Αλλαγής ποιότητας γραφικών (graphics experience)

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Αλλαγής ποιότητας γραφικών (graphics experience)

Δημοσίευσηαπό minas1 » 25 Μαρ 2012, 00:43

Γεια σας.

Έχω επιτέλους καταφέρει να εγκαταστήσω σωστά το ubuntu 11.10 :)

Είχα και στο παρελθόν μια έκδοση ubuntu (8 νομίζω), στην οποία θυμάμει υπήρχε η επιλογή να αυξήσω την ποιότητα των γραφικών θυσιάζοντας λίγη υπολογιστική ισχύ (και θυμάμαι πως αυτό δημιουργούσε πολύ ωραία εφέ κίνησης των παραθύρων)

Με την καινούργια έκδοση που έχω εγκαταστήσει, δε βρίσκω πουθενά την επιλογή αυτή. Μήπως δεν υπάρχει πλέον ή κάτι μου λείπει σε drivers;

Σημειώστε πως έχω κατεβάσει τα drivers της ati για τον υπολογιστή μου (όχι τα open-source) και απ' ότι φαίνεται είναι σωστά εγκατεστημένα.
Παρ' όλα αυτά, πηγαίνοντας "System Settings" => "System Info" => "Graphics" μου εμφανίζει:

Driver VESA:MADISON
Experience Standard

Τι είναι αυτό το vesa madison; Και το ότι το experience είναι standard έχει να κάνει με αυτό που λέω πιο πάνω; Πώς μπορώ να το φτιάξω;

Ευχαριστώ
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
2 Ubuntu 12.04 oneiric 64bit (en_US.UTF-8), Ubuntu 3.2κάτι, Windows 7
3 Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3826 MiB ‖ TOSHIBA Portable PC - TOSHIBA Satellite L655
4 ATI Madison [AMD Radeon HD 5000M Series] [1002:68c1]
5 eth0: Atheros AR8152 v1.1 Fast Ethernet [1969:2060] (rev c1) ⋮ wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller [14e4:4727] (rev 01)
minas1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Αλλαγής ποιότητας γραφικών (graphics experience)

Δημοσίευσηαπό Learner » 25 Μαρ 2012, 01:04

Καλησπέρα ,
όταν ανοίξεις το "πρόσθετοι οδηγοί υλικού" τι σου δείχνει πως είναι ενεργοποιημένο ; Δηλαδή , άνοιξε ένα τερματικό και γράψε
Κώδικας: Επιλογή όλων
jockey-gtk
, ποιος οδηγός είναι ενεργοποιημένος ;
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 25 Μαρ 2012, 01:14

minas1 έγραψε:Τι είναι αυτό το vesa madison; Και το ότι το experience είναι standard έχει να κάνει με αυτό που λέω πιο πάνω; Πώς μπορώ να το φτιάξω;

Στο δικό μου σύστημα που έχει σίγουρα ενεργοποιημένα τα 3D γραφικά, αναφέρει «Περιβάλλον κανονικό», κάτι που μάλλον υποδεικνύει πως και αυτό που σου παρουσιάζεται πρέπει να είναι εντάξει.
Αν κάποιος χρησιμοποιεί Αγγλικό περιβάλλον, μπορεί να το επιβεβαιώσει.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό minas1 » 25 Μαρ 2012, 16:59

Learner έγραψε:Καλησπέρα ,
όταν ανοίξεις το "πρόσθετοι οδηγοί υλικού" τι σου δείχνει πως είναι ενεργοποιημένο ; Δηλαδή , άνοιξε ένα τερματικό και γράψε
jockey-gtk
, ποιος οδηγός είναι ενεργοποιημένος ;

Ο ενεργοποιημένος οδηγός είναι ο "ATI/AMD PROPRIETARY FGLRX GRAPHICS DRIVER"

Αυτή είναι η επιλογή που βρήκα παλιά και δε βρίσκω τώρα... (η εικόνα αυτή είναι από βίντεο στο YouTube)

Εικόνα
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
2 Ubuntu 12.04 oneiric 64bit (en_US.UTF-8), Ubuntu 3.2κάτι, Windows 7
3 Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3826 MiB ‖ TOSHIBA Portable PC - TOSHIBA Satellite L655
4 ATI Madison [AMD Radeon HD 5000M Series] [1002:68c1]
5 eth0: Atheros AR8152 v1.1 Fast Ethernet [1969:2060] (rev c1) ⋮ wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller [14e4:4727] (rev 01)
minas1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 25 Μαρ 2012, 18:50

Το περιβάλλον πλέον έχει αλλάξει και δεν θα βρεις αυτή την εικόνα.
Τα εφέ χρήσης φορτώνονται αυτόματα στους υπολογιστές που τα υποστηρίζουν.
Πλέον το περιβάλλον με τα ενεργοποιημένα εφέ χρήσης (το μεσαίο δηλαδή), ονομάζεται Unity 3D και είναι η επιλογή "Ubuntu" κατά τη σύνδεση.
Το περιβάλλον χωρίς ενεργοποιημένα εφέ χρήσης (το επάνω δηλαδή), ονομάζεται Unity 2D και είναι η επιλογή "Ubuntu 2D" κατά τη σύνδεση.
Για να δεις αν αυτή τη στιγμή είσαι στο «κανονικό» ή το 2D περιβάλλον μιας και μοιάζουν αρκετά, κοίτα κάποιες ενδείξεις.
Μαντεύω ότι χρησιμοποιείς το Unity 3D περιβάλλον αφού ο οδηγός της κάρτας σου είναι ενεργοποιημένος.
Για να δεις αν ο υπολογιστής σου υποστηρίζει το Unity 3D, δίνεις από το τερματικό την εντολή
/usr/lib/nux/unity_support_test -p
(http://www.installubuntulinux.com/2011/05/how-to-test-unity-support-in-your.html).

Για τα έξτρα εφέ, ενεργοποιούνται όπως και πριν από το διαχειριστή ρυθμίσεων του Compiz (πρέπει να τον εγκαταστήσεις). Θέλει προσοχή όμως καθώς πολλά από αυτά είναι ασύμβατα με το Unity και μπορεί τελικά εύκολα να μείνεις χωρίς desktop.
Ένας οδηγός για πιο πολλά εφέ με το Unity, είναι εδώ: Ubuntu 11.10 with unity and compiz effects ( by Macedon )
Για πιο απλές ρυθμίσεις της εμφάνισης, πάτα στο σύνδεσμο της υπογραφής μου εκεί που γράφει «ρύθμισε την εμφάνιση του Unity»
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ