George Pantelis έγραψε: Για την εισαγωγή κόμματος, αν θυμάμαι καλά, το gnome έχει κόμμα...
Επαναφέρω το θέμα για να απαντήσω σε αυτό μιας και απόψε το πέτυχα τελείως τυχαία πάνω στην ασχολία μου να κάνω μαντάρα το ubuntu ψαχουλεύοντας το.
Ναι το gnome έχει κόμμα στην ημερομηνία του· στην ουσία παρατήρησα δύο φόρμες ημερομηνίας. Πιο συγκεκριμένα πάνω στην μπάρα εφαρμογών πατάμε: super + Αlt τα κρατάμε πατημένα και μετά δεξί κλικ-> Προσθήκη στον πίνακα εφαρμογών->Ρολόι. Θα παρατηρήσουμε πως η φόρμα ημερομηνίας που θα εμφανιστεί, είναι διαφορετική απο αυτήν που είχαμε. Συγκεκριμένα το νούμερο του μήνα πάει μπροστά απο τον μήνα και ένα κόμμα διαχωρίζει τον μήνα απο την ώρα.
Την "κλασική" ημερομηνία όπως την ξέρουμε, θα την βρούμε στην επιλογή (είμαστε στην προσθήκη στον πίνακα εφαρμογών) "Μικροεφαρμογή ειδοποιήσεων πλήρης" η οποία όμως τονίζω πως
δεν περιλαμβάνει αυτούσια την ημερομηνία, αλλά και το όνομα χρήστη κτλ. Όπως δηλαδή το ξέρουμε απο το unity όταν εγκαταστήσαμε πρώτη φορά το ubuntu. Aυτό είναι αρνητικό με την έννοια πως μπορεί εγώ να θέλω να κρατήσω τα εικονίδια που είχα απο το unity αλλά να "πετάξω" την ημερομηνία και να βάλω αυτή με το κόμμα. Όμως φαίνεται πως αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι η εντολή "μικροεφαρμογή πλήρης" τα περιλαμβάνει όλα μαζί χωρίς να μπορούν να διαχωριστούν (
Άν κάνω λάθος στο της μη δυνατότητας διαχωρισμού, ας με διορθώσει κάποιος). Προφανώς μπορεί κάποιος να έχει και τις δύο ημερομηνίες μαζί, αλλά δεν νομίζω να αρέσει σε κανέναν.
Οτιδήποτε επιλέξουμε να εμφανιστεί στο panel, μπορούμε εύκολα και να το μετακινήσουμε πάνω στην μπάρα ή να το διαγράψουμε κρατώντας ξανά τα super +alt-> δεξί κλικ->μετακίνηση ή αφαίρεση απο τον πίνακα εφαρμογών.