Πρόβλημα στην εγκατάσταση νέου θέματος.  Το θέμα επιλύθηκε

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Πρόβλημα στην εγκατάσταση νέου θέματος.

Δημοσίευσηαπό RedDeviL » 13 Ιούλ 2014, 16:14

Καλησπέρα παιδιά,
μιας και εγγράφτηκα εχθές πρώτη φορά θα ήθελα να σας συγχαρώ για την οργάνωση του φόρουμ φαίνεται πραγματικά απίστευτο. Επίσης χαίρομαι ιδιαίτερα που και στην Ελλάδα υπάρχουν άτομα που ασχολούνται με ubuntu, unix τελος πάντων. Επειδή σχετικά πρόσφατα ξεκίνησα να ασχολούμαι, (με αφορμή διπλωματική εργασία και μπορώ να πω ότι με έχουν εντυπωσιάσει ιδιαίτερα κυρίως για την ταχύτητά αλλά και το γραφικό περιβάλλον καθώς και με την αμεσότητα που επεμβαίνεις σε όλες τις λειτουργίες) και γι'αυτό το λόγο έχω κάμποσες ερωτήσεις να κάνω σχετικά με κάποιες λειτουργίες. Για αρχή θέλω να παραθέσω το πρόβλημα που άρχισε να με απασχολεί από εχθές. Οκ διάβασα τα εισαγωγικά του φόρουμ που λέτε να μη ντρεπόμαστε, να παραθέτουμε ερωτήσεις κι οτιδήποτε άλλο κλπ κλπ αλλά οκ μη γελάσετε με την ερώτησή μου!!

Θέλω οπωσδήποτε να αλλάξω το γραφικό περιβάλλον σε ένα από αυτά που θα σας παραθέσω τα links.

1. http://www.youtube.com/watch?v=9Rcf_CfByk4
2. http://www.youtube.com/watch?v=3IbgiStP7h4
3. http://half-left.deviantart.com/art/GNOME-Shell-Tron-Legacy-208220836 ----> Αυτό φαίνεται πιο εύκολο να συμβεί οπότε δεν θα με πείραζε αν τελικά έβαζα αυτό.

Αυτό που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι τα εξής:

Εγκατέστησα gnome3 εγκατέστησα το gnome tweak ίσως εγκατέστησα τα shell extensions Και shell extensions theme, κατέβασα το θέμα από το 3ο link έχω εγκαταστήσει και το mate μιας και διάβασα ότι ουσιαστικά είναι το gnome 2 και ίσως χρειάζεται αυτό για να λειτουργήσει, επίσης εγκατέσησα και το compiz, επίσης έχω εγκαταστήσει και το ubuntu tweak και ίσως κι άλλα πράγματα που δεν θυμάμαι.

Δυστυχώς τρέχοντας το advanced settings του gnome δεν είναι ενεργοποιημένα τα shell extensions ούτε μπορώ να επιλέξω κάποιο θέμα από τα themes.
Ακόμη ξεσυνδέθηκα και συνδέθηκα με mate και πάλι όταν δοκίμασα να βάλω το theme έβγαζε ένα μήνυμα λάθους.
Τέλος και με το ubuntu tweak προσπάθησα να βάλω το theme και πάλι τίποτα το μήνυμα λάθους εδώ ήταν 'Το αρχείο θέματος δεν είναι έγκυρο'.
1 Γνώσεις Linux: Σχεδόν καθόλου ┃ Προγραμματισμού: Καλές ┃ Αγγλικών: Αρκετά καλές
2 Ubuntu 12.04 precise 3.5.0-52-generic 32bit wubi (el_GR.UTF-8, GNOME gnome-classic), Ubuntu 3.5.0-51-generic
3 Intel Core i7-2600K CPU @ 3.40GHz ‖ RAM 4006 MiB ‖ MSI Z68A-GD65 (MS-7681) - MSI MS-7681
4 nVidia GF114 [GeForce GTX 560 Ti] [10de:1200] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
RedDeviL
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα στην εγκατάσταση νέου θέματος.

Δημοσίευσηαπό RedDeviL » 15 Ιούλ 2014, 23:27

Paidia signwmi gia ta greeklish.. Grafw apo talet tou opoiou to keyboard den girizei sta ellinika par'olo pou exei epilogh kai tin epilegw. Den vriskomai kai sto spiti gia na grapsw apo to desktop. Ayto pou ithela na pw einai oti telika perasa to 1o apo ta 3 themata tou tron ki einai apla katapliktiko. Opoios epithimisei naa valei ki autos to theme mporei na mou steilei prosopiko minima gia na ton voithisww.
Parakalw na kleidwsei to thema.
1 Γνώσεις Linux: Σχεδόν καθόλου ┃ Προγραμματισμού: Καλές ┃ Αγγλικών: Αρκετά καλές
2 Ubuntu 12.04 precise 3.5.0-52-generic 32bit wubi (el_GR.UTF-8, GNOME gnome-classic), Ubuntu 3.5.0-51-generic
3 Intel Core i7-2600K CPU @ 3.40GHz ‖ RAM 4006 MiB ‖ MSI Z68A-GD65 (MS-7681) - MSI MS-7681
5 eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
RedDeviL
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 16 Ιούλ 2014, 00:14

RedDeviL καλωσόρισες στο φόρουμ!

Τα θέματα κλειδώνονται μόνο όταν παραβιάζονται κανονισμοί. Σε περίπτωση προβλήματος το οποίο έχει επιλυθεί, το αντίστοιχο θέμα παραμένει ανοιχτό ώστε να μπορεί να ρωτήσει κάποιος κάτι σχετικό.
Αφού κατάφερες να επιλύσεις το πρόβλημα, μπορείς αντί να περιμένεις προσωπικό μήνυμα από κάποιον που επιθυμεί να κάνει το ίδιο, όποτε έχεις χρόνο, να γράψεις εδώ τα βήματα που ακολούθησες για την επίλυση και να βάλεις στην απάντηση όπου θα τα γράψεις το πράσινο τικ (Εικόνα) ώστε να φαίνεται που βρίσκεται η λύση και να είναι ευκόλως προσβάσιμη από όσους παρακολουθούν το φόρουμ. Έτσι άμεσα βοηθάς όποιον θέλει να κάνει κάτι αντίστοιχο.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα στην εγκατάσταση νέου θέματος.  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό RedDeviL » 16 Ιούλ 2014, 10:25

Οκ eliasps,
για όποιον ενδιαφέρεται να εγκαταστήσει ένα πολύ ωραίο θέμα και φουτουριστικό, πιστευω πως αυτό είναι απο τα πιο γ*****. Εμένα προσωπκά μου αρέσει και το TRON σαν ταινία μιας και κατά κάποιο τρόπο με έχει ορίσει σαν άνθρωπο. Γενικά πάντως είναι ένα από τα πιο γ***** θέματα.
Αυτό που έκανα για να εγκαταστήσω το θέμα http://www.youtube.com/watch?v=9Rcf_CfByk4:
Εγκατέστησα το ubuntu 12.04 precise και μετά το kubuntu με
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install kubuntu-desktop

Στην συνέχεια βρήκα μια ωραία φωτό και την όρισα σαν background και από εκεί και πέρα ασχολήθηκα με το system settings για την περαιτέρω διαμόρφωση του desktop μου.
Πιο συγκεκριμένα:
application appearance -> color -> get new schemes -> στο search έβαλα ghost κι επέλεξα να κάνω install το τελευταίο αποτέλεσμα.
workspace appearance -> window decorations -> get new decorations -> ξανά ghost και install το μοναδικό αποτέλεσμα που βγάζει
desktop theme -> get new themes -> στο search έβαλα ghost κι έκανα install το πρώτο από τα 2 αποτελέσματα μιας κι αν θυμάμαι καλά το 2ο δεν λειτουργεί.

Τέλος desktop effects -> all effects -> έχει πολλές παραμετροποιήσεις για τα πάντα ώστε να φέρεις τα πάντα στα μέτρα σου

Προσωπικά θα ήθελα να τα παράθυρα να έχουν το burn effect όμως ενώ κατέβασα το compiz και το compiz fusion, ενεργοποίησα τα animations και τα animations add ons κι επέλεξα στο animation open και close το burn αυτό δεν λειτούργησε ποτέ. Ξέρει κανείς αν υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβληματάκι;
RedDeviL
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 17 Ιούλ 2014, 00:32

RedDeviL έγραψε:ενώ κατέβασα το compiz και το compiz fusion, ενεργοποίησα τα animations και τα animations add ons κι επέλεξα στο animation open και close το burn αυτό δεν λειτούργησε ποτέ.

Απάντηση δεν έχω, σε γενικές όμως γραμμές θα σου έλεγα ότι ο συνδυασμός KDE και compiz δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα επιτυχημένος.
Θεωρώ άλλωστε ότι ο kwin, ο δικός του window manager είναι καλύτερος από το compiz και εν πάση περιπτώσει σίγουρα για χρήση με KDE.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization