προβλημα με compiz στο 14.04

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

προβλημα με compiz στο 14.04

Δημοσίευσηαπό vaggos773 » 20 Μάιος 2014, 20:53

κοιταξτε πως μου εμφανηζει την εικονα με το κυβο στο 14.04 οταν δεν εχω καρτελα ανοιχτη ουτε φοντο πισω απο τον κυβο μια χαρα

ενω οταν ανοιξω μια καρτελα η browser μου το δειχνη ετσι

και αν βαλω και φοντο πισω απο τον κυβο f*** ολλα

ενω στο ubuntu 12.04 δεν υπαρχει κανενα προβλημα εχω τα παντα απο το 12.04 και μετα σε ολες τις διανομες μεχρι τωρα εχω προβλημα
1 Γνώσεις Linux: λιγο ┃ Προγραμματισμού: μπα ┃ Αγγλικών: λιγα
2 Ubuntu 16.04.5 LTS 64bit
3 Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz ‖ RAM 8000 MiB ‖ ASRock Z97M Killer Fatality
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] [R9 380 MSI]
vaggos773
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: προβλημα με compiz στο 14.04

Δημοσίευσηαπό freefour » 06 Ιούλ 2014, 19:33

fkol k4 έγραψε:O compiz είναι νεκρό project εδώ και καιρό, αυτό δεν είναι κάτι άγνωστο.

Ο Sam Spilsbury (ο μοναδικός developer που είχε μείνει στο project) είχε παρατήσει την εξέλιξη και τον συντηρούσε απλά για να δουλεύει με το Unity (που είναι το μοναδικό περιβάλλον που τον χρησιμοποιεί πλέον, το Gnome έχει πλέον τον Mutter) και αυτό μόνο και μόνο γιατί ήταν (μέχρι το καλοκαίρι του '13, μετά έφυγε) υπάλληλος της Canonical.

Ο compiz απλά δεν χρησιμοποιείται πουθενά. Κανείς δεν τον χρειάζεται, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να τον αναλάβει. Τον συντηρεί μόνο η Canonical εδώ και χρόνια με μόνο στόχο να δουλεύει το Unity, και αυτό μέχρι να έρθει το Unity 8 και να τον καταργήσουν μια και καλή. Σιγά να μην τους νοιάξει για τις φωτιές και τα διαστημόπλοια στην οθόνη.

Το τι κόβεται από τον Ναυτίλο και από τα άλλα core projects του Gnome (όπως πχ το τερματικό) είναι απόφαση του Gnome, όχι του Ubuntu. Ίσα ίσα, υπάρχουν περιπτώσεις που το Ubuntu προσθέτει ξανά πράγματα που αφαιρεί το Gnome, όπως πχ η διαφάνεια στο τερματικό που στις άλλες διανομές δεν υπάρχει για τις εκδόσεις 3.10 και 3.12.

Διαβασα για τα προβληματα του compiz και ομολογο οτι δεν με πειραζει καθολου γιατι στο ubuntu unity δεν το χρειαζομαι μιας και ειναι ομορφο και χωρις compiz (εμενα τεσπα μου αρεσει το unity) :P
Oμως το χρησιμοποιω μονο για τα hotcorner που δυστυχως εχει και εκει προβλημα.
Οχι μονο με το compiz αλλα και με το unity tweak εχω προβλημα.

Το unity tweak δεν το πειραζω καθολου στην ρυθμιση του unity tweak/windows manager/hotcorners, γιατι θα με στειλει για τεταρτο φορματ αμεσως. (την πατησα τρεις φορες) :)
Εννοω οτι αν πειραξω κατι εκει μεσα, κολλανε, παγωνουν τα παντα, εξαφανιζονται τα κουμπια κλεισιμο, ελαχιστοποιηση, μεγιστοποιηση κτλ. και ετσι αναγκαστηκα να κατεβασω το ''compiz settings manager'' και τα ''compiz extra plugin'' μονο για να εχω hotcorners, αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν δουλευουν παντα και πρεπει δηλαδη να ενεργοποιω σχεδον σε καθε εκκινηση του συστηματος την χρησιμη συντομευση που βαζουμε το ποντικι στην πανω αριστερη γωνια και μας εμφανιζει ολα τα ανοιχτα παραθυρα!

Επισης ενα αλλο προβλημα ειναι οτι δεν δουλευει το ''show desktop'' το οποιο εχω ενεργοποιημενο απ το: compiz/general oprions/key bindings/show desktop.
Eχει κανεις καμια ιδεα για αυτες τις δυο χρησιμες λειτουργιες, η ειναι αυτο που λεμε οτι εχει προβλημα και δεν μπορει να δουλεψει καλα;
Μονο μην μου πειτε να πειραξω τιποτα απ το Unity twek! :P
Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πρώτα βήματα
‖‖ Ubuntu 19.04 Gnome 3.32.1 ‖ Windows 10 ‖‖
Intel Core i7 CPU 920 2.67GHz RAM 5969 MiB Gigabyte EX58-DS4
NVIDIA Corporation GK104 [GeForce GTX 760]
eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03) ⋮ eth1: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
freefour
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 07 Ιούλ 2014, 21:36

freefour έγραψε:γιατι στο ubuntu unity δεν το χρειαζομαι μιας και ειναι ομορφο και χωρις compiz (εμενα τεσπα μου αρεσει το unity) :P

Εντάξει, αυτό δεν είναι και πολύ ακριβές, είναι ούτως ή άλλως ο window manager του unity. Τα διάφορα effects και ρυθμίσεις του είναι μια άλλη ιστορία, αλλά όπως και να έχει το χρησιμοποιείς.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chris1983 » 09 Οκτ 2014, 13:13

Δηλαδή ο κύβος δεν παίζει να δουλέψει με τίποτα πλέον;;; Τον ανακάλυψα τυχαία κι έχω φάει 3-4-5 ώρες να πειράζω διάφορα (άπειρες επανεκκινήσεις γιατί κολλάει το συμπάν με τη παραμικρή αλλαγή που κάνω από το ccsm). Kαι αποτέλεσμα μηδέν!!!! Να προσθέσω ότι
Κώδικας: Επιλογή όλων
chris@toshiba:~$ env | grep DESKTOP_SESSION=
DESKTOP_SESSION=ubuntu

χωρίς να ξέρω αν έχει σημασία.

edit: εξακολουθώ να πειράζω και κάτι διορθώνεται (ελάχιστα):

Με ενεργοποίηση της επιλογής 3D windows διαλύονται όλα:

Με απενεργοποίηση της ίδιας επιλογής:

Spoiler: show
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 14.04 trusty 4.4.0-137-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 4.4.0-135-generic, Windows 7
3 Intel Core i5-3230M CPU @ 2.60GHz ‖ RAM 7858 MiB ‖ Intel VG10F - TOSHIBA SATELLITE L50-A-108
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 eth0: Qualcomm Atheros QCA8171 Gigabit Ethernet [1969:10a1] (rev 10) ⋮ wlan0: Qualcomm Atheros QCA9565 / AR9565 Wireless Network Adapter [168c:0036] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
chris1983
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 09 Οκτ 2014, 18:36

Ναι, τα περισσότερα εφέ του compiz έχουν πρόβλημα στη 14.04. Ευτυχώς καναδυό που χρησιμοποιώ συχνά δουλεύουν ακόμη, όπως το αρνητικό (Negative) για ανοιχτόχρωμες σελίδες στο ίντερνετ & έγγραφα (office, pdf κλπ) καθώς το λευκό φόντο είναι κουραστικό στα μάτια & λιγότερο συχνά το μεγεθυντικό φακό (Magnifier) κυρίως για σχεδιαγράμματα, φωτογραφίες & γενικά για λεπτομέρειες σε χαμηλή ανάλυση.
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization