Unity-Gnome-Kubuntu-xfce  Το θέμα επιλύθηκε

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Re: Unity-Gnome-Kubuntu-xfce

Δημοσίευσηαπό apóstolos » 21 Σεπ 2013, 06:09

Kαλύτερο είναι να δοκιμάσεις ο ίδιος, αλλά ψάξε και video online. Κι εγώ νέος είμαι στο χώρο των λίνουξ αλλά δοκίμασα σχεδόν όλα περιβάλλοντα και θα μπορούσα να γράψω πολλά, αλλά ας το αφήσουμε τώρα... Aν ξέρεις καλά αγγλικά μπορείς να κοιτάξεις αυτό το review που βρήκα πρόχειρα (είναι λίγο παλιότερο από ότι είδα) http://www.renewablepcs.com/about-linux ... me-or-xfce

Να πω μόνο το εξής. Εφόσον είσαι καινούριος στα λίνουξ και χρησιμοποιούσες -φαντάζομαι- Windows αν δοκιμάσεις το Unity αυτό που θα σου φανεί περίεργο στην αρχή είναι η απουσία κάποιου μενού εφαρμογών όπως το "Έναρξη / Start" στα Windows. Υπάρχει λογική πίσω από αυτό. Την κατανοώ και τη στηρίζω προσωπικά, σε γενικές γραμμές. Στην πραγματικότητα όταν ξέρεις πια εφαρμογή ψάχνεις με το Dash τα πράγματα γίνονται πιο γρήγορα. Και η αναζήτηση είναι αρκετά "έξυπνη". Δλδ π.χ πληκτρολογώ στο search απλώς "διαχ" και μου βγάζει στα αποτελέσματα, ανάμεσα σε δυο-τρεις επιλογές το "διαχείριση πακέτων synaptic" που είναι αυτό που ψάχνω. Αν θες να δεις πως λειτουργεί πριν το εγκαταστήσεις ψάξε στο youtube: unity dash. (έτσι θα συνηθίσεις στην αναζήτηση : p)

Παρόλα αυτά αρκετοί απορρίπτουν το Unity εξαιτίας της απουσίας μενού. Αυτός είναι γελοίος λόγος, εφόσον είναι πολύ εύκολο ακόμα και στο Unity να έχεις τη δυνατότητα χρήσης ενός κλασσικού μενού, εγκαθιστώντας απλώς μία εφαρμογή που λέγεται classic menu indicator http://www.liberiangeek.net/2012/05/ins ... -pangolin/ Όσους βλέπεις να γκρινιάζουν πολύ μη τους παίρνεις στα σοβαρά..

Ωστόσο, υπάρχει σοβαρός λόγος να το απορρίψεις και είναι το ότι είναι βαρύ, όπως και το Gnome 3.. Έτσι, αν και προσωπικά στηρίζω τη λογική της Canonical και παρόλο που του Unity τρέχει μια χαρά στο laptop μου, επέλεξα καταλήγω να χρησιμοποιώ περισσότερο το περιβάλλον εργασίας xfce το οποίο κάνει τον υπολογιστή μου να φαίνεται αρκετά πιο γρήγορος. Δεν είναι εντυπωσιακό στην αρχή, αλλά αν κάτσεις να ασχοληθείς λίγο μπορείς να το κάνεις να δείχνει αρκετά όμορφο (είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο) έχοντας παράλληλα το πλεονέκτημα της μικρής χρήσης RAM κτλ

Τις εφαρμογές με τις οποίες έρχεται προεγκατεστημένο κάθε περιβάλλον μην τις λάβεις υπόψιν, αφού έτσι κι αλλιώς σε οποιοδήποτε περιβάλλον μπορείς να εγκαταστήσεις ο,τιδήποτε γενικά. Ίσα-ίσα, ίσως να είναι καλύτερα να είναι λιγότερες αφού αν έχεις μια μικρή εξοικείωση χτίζεις το σύστημα όπως θες.
1 Γνώσεις Linux: OK
3 Intel Celeron CPU G1820 @ 2.70GHz ‖ RAM 7676 MiB ‖ MSI H81M-E33
4 Intel Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics [8086:0402] {i915}
apóstolos
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 21 Σεπ 2013, 06:41

Όπως επισήμαναν και οι προηγούμενοι, το καλύτερο είναι να δοκιμάσεις.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια σαφής διαχωριστική γραμμή όσον αφορά τα γραφικά περιβάλλοντα.
Από τη μια μεριά υπάρχουν τα γραφικά περιβάλλοντα που προσομοιάζουν την παραδοσιακή λειτουργία όπως τη γνωρίζουμε από το λειτουργικό σύστημα Windows 95. Πολλοί χρήστες βολεύονται τόσο με αυτή τη λειτουργία που δεν μπορούν να συνηθίσουν κάποιο άλλο γραφικό περιβάλλον.

Για τους χρήστες αυτούς, υπάρχουν 2 εκπληκτικά γραφικά περιβάλλοντα τα οποία ειδικά τον τελευταίο καιρό έχουν βελτιωθεί πολύ, το XFCE και το KDE. Υπάρχει και το Cinnamon που αναπτύσσει η ομάδα του Linux Mint, το οποίο προσπαθεί να προσαρμόσει το νέο Gnome στον παλιό τρόπο λειτουργίας. Μπορείς να το δεις σε ένα live CD του Linux Mint. Προσωπικά, από τα παραπάνω θα πρότεινα το KDE με τις απίστευτες δυνατότητες προσαρμογής.

Τα γραφικά περιβάλλοντα Unity και Gnome Shell, δείχνουν την προσπάθεια να ανακαλυφθεί ένας νέος τρόπος επικοινωνίας του χρήστη με τον υπολογιστή. Σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι. Πολλοί τα κατακρίνουν λέγοντας πως σχεδιάστηκαν για φορητές συσκευές με οθόνες αφής (πχ ταμπλέτες) και όχι για υπολογιστές, αλλά αυτό δεν είναι ακριβές. Ίσως το Gnome Shell να μπορεί να λειτουργήσει και σε ένα τέτοιο περιβάλλον, θα παρουσίαζε όμως ελλείψεις. Το Unity δε, είναι ένα περιβάλλον το οποίο για να το εκμεταλλευτείς χρειάζεσαι πληκτρολόγιο, κάτι που το κάνει να έχει καθαρά desktop προορισμό.

Εν πάση περιπτώση, αυτό που είναι το σημαντικό είναι πως το γραφικό περιβάλλον δεν το χρησιμοποιούμε παρά μόνο ως μέσο για να κάνουμε τα 5-10 πράγματα που ο καθένας μας κάνει με τον υπολογιστή του. Αν ρυθμίσουμε αυτά τα 5-10 πράγματα να γίνονται εύκολα, τότε όλα τα γραφικά περιβάλλοντα είναι καλά και βολικά και τα ξεχωρίζουν μόνο λεπτομέρειες.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 21 Σεπ 2013, 06:58

Off topic:
fkol k4 έγραψε: Πολλοί τα κατακρίνουν λέγοντας πως σχεδιάστηκαν για φορητές συσκευές με οθόνες αφής (πχ ταμπλέτες) και όχι για υπολογιστές, αλλά αυτό δεν είναι ακριβές. Ίσως το Gnome Shell να μπορεί να λειτουργήσει και σε ένα τέτοιο περιβάλλον, θα παρουσίαζε όμως ελλείψεις.

Δεν το λέω επειδή είμαι φαν του GNOME Shell, πιστεύω πως είναι πολύ καλό για υπολογιστή (γούστα είναι αυτά), αλλά ειδικά για οθόνες αφής θα ήταν ακόμη καλύτερο (με παραλλαγές), χωρίς ελλείψεις. Δες:
Ότι προσαρμόζονται για οθόνες αφής ισχύει. Το Unity εξ'αρχής είχε αυτό το σκοπό. Το GNOME Shell το βλέπεις σιγά σιγά με τις αλλαγές, πχ το μεγάλο System Tray.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 24 Σεπ 2013, 20:45

@ apostolos

Ορισμένες επισημάνσεις, χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ, ούτε και να το παίξω κακός (είμαι, αλλά τώρα περνάω κρίση καλοσύνης και καθολικής αγάπης). Εκ προοιμίου δηλώνω ότι βρίσκω αρκετά κατατοπιστική και χρήσιμη την απάντηση που έδωσες.

apóstolos έγραψε:στο χώρο των λίνουξ

Είναι ΤΟ linux (κάθε φορά που εγώ ή κάποιος άλλος το διορθώνει, πάντα έχω τη βεβαιότητα ότι αυτός που το έγραψε σκέφτεται " δε μας χ....ς ρε Νταλάρα, αλλά εν πάση περιπτώσει... )

apóstolos έγραψε:και θα μπορούσα να γράψω πολλά, αλλά ας το αφήσουμε τώρα..

Μα γιατί βρε παιδί μου, γράψε-γράψε !

apóstolos έγραψε:Παρόλα αυτά αρκετοί απορρίπτουν το Unity εξαιτίας της απουσίας μενού. Αυτός είναι γελοίος λόγος

Χμμ, εδώ μου τα χαλάς, αν και δεν είναι ο μόνος λόγος, είναι ένας από τους λόγους και δε βλέπω γιατί όσοι το γουστάρουμε αλλιώς, εκφράζουμε κάτι γελοίο.

apóstolos έγραψε: Όσους βλέπεις να γκρινιάζουν πολύ μη τους παίρνεις στα σοβαρά..

Μάλιστα... άντε φρέσκος είσαι, μη σε προγκήξω ακόμα δε γράφτηκες (η καθολική αγάπη που λέγαμε... )

apóstolos έγραψε:επέλεξα καταλήγω να χρησιμοποιώ περισσότερο το περιβάλλον εργασίας xfce το οποίο κάνει τον υπολογιστή μου να φαίνεται αρκετά πιο γρήγορος

Πχ, στα 7 χρόνια που χρησιμοποιώ Linux, ποτέ δεν έβαλα xfce, ποτέ δεν το βρήκα ενδιαφέρον, αλλά παίρνω πολύ σοβαρά όσους το χρησιμοποιούν.
Αυτά....
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό apóstolos » 02 Οκτ 2013, 06:18

Δέχομαι τη διόρθωση. Το λίνουξ. Το κάνω συνέχεια λάθος, αλλά θα το συνηθίσω.

Ως προς τα άλλα. Για την απουσία μενού το εξήγησα. Δεν είναι σοβαρός λόγος να απορρίψεις το Unity αφού υπάρχει η δυνατότητα να έχεις και κλασσικό μενού με το classic menu indicator. Τη γκρίνια δεν την καταλαβαίνω. Αν κάτι εξυπηρετεί τις ανάγκες μου καλώς. Αν όχι, τότε θα κοιτάξω αλλού..Off topic:
Για παράδειγμα ο mir. Δεν έχω ιδέα για τις τεχνικές λεπτομέρεις, αλλά σκέφτομαι το εξής απλό: αν επιτύχει καλώς, αν αποτύχει θα επιλέξω μια από τις άπειρες διανομές που θα υιοθετήσουν το wayland.

Το xfce όταν το είδα πρώτη φορά το διέγραψα κατευθείαν, αλλά έχει πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης. Παράδειγμα (δικό μου) σε Xubuntu 13.10:
<-- Χρήση RAM 162MiB
1 Γνώσεις Linux: OK
3 Intel Celeron CPU G1820 @ 2.70GHz ‖ RAM 7676 MiB ‖ MSI H81M-E33
4 Intel Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics [8086:0402] {i915}
apóstolos
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization