Απενεργοποιηση compiz

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Απενεργοποιηση compiz

Δημοσίευσηαπό commbba » 15 Ιαν 2013, 00:56

Γεια σας φιλοι μου.Δεν ξερω εαν ειναι το καταλληλο σημειο για να ανοιξω αυτη τη συζητηση.Στον υπολογιστη της υπογραφης,εγκαθιστω το ubuntu απο το 2008 με αρκετα μεγαλη επιτυχια.Παντα εκανα "καθαρη" εγκατασταση,γιατι γρηγορα ανακαλυψα οτι δημιουργουνταν καποια "θεματα" με την αναβαθμιση απο την προηγουμενη εκδοση.Τελος παντων,μεχρι τωρα την εβγαζα καθαρη και ημουνα αρκετα ευχαριστημενος,μεχρι την εκδοση 12.04 LTS.
Αρχικα δεν μπορουσα να κανω εγκατασταση του συστηματος,γιατι οταν εφθανε στην κατασταση της εγκαταστασης με το slideshow μου εβγαζε ανακοινωνση λαθους και με πεταγε εκτος.Μετα απο αρκετο ψαξιμο,βρηκα πως να αποεγκαθιστω την εικονα με "sudo apt-get remove ubiquity-slideshow-ubuntu".δυστυχως ομως μετα εχω προβλημα με το compiz,κανει τον υπολογιστη να σερνεται,κυριολεκτικα.Εγκατεστησα το compizconfig-setting manager και αφαιρεσα πολλα στοιχεια αλλά ματαια.Τελικα εγκατεστησα το Xubuntu αλλα και εδω δεν ειναι ολα ροδινα.Μετα την απεγκατασταση του Ubuntu,βρηκα μια λυση που μπορει να δουλευε,τουλαχιστον σε παλιοτερες εκδοσεις το εκανε.Να κανω logout και στην επιλογη login να διαλεξω "classic view(no effects)".
Αυτη ειναι η ερωτηση μου,στις νεες εκδοσεις του Ubuntu,υπαρχει αυτη η επιλογη ?Για να μην κανω παλι πειραματα με τα λειτουργικα συστηματα.
Ευχαριστω προκαταβολικα,καλη συνεχεια.
Acer F3000(Acer Aspire 1450) AMD Athlon M+ 1.86 GHz,124 MB GPU,60 GB HDD,1.2 Gb RAM.Xubuntu 12.10
commbba
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Απενεργοποιηση compiz

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 15 Ιαν 2013, 01:03

commbba έγραψε:Μετα την απεγκατασταση του Ubuntu,βρηκα μια λυση που μπορει να δουλευε,τουλαχιστον σε παλιοτερες εκδοσεις το εκανε.Να κανω logout και στην επιλογη login να διαλεξω "classic view(no effects)".
Αυτη ειναι η ερωτηση μου,στις νεες εκδοσεις του Ubuntu,υπαρχει αυτη η επιλογη ?

Για την έκδοση 12.04 LTS, υπάρχει η αντίστοιχη επιλογή που είναι logout και στην επιλογή login το "Ubuntu 2D", που είναι το αντίστοιχο περιβάλλον που δεν χρησιμοποιεί 3D επιτάχυνση γραφικών, όπως και το "classic view(no effects)".
Για τη νέα έκδοση 12.10, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, οπότε αναγκαστικά περνάμε σε άλλο γραφικό περιβάλλον (μια λύση είναι το XFCE που ήδη εγκατέστησες).
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Re: Απενεργοποιηση compiz

Δημοσίευσηαπό commbba » 15 Ιαν 2013, 18:14

Μαλιστα,καταλαβα.Δηλαδη εαν το συστημα δεν σηκωνει το compiz,απλως εγκαθιστας καποια απο τις αλλες εκδοσεις Ubuntu.
Ευχαριστω για την απαντηση.
Acer F3000(Acer Aspire 1450) AMD Athlon M+ 1.86 GHz,124 MB GPU,60 GB HDD,1.2 Gb RAM.Xubuntu 12.10
commbba
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization