless Adapter
Άβαταρ μέλους
topmail
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με Εικονίδια στο Desktop

Δημοσίευσηαπό PaPo » 19 Μαρ 2012, 19:38

Να σε ρωτήσω κάτι..

Πως έκανες αυτούς τους συνδέσμους; Πήγες στο usr ή όπου αλλού είναι και έκανες μία συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας;
Απ' την συντόμευση του libreoffice αυτό που μπορώ να καταλάβω απ' το εικονίδιο είναι ότι είναι κλειδωμένο ή δεν έχεις ίσως τα δικαιώματα... Μπορεί να κάνω και λάθος...

Εγώ αυτό που έχω κάνει με το matlab και έχω εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας είναι να κάνω δεξί κλικ -> Δημιουργία εκκινητή και βάζω τις εξής επιλογές:
Τύπος -> Εφαρμογή
Όνομα -> Matlab
Εντολή -> /opt/Matlab/bin/matlab -desktop
Στην ουσία είναι συντόμευση για να μην πηγαίνω κάθε φορά στο path και το ανοίγω... Δοκίμασε το...

To -desktop το βάζεις για να στο πετάει στην οθόνη και να μην κλείνει.. Εσύ απλά άλλαξε το path προς το εκτελέσιμο που υπάρχει και το όνομα φυσικά..
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό topmail » 19 Μαρ 2012, 21:08

PaPo έγραψε:Να σε ρωτήσω κάτι..

Πως έκανες αυτούς τους συνδέσμους; Πήγες στο usr ή όπου αλλού είναι και έκανες μία συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας;
Απ' την συντόμευση του libreoffice αυτό που μπορώ να καταλάβω απ' το εικονίδιο είναι ότι είναι κλειδωμένο ή δεν έχεις ίσως τα δικαιώματα... Μπορεί να κάνω και λάθος...

Εγώ αυτό που έχω κάνει με το matlab και έχω εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας είναι να κάνω δεξί κλικ -> Δημιουργία εκκινητή και βάζω τις εξής επιλογές:
Τύπος -> Εφαρμογή
Όνομα -> Matlab
Εντολή -> /opt/Matlab/bin/matlab -desktop
Στην ουσία είναι συντόμευση για να μην πηγαίνω κάθε φορά στο path και το ανοίγω... Δοκίμασε το...

To -desktop το βάζεις για να στο πετάει στην οθόνη και να μην κλείνει.. Εσύ απλά άλλαξε το path προς το εκτελέσιμο που υπάρχει και το όνομα φυσικά..

Καλησπέρα PaPo. Τους συνδέσμους αυτούς τους έκανα σέρνοντας τα αντίστοιχα προγράμματα στην επιφάνεια εργασίας. Το Amsn και το google chrome με δεξί κλικ και τσεκάρισμα στα δικαιώματα για εκτέλεση κατάφερα να τα φτιάξω. Το μόνο που δεν κατάφερα είναι το libreoffice, το οποίο είχε ήδη δικαιώματα εκτέλεσης τσεκαρισμένα. Παραθέτω εικόνα

Εικόνα

Το libreoffice γιατί έτσι ?

Επισης θα ήθελα να σου αναφέρω οτι θα ήθελα να αποφύγω τον τρόπο που αναφέρεις γιατί το έχω εγκαταστήσει και σε αρχάριο χρήστη του Linux (πρώην παραθυράκια) και έτσι του είναι πιο εύκολο να τα σέρνει στην ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ και να δημιουργεί συντομεύσεις
5 eth0: VIA VT6102 [Rhine-II] [1106:3065] (rev 78) ⋮ wlan0: 0bda:8187 Realtek Semiconductor Corp. RTL8187 Wireless Adapter
Άβαταρ μέλους
topmail
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 19 Μαρ 2012, 23:23

Τα εικονίδια που 'σέρνουμε' στην επιφάνεια εργασίας βρίσκονται στο /usr/share/applications/. Και στην 12.04 που είμαι αλλά και σε εσένα, τα εικονίδια του LibreOffice σε αυτόν τον φάκελο είναι τα μόνα που είναι συντομεύσεις. Και μάλλον δεν θα έπρεπε να τα είχαν έτσι.

Τα πραγματικά αρχεία που χρειάζεται να μπουν στην παραπάνω διαδρομή βρίσκονται στο /usr/lib/libreoffice/share/xdg, οπότε πρέπει να τα αντιγράψουμε ως έχουν και όχι ως σύνδεσμους.
Μπορείς να το κάνεις μέσω του Ναυτίλου ως root (Alt+F2 και γράφουμε gksu nautilus). Διέγραψε όμως πρώτα του συνδέσμους και μετά αντέγραψε στο /usr/share/applications/ όσα χρειάζονται (απ' ότι είδα σε μένα, έχει και 2-3 που δεν χρειάζεται να μπουν). Όχι όμως μετακίνηση αλλά αντιγραφή.

Μετά (λογικά) θα μπορείς να σύρεις τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με Εικονίδια στο Desktop  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό topmail » 20 Μαρ 2012, 00:53

Καλησπέρα φιλέ modenas88 πραγματικά πολύτιμες οι πληροφορίες σου καθώς και του φίλου PaPo. Λοιπόν το πρόβλημα μετά από την πολύτιμη βοήθεια σας λύθηκε πολύ απλά.

Έτσι λοιπόν πήγα --->Mενού-->δεξί κλικ--> επεξεργασία μενού-->Γραφείο-->Libreoffice-->ιδιότητες.
Εκεί στις ιδιότητες εκκινητη στην Εντολή πρόσθεσα στο τέλος "-desktop" όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, και το πρόβλημα λύθηκε !!

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
topmail
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 20 Μαρ 2012, 14:00

modenas88 έγραψε:Τα εικονίδια που 'σέρνουμε' στην επιφάνεια εργασίας βρίσκονται στο /usr/share/applications/. Και στην 12.04 που είμαι αλλά και σε εσένα, τα εικονίδια του LibreOffice σε αυτόν τον φάκελο είναι τα μόνα που είναι συντομεύσεις. Και μάλλον δεν θα έπρεπε να τα είχαν έτσι.

Τα πραγματικά αρχεία που χρειάζεται να μπουν στην παραπάνω διαδρομή βρίσκονται στο /usr/lib/libreoffice/share/xdg, οπότε πρέπει να τα αντιγράψουμε ως έχουν και όχι ως σύνδεσμους.
Μπορείς να το κάνεις μέσω του Ναυτίλου ως root (Alt+F2 και γράφουμε gksu nautilus). Διέγραψε όμως πρώτα του συνδέσμους και μετά αντέγραψε στο /usr/share/applications/ όσα χρειάζονται (απ' ότι είδα σε μένα, έχει και 2-3 που δεν χρειάζεται να μπουν). Όχι όμως μετακίνηση αλλά αντιγραφή.

Επειδή είμαστε σε linux διανομή, λίγο τερματικό δεν βλάπτει :p:p Πλάκα κάνω εννοείται!!!

topmail έγραψε:Καλησπέρα φιλέ modenas88 πραγματικά πολύτιμες οι πληροφορίες σου καθώς και του φίλου PaPo. Λοιπόν το πρόβλημα μετά από την πολύτιμη βοήθεια σας λύθηκε πολύ απλά.

Έτσι λοιπόν πήγα --->Mενού-->δεξί κλικ--> επεξεργασία μενού-->Γραφείο-->Libreoffice-->ιδιότητες.
Εκεί στις ιδιότητες εκκινητη στην Εντολή πρόσθεσα στο τέλος "-desktop" όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, και το πρόβλημα λύθηκε !!

Εικόνα

topmail, τα δικαιώματα πιο αποτελεσματικά, νομίζω, μπορείς να τα δώσεις και μέσω κονσόλας με το
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo chmod xxx /diadromiprosarxeio
όπου χχχ τα δικαιώματα που θες για user, group, others κάνοντας τον αντίστοιχο συνδυασμό από τα
Κώδικας: Επιλογή όλων
4-->read, 2-->write, 1-->execute
Αθροιστικά βγαίνουν τα δικαιώματα που δίνεις, δλδ 700 -->read, write,execute ο user και οι άλλοι τίποτα..

Anyway, αφού έγινε η δουλειά σου καλώς..
Υ.Γ.: το -desktop σε περιπτώσεις αντίστοιχες κάνει δουλειά!
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 20 Μαρ 2012, 16:09

PaPo έγραψε:
modenas88 έγραψε:Τα εικονίδια που 'σέρνουμε' στην επιφάνεια εργασίας βρίσκονται στο /usr/share/applications/. Και στην 12.04 που είμαι αλλά και σε εσένα, τα εικονίδια του LibreOffice σε αυτόν τον φάκελο είναι τα μόνα που είναι συντομεύσεις. Και μάλλον δεν θα έπρεπε να τα είχαν έτσι.

Επειδή είμαστε σε linux διανομή, λίγο τερματικό δεν βλάπτει :p:p Πλάκα κάνω εννοείται!!!

Απολογίες.. :mrgreen:
Επειδή στην 12.04 που το έκανα *και* στους δύο παραπάνω φακέλους τα εικονίδια αυτά είχαν διαφορετικές ονομασίες και από το τερματικό (πχ με την ls ) (αλλού «libreoffice-startcenter.desktop», αλλού «startcenter.desktop») και διαφορετικές ονομασίες (ως γνωστών) μέσω του Ναυτίλου (LibreOffice Calc etc..), αποφάσισα να το δώσω μόνο έτσι (είχα ετοιμάσει και μέσω termnal). Αφού μπερδεύτηκα και εγώ που το έκανα, σκέφτηκα πόσο θα μπερδευόταν και αυτός που ήθελε να το φτιάξει!

Επίσης, στην περίπτωση συνδέσμων πρέπει να προσέχουμε με τα δικαιώματα «τους» επειδή στην πραγματικότητα αλλάζουμε τα δικαιώματα του «μητρικού» αρχείου και όχι του συνδέσμου. Ειδικά αν το κάνουμε με sudo, αφού ίσως αλλάξουμε δικαιώματα σε καταλόγους πέραν του /home/$USER. (Τα δικαιώματα των συνδέσμων, δεν φαίνονται σωστά μέσα από τον Ναυτίλο. Εκεί, φαίνονται του «μητρικού»)
(φιλικά) :)
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization