XFE πως δηλώνεται ως default explorer?

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

XFE πως δηλώνεται ως default explorer?

Δημοσίευσηαπό costasem » 13 Μαρ 2009, 15:14

Θέλω να μάθω πως δηλώνεται ο XFE default explorer. Αντίστοιχα πως δηλώνεται default o nautilus.
Εχω εγκαταστήσει τον XFE και τον ανοίγω από terminal επειδή δεν μου υπάρχει σε κανένα menu.
Μου αρέσει το Linux αν και με παιδεύει - Dell 1564 3GB Ram -Ubuntu 10.10
Άβαταρ μέλους
costasem
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: XFE πως δηλώνεται ως default explorer?

Δημοσίευσηαπό ftso » 13 Μαρ 2009, 22:03

Αυτό νομίζω μπορείς να το κάνεις απο τον "gconfig-editor" , αλλά λόγο του ότι δεν δουλεύω Gnome δεν είμαι σίγουρος?
Μπορείς να φτιάξεις εσύ μια καταχώριση στο μενού σου και να τον ανοίγεις απο εκεί.

Ποιος ο λόγος όμως να πας σε κάτι ποιο απλό απο αυτό που έχεις?
Να έτρεχες απλά έναν WM και όχι DE και θέλοντας πάνω απ'όλα απλότητα και ταχύτητα να το δεχτώ.
Τώρα όμως? :shock:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 14 Μαρ 2009, 16:56

File manager εννοείς. :) ;)
Off topic:
πάντως ο ναυτίλους εμένα είναι πολύ αργός στο 64bito desktop(λες και είναι vista.. και χειρότερα)στο laptop 32bito δείχνει να είναι κανονικός(αλλά και πάλι αργός μου φένεται, για αυτό χρησιμοποιώ τον konqueror που είναι σήφουνας..
ξέρει κανείς όμως τι να κάνω για να τον κανω γρήγορο (πέρα απο τo minimum thumbnail size) ???
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 14 Μαρ 2009, 17:43

Εδ'ω υπάρχει ένας τρόπος για αλλαγή του default filemanager του Gnome στον PCManFM (λογικά παρόμοια πρέπει να είναι η διαδικασία για τον XFE):
http://lifehacker.com/software/linux-ti ... 288616.php
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 14 Μαρ 2009, 17:51

sokoban4ever έγραψε:για αυτό χρησιμοποιώ τον konqueror που είναι σήφουνας..

:shock:

Δηλαδή ο dolphin τι θα πρέπει να είναι?

Κάτι κάνεις λάθος μου φαίνεται...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 15 Μαρ 2009, 08:14

Off topic:
Καλός είναι και ο dolphin , απλά δεν μου είναι ορατή η διαφορά ταχύτητας (δεν το έχω ψάξει σε βάθος) μεταξύ
konqueror και dolphin. βέβαια και μόνο το γεγονός ότι ανήγει νέο tab για κάθε subfolder on the fly προδίδει κάποια ανωτερότητα σχεδιασμού.
Αλλά δεν θα μακρυγορήσω γιατί πολλά απο τα kde apps είναι πιό καλοφτιαγμένα απο gnome. (c vs c++ klp)
Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί στο 64bitο ubuntu 8.10 desktop μου ο nautilus αργεί να
εμφανίσει ένα φάκελο όπως το /usr/bin/ όπου εκεί είναι 3301 αρχεία (μαζί με μερικά symbolic links)και μου λέει ότι είναι 3268.
Λοιπόν το μέτρησα ο nautilus κάνει 15 δευτερόλεπτα να τα εμφανίσει.
Ο konquerror κανει 1-2 δευτερόλεπτα
και ο Dolphin πάλι 1-2 δευτερόλεπτα
και PCman 1-2 κάνει και αυτός
Είναι φυσιολογικό να κάνει κάνει τόση ώρα ο nautilus , το 'χει ψάξει κανείς :?:
Να αναφέρω ότι και το gedit μου είναι αργό για αυτό χρησιμοποιώ τον medit .
Ευχαριστώ
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization