Applet επιφ. εργασίας εμφάνισης στατιστικών κλπ.

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Applet επιφ. εργασίας εμφάνισης στατιστικών κλπ.

Δημοσίευσηαπό Themis-T » 03 Ιαν 2009, 14:49

Καλημέρα,

Έχω δει σε διάφορες εικόνες desktop ένα Applet (συγκεκριμένα με λευκά γράμματα και διαφανές φόντο) που δείχνει διάφορα στοιχεία σχετικά με την χρήση του υπολογιστή, π.χ. χρήση επεξεργαστών και μνήμης καθώς και κίνηση δικτύου ethernet + wireless και πολλά άλλα. Αυτό το Applet (ή εφαρμογή-δεν ξέρω) είναι κάτι σαν την μπάρα των Vista. Αυτό που αναφέρω με τα λευκά γράμματα σε διαφανές φόντο απλώς είναι παραμετροποιημένο (μέσω .xml αρχείου) και καταλαμβάνει ένα μεγάλο σχετικά μέρος της επιφάνειας εργασίας. Είχα πετύχει την ιστοσελίδα μια φορά αλλά δεν θυμάμαι πλέον που είναι. Μήπως κάποιος από εσάς γνωρίζει ή θυμάται κάτι παρόμοιο;
Μου φαίνεται ότι είχα δει και μία καταχώρηση σε αυτό εδώ το φόρουμ, έψαξα (μάλλον με λάθος λέξεις) αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό, δυστυχώς.

Είναι κάπως έτσι:
[url]http://www.imagehosting.com/]Εικόνα[/url]
Xtreemweb.net - Xtreem hosting and support
Themis-T
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Applet επιφ. εργασίας εμφάνισης στατιστικών κλπ.

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 03 Ιαν 2009, 15:29

Λέγεται conky και είναι στα repositories αν δεν κάνω λάθος. Αν θέλεις βέβαια, μπορείς να εγκαταστήσεις μέσω synaptic και τα screenlets, όπου υπάρχει, μεταξύ άλλων φανταστικών το screenlet με το όνομα sysmonitor. Αυτό είναι εύκολο στη διαμόρφωση (περιεχόμενο, χρώματα, γραμματοσειρά). Δεν λέω ότι είναι καλύτερο από το conky γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει και τα δύο. Κάποιο άλλο μέλος του forum ίσως μπορεί να σου πει περισσότερα.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Re: Applet επιφ. εργασίας εμφάνισης στατιστικών κλπ.

Δημοσίευσηαπό Themis-T » 03 Ιαν 2009, 16:29

Ευχαριστώ... Το Conky είναι αυτό που έψαχνα.
Xtreemweb.net - Xtreem hosting and support
Themis-T
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization