Gnome ή KDE. Ποιό είναι μνημοβόρο;

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Gnome ή KDE. Ποιό είναι μνημοβόρο;

Δημοσίευσηαπό diamond_gr » 12 Φεβ 2009, 23:40

Γειά σας,

Δεν θέλω να ανοίξω συζήτηση για το ποιό είναι καλό ή κακό; Ξέρετε όλοι για την σχετική διαμάχη.

Εγώ θέλω να ρωτήσω ποιό από τα 2 τρώει την λιγότερη μνήμη.
Όταν εγκαθιστούσα το linux, ένας φίλος από Ρωσία (όχι ο Σέργιος), μου είπε ότι το Gnome τρώει λιγότερη μνήμη. Τελευταία άκουσα από κάποιον (δεν θυμάμαι ποιον) ότι το KDE τρώει λιγότερη μνήμη.
Αν και δεν είδα στα αντίστοιχα sites, ποιό θεωρείται το λιγότερο μνημοβόρο (πιο ελαφρύ);
Επισκεφθείτε το Blog μου.

Υποστηρίξτε το GNOME
Άβαταρ μέλους
diamond_gr
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: diamond_gr
IRC: diamond_gr
Εκτύπωση

Re: Gnome ή KDE. Ποιό είναι μνημοβόρο;

Δημοσίευσηαπό linuxman » 12 Φεβ 2009, 23:49

Το θέμα δεν είναι ποιο είναι , άλλα το πως θα το φέρεις εσύ στα μέτρα σου , δηλαδή πως θα το κάνεις να τρέχει καλύτερα για τις ανάγκες σου .
Και το βασικό είναι αν θέλουμε να έχουμε πολλά 3D κτλ. τότε και 2 θα είναι κάπως βαριά , αν όχι και με 200 ram θα είναι οκ.
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 13 Φεβ 2009, 15:32

linuxman έγραψε:Το θέμα δεν είναι ποιο είναι , άλλα το πως θα το φέρεις εσύ στα μέτρα σου , δηλαδή πως θα το κάνεις να τρέχει καλύτερα για τις ανάγκες σου .
Και το βασικό είναι αν θέλουμε να έχουμε πολλά 3D κτλ. τότε και 2 θα είναι κάπως βαριά , αν όχι και με 200 ram θα είναι οκ.

Πάντως γενικά έχω την εντύπωση ότι το KDE είναι πιο γρήγορο...
Μπορείς να κάνεις ένα απλό τεστ. Με το βασικό setup άνοιξε το φάκελο /usr/bin με το ένα και με το άλλο και δες ποιο ανοίγει πιο γρήγορα. Πιστεύω είναι το KDE.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 13 Φεβ 2009, 16:02

Nisok έγραψε:
Πάντως γενικά έχω την εντύπωση ότι το KDE είναι πιο γρήγορο...
Μπορείς να κάνεις ένα απλό τεστ. Με το βασικό setup άνοιξε το φάκελο /usr/bin με το ένα και με το άλλο και δες ποιο ανοίγει πιο γρήγορα. Πιστεύω είναι το KDE.

Αυτό δε λέει τίποτα για το Desktop Environment από μόνο του - απλά οτι ίσως ο konqueror είναι πιο γρήγορος από το nautilus...
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 13 Φεβ 2009, 18:45

Όπως και να έχει το θέμα δεν είναι τόσο το DE, αλλά οι εφαρμογές που θα τρέξεις...

Εδώ(http://ktown.kde.org/~seli/memory/deskt ... hmark.html) υπάρχει ένα συγκριτικό test το οποίο όμως είναι λίγο παλιό.
Πλέον το Kde γράφετε σε qt4 η οποία είναι πολύ ποιο γρήγορη και απο την προηγούμενη έκδοσή της...
Επίσης γίνεται μια προσπάθεια να λιγοστέψει η πολυπλοκότητα και ο περισσευούμενος κώδικας των εφαρμογών ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριές γίνετε.
Τέλος εδώ (http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... vironments) υπάρχουν οι διαφορές και τα χαρακτηριστικά του κάθε DE.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization