Αλλαγή γραφικού περιβάλλοντος + μερικές επιπλέον ερωτήσεις.  Το θέμα επιλύθηκε

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Re: Αλλαγή γραφικού περιβάλλοντος + μερικές επιπλέον ερωτήσε

Δημοσίευσηαπό Arathorn » 07 Ιούλ 2014, 11:03

Διερωτήθηκα πάνω σε αυτό που είπες "άλλο το gnome shell και άλλο η συνεδρία Gnome Classic που έχουμε εδώ".

Αφού λοιπόν έχω Gnome Classic, άρα δεν έχω gnome shell (σορρυ απλώς αυτό κατάλαβα). :P
Άβαταρ μέλους
Arathorn
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 07 Ιούλ 2014, 11:16

Arathorn έγραψε:Διερωτήθηκα πάνω σε αυτό που είπες "άλλο το gnome shell και άλλο η συνεδρία Gnome Classic που έχουμε εδώ".

Αφού λοιπόν έχω Gnome Classic, άρα δεν έχω gnome shell (σορρυ απλώς αυτό κατάλαβα). :P

Σωστά κατάλαβες.

Απλά δεν εξηγώ με μεγαλύτερη λεπτομέρεια γιατί δεν είναι δυνατόν να γίνεται αυτό σε κάποιο θέμα που κάποιος έχει τις αντίστοιχες απορίες.
Τα γραφικά περιβάλλοντα είναι πάρα πολλά και το ποσό των πληροφοριών που θα απαιτούνταν είναι τόσο τεράστιο, που ακόμα και αν τα έγραφα δεν θα τα διάβαζες.

Όλες οι πληροφορίες για τα γραφικά περιβάλλοντα και τις διαφορές που έχουν το ένα με το άλλο, υπάρχουν ήδη στο forum. Με μια απλή αναζήτηση μπορείς να βρεις τα πάντα.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 07 Ιούλ 2014, 21:32

Και το unity και το gnome shell είναι κελύφη που τρέχουν πάνω στο gnome 3, όπως και αυτό που τρέχεις τώρα είναι gnome 3 (διατηρώ μια επιφύλαξη να το χαρακτηρίσω κέλυφος). Το Mate είναι κάτι άλλο, είναι η συνέχεια-αναβίωση του gnome 2.
Ποιο είναι καλύτερο ; Όπως σου έγραψε ο fkol k4 μπορείς να βρεις άπειρες αιματοχυσίες κι εδώ κι αλλού σχετικά με αυτήν την ερώτηση (αδίκως βεβαίως, αφού φυσικά είναι το KDE, χεχεεχε.... ).
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 08 Ιούλ 2014, 08:00

dim459 έγραψε: (αδίκως βεβαίως, αφού φυσικά είναι το KDE, χεχεεχε.... ).

Αυτό που υπάρχει τώρα;
Ή το νέο που μόλις κυκλοφόρησε; Εικόνα
Προβλέπω νέες αιματοχυσίες λέμε :lol: :lol: :lol:
Εικόνα
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Arathorn » 11 Ιούλ 2014, 03:57

George Pantelis έγραψε: Για την εισαγωγή κόμματος, αν θυμάμαι καλά, το gnome έχει κόμμα...

Επαναφέρω το θέμα για να απαντήσω σε αυτό μιας και απόψε το πέτυχα τελείως τυχαία πάνω στην ασχολία μου να κάνω μαντάρα το ubuntu ψαχουλεύοντας το.

Ναι το gnome έχει κόμμα στην ημερομηνία του· στην ουσία παρατήρησα δύο φόρμες ημερομηνίας. Πιο συγκεκριμένα πάνω στην μπάρα εφαρμογών πατάμε: super + Αlt τα κρατάμε πατημένα και μετά δεξί κλικ-> Προσθήκη στον πίνακα εφαρμογών->Ρολόι. Θα παρατηρήσουμε πως η φόρμα ημερομηνίας που θα εμφανιστεί, είναι διαφορετική απο αυτήν που είχαμε. Συγκεκριμένα το νούμερο του μήνα πάει μπροστά απο τον μήνα και ένα κόμμα διαχωρίζει τον μήνα απο την ώρα.

Την "κλασική" ημερομηνία όπως την ξέρουμε, θα την βρούμε στην επιλογή (είμαστε στην προσθήκη στον πίνακα εφαρμογών) "Μικροεφαρμογή ειδοποιήσεων πλήρης" η οποία όμως τονίζω πως δεν περιλαμβάνει αυτούσια την ημερομηνία, αλλά και το όνομα χρήστη κτλ. Όπως δηλαδή το ξέρουμε απο το unity όταν εγκαταστήσαμε πρώτη φορά το ubuntu. Aυτό είναι αρνητικό με την έννοια πως μπορεί εγώ να θέλω να κρατήσω τα εικονίδια που είχα απο το unity αλλά να "πετάξω" την ημερομηνία και να βάλω αυτή με το κόμμα. Όμως φαίνεται πως αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι η εντολή "μικροεφαρμογή πλήρης" τα περιλαμβάνει όλα μαζί χωρίς να μπορούν να διαχωριστούν (Άν κάνω λάθος στο της μη δυνατότητας διαχωρισμού, ας με διορθώσει κάποιος). Προφανώς μπορεί κάποιος να έχει και τις δύο ημερομηνίες μαζί, αλλά δεν νομίζω να αρέσει σε κανέναν.

Οτιδήποτε επιλέξουμε να εμφανιστεί στο panel, μπορούμε εύκολα και να το μετακινήσουμε πάνω στην μπάρα ή να το διαγράψουμε κρατώντας ξανά τα super +alt-> δεξί κλικ->μετακίνηση ή αφαίρεση απο τον πίνακα εφαρμογών.
Άβαταρ μέλους
Arathorn
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization