Εγώ λέω πως η αλλαγή που προτείνεις δεν θα δουλεύει σε κανέναν. Mηδενίζει το πλάτος του launcher
αριστερά στο γραφικό περιβάλλον Unity-2D [και ουχί United]. Αν ο σκοπός ήταν η απόκρυψη αυτού του εκκινητή θα μπορούσες να το επιτύχεις με δεξί κλικ > αλλαγή παρασκηνίου επιφάνειας εργασίας > συμπεριφορά > αυτόματη απόκρυψη του εκκινήτη [ΝΑΙ]. Επίσης αν ήθελες να καταστήσεις σχεδόν αδύνατη την εμφάνιση του εκκινητή, στο ίδιο μενού θα μπορούσες να θέσεις την "αποκάλυψη ευαισθησίας" (άσχετο, τι ελληνικά είναι αυτά;) "χαμηλά".
Επίσης το να κρύψεις την πάνω μπάρα στο Ubuntu
μόνιμα δημιουργεί άλλα προβλήματα [όχι απαραίτητα μη διαχειρίσιμα -δεν το έχω ψάξει], αφού εκεί είναι [τουλάχιστον by default] τα μενού αρκετών εφαρμογών (π.χ firefox, nautilus, gnome terminal αλλά όχι π.χ του gedit).
Υπάρχουν launchers/taskbars οι οποίοι προσφέρουν μεγαλύτερη δυνατότητα παραμετροποίησης ιδίως το xfce4-panel. Μπορείς εύκολα να το ρυθμίσεις να αποκρύπτεται αυτόματα ( 'autohide'), να βάλεις 2, 3 ,4 panels, πάνω, αριστερά, δεξιά, σε ό,τι μέγεθος και χρώμα θες διαφανές ή αδιαφανές, με όποια εικονίδια θες. Ίσως μια διανομή που βασιζόταν στο XFCE να σου ταίριαζε καλύτερα.
Εγώ έχω κι άλλη λύση, καμμένη [που δεν προϋποθέτει αλλαγή διανομής ή εγκατάσταση πακέτου του τύπου xubuntu-dektop]:
Πρώτα απ' όλα [τα παρακάτω αναφέρονται στη δημιουργία ενός απλού openbox session]
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install openbox obconf
Εγκαθιστούμε επίσης xfce4-panel και thunar [*ή κάποιο διαχειριστή αρχείων πλην του ναυτίλου και θέτουμε αυτόν ως default την πρώτη φορά που θα πατήσουμε file manager στο μενού του xfce.]
Επίσης εκτελούμε
sudo gedit /usr/lib/openbox/openbox-autostart
και προσθέτουμε το εξής (που θα ξεκινά το panel αυτόματα με την εκίνηση)
xfce4-panel &
επίσης:
sudo gedit /etc/X11/openbox/autostart
εκεί υπάρχει ήδη ο παρακάτω κωδικός, ως σχόλιο (με # στην αρχή κάθε γραμμής, πρέπει να αφαιρεθούν τα #, εξηγεί εκεί τι κάνει το συγκεκριμένο αν δεν είναι κατανοητό):
if test -x /usr/lib/openbox/gnome-settings-daemon >/dev/null; then
/usr/lib/openbox/gnome-settings-daemon &
elif which gnome-settings-daemon >/dev/null; then
gnome-settings-daemon &
fi
Κι επίσης μπορούμε να επεξεργαστούμε τα αρχεία menu.xml, rc.xml που βρίσκονται στον ίδιο κατάλογο με το παραπάνω.
Μετά κάνεις δεξί κλικ και restart openbox
Και ρυθμίζεις το xfce panel όπως θες με δεξί κλικ κτλ
Προφανώς δεν υπάρχει background, αλλά όλα τα πργράμματα τρέχουν χωρίς πρόβλημα [με εξαίρεση το ναυτίλο -μπορεί να ρυθμιστεί κι αυτό], η αλλαγή γλώσσας λειτουργεί κανονικά με Αlt-Shift