Προβλήματα στο Kubuntu 8.10 KDE 4

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Προβλήματα στο Kubuntu 8.10 KDE 4

Δημοσίευσηαπό sargirio » 03 Νοέμ 2008, 12:57

Καλημέρα, καλη εβδομάδα.

Εχθές πέρασα από 8,04 gnome σε 8,10 Kubuntu. Παιδεύτηκα μέχρι αργά το βράδυ. Το εκανα επειδή ηθελα να δοκιμάσω το KDE4. Δεν δουλεύει το compiz fusion. Βασικά πάντα φορμάρω την κατάτμηση /root ενώ την κατάτμηση /home την κρατάω σταθερή. Πάντα στο gnome με το που γινόταν η εγκατάσταση το compiz fusion δούλευε κανονικά. Τώρα δεν δουλευει. Ακολούθησα τις οδηγίες του φίλου vista killer από το blog του αλλα δεν μπορεσα να το κανω να δουλεψει. Εγκατέστησα το compizfusio icon αλλα δεν ανταποκρίνεται. Το δε παράθυρο Advanced Desktop Effects Settings ειναι άδειο. Δεν εχει καμμιά κατηγορία. Δεν ξέρω που εκανα λάθος η δεν εκανα. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει???
Επίσης στο gnome εχουμε το mozilla totem plugin για video και ακρόαση ραδιοφωνικων σταθμών. Στο kde4 τι βάζουμε??
Εχει πρόβλημα συνερεγασίας και με τα screenlets αφου σε κάθε εκίνηση τα μισα ανοίγει και τα μισά όχι, όπως επίσης και με το ασύρματο δίκτυο αφου ο ρουτερ ειναι διπλα και η ενδειξη σταθμης σηματος ειναι η μισή.
Και φυσικά σκοτεινιάζει την εικόνα οποτε θέλει. Κανονικά αυτο συνέβαινε στο gnome στην περίπτωση που αρκετή ώρα είχα τον υπολογιστή χωρίς χρήση. Αυτό τώρα συμβαίνει σε άσχετα χρονικά διαστήματα.
Το σύστημα μου είναι αυτό που δηλώνεται στην υπογραφή μου.
Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ.
P Think before you print.
Sargirio.
Διανομη: UBUNTU, 9.04 Jaunty
Yπολογιστής: Laptop HP dv 3250ea.
sargirio
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ KUBUNTU 8.10 KDE4

Δημοσίευσηαπό ftso » 03 Νοέμ 2008, 13:20

Το compiz για kde απαιτεί την εγκατάσατση διαφορετικών πακέτων απο ότι σε gnome.
Τα περισσότερα πακέτα είναι ίδια, ενα δυο νομίζω είναι διαφορετικά.

Επίσης το kde4 έχει δικά του effects (kwin effects) και καλό είναι να χρησιμοποιήσεις αυτά και όχι το compiz.
Βέβαια δεν θα είναι το ίδιο extreme καθώς δεν έχουν βγει αρκετά ακόμη όπως στο compiz...

Δες τον οδηγό της υπογραφής μου για codec ώστε να παίζεις και video-radio.

Τέλος screenlets δεν χρειάζεσαι. Υπάρχει το plasma. Το πρόβλημα προς το παρόν είναι οτι δεν μπορείς να εγκαταστήσεις ακόμη πολλά plasmoids απευθείας απο τον manager που έχει. Σύντομα πιστεύω θα διορθωθεί και αυτό. :)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sfikas » 03 Νοέμ 2008, 15:22

Πάντως τα εφέ του kwin δουλεύουν ρολόι ακόμα και με τους mesa drivers κάτι που δε γινόταν και δε γίνετε με καμία κυβέρνηση στο compiz. Χρησιμοποιώ kubuntu 1 χρόνο+ και πρώτη φορά βλέπω εφέ!!!!
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL, C, C++ ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικά → Kubuntu 11.04 64bit
Προδιαγραφές → AMD Phenom(tm) 9500 Quad-Core Prosessor 2.21GHz ‖ RAM 4 GB
Κάρτες γραφικών: ATI Radeon hd5770 (asus)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller
sfikas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sfikas » 03 Νοέμ 2008, 18:21

2 είναι τα θέματα που με προβληματίζουν πάντως μέχρι τώρα.
1) Έβαλα για εφέ την εκρηξη όταν κλείνουν τα παράθυρα για να το δοκιμάσω και ενώ τώρα το έχω απενεργοποιήσει το εφέ, αυτό συνεχίζει να υπάρχει και δε μπορώ να το σταματήσω
2) Εγκατέστησα το ksensors που το είχα και στη πρηγούμενη έκδοση, αλλά τώρα έχει μόνο 5 εργαλεία που εμφανίζει ενώ στην προηγούμενη είχε ένα σωρο. Μηπως ξέρει κανείς πως να του προσθέσω κι αλλα?
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL, C, C++ ┃ Αγγλικά: Καλά
sfikas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 03 Νοέμ 2008, 20:50

sfikas έγραψε:2 είναι τα θέματα που με προβληματίζουν πάντως μέχρι τώρα.
1) Έβαλα για εφέ την εκρηξη όταν κλείνουν τα παράθυρα για να το δοκιμάσω και ενώ τώρα το έχω απενεργοποιήσει το εφέ, αυτό συνεχίζει να υπάρχει και δε μπορώ να το σταματήσω
2) Εγκατέστησα το ksensors που το είχα και στη πρηγούμενη έκδοση, αλλά τώρα έχει μόνο 5 εργαλεία που εμφανίζει ενώ στην προηγούμενη είχε ένα σωρο. Μηπως ξέρει κανείς πως να του προσθέσω κι αλλα?

Για την πρώτη ερώτηση δες το εξής. όταν βάζεις μια εντολή τι να κάνει ας πούμε το παράθυρο στο κλείσιμο, εν προκειμένω φωτιά, συνήθως έχει και κάποιες άλλες ρυθμίσεις και από κάτω σου γράφει "πάνω" και "κάτω". Απ' την στιγμή που το "κάψιμο" εμφανίζεται πρώτο θα συνεχίζει να "καίει" τα παράθυρα. Πρέπει ν' αλλάξεις την σειρά.
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 03 Νοέμ 2008, 20:54

sargirio έγραψε:Καλημέρα, καλη εβδομάδα.

Εχθές πέρασα από 8,04 gnome σε 8,10 Kubuntu. Παιδεύτηκα μέχρι αργά το βράδυ. Το εκανα επειδή ηθελα να δοκιμάσω το KDE4. Δεν δουλεύει το compiz fusion. Βασικά πάντα φορμάρω την κατάτμηση /root ενώ την κατάτμηση /home την κρατάω σταθερή. Πάντα στο gnome με το που γινόταν η εγκατάσταση το compiz fusion δούλευε κανονικά. Τώρα δεν δουλευει. Ακολούθησα τις οδηγίες του φίλου vista killer από το blog του αλλα δεν μπορεσα να το κανω να δουλεψει. Εγκατέστησα το compizfusio icon αλλα δεν ανταποκρίνεται. Το δε παράθυρο Advanced Desktop Effects Settings ειναι άδειο. Δεν εχει καμμιά κατηγορία. Δεν ξέρω που εκανα λάθος η δεν εκανα.

Ευχαριστώ.

Αυτό μου συνέβη προχθές σε εγκατάσταση σε debian-sidux. Μπες στα αποθετήρια και δώσε "compiz" και δες τι άλλα πακέτα θα βγάλει. Λογικά θα σου λείπει το πακέτο compiz-kde. Κατέβασέ το και αφού έχει δώση την εντολή με alt+F2 (compiz) κανονικά όλα θα τρέχουν μια χαρά. Εγκατέστησε και τα extra plugins και θα έχεις και τον κύλινδρο, σφαίρα, φωτιά στο ποντίκι κλπ.
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sargirio » 04 Νοέμ 2008, 13:32

Είχες δίκιο giannis12a. Έλειπε το compiz-kde. Ήρθε τελικά απλά δεν δουλευει σωστά. Και επίσης δεν ανοίγει με την έναρξη του συστήματος. Πρέπει να πάω χειροκίνητα και να το ενεργοποιήσω μέσα από το compiz icon. Δεν δουλευει ο κύβος με τα γρανάζια απλά μόνο οι επιφάνειες εργασίας γυρίζουν. Μάλλον θα το στήσω από την αρχή με καινούργιο home. Το υπάρχον home είναι από gnome και εχει κρατημένες ρυθμίσεις.
Πάντως ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκριση. Δεν κλείνω το θέμα. Αυτό θα γίνει μετά την νέα εγκατασ/ση και να δούμε τι άλλο θα προκύψει.

Και πάλι ευχαριστώ.
Sargirio.
sargirio
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sargirio » 04 Νοέμ 2008, 23:39

Εχω κάνει εκ νέου εγκτασταση καθαρη και ολα μεχρι στιγμης πάνε καλα. Μήπως ξέρει καποιος πως δουλευουμε τα αρχεια rar? Ο ark δεν τα χειριζεται. Στο ubuntu μέσω synaptic φορτώναμε το unrar. Εδώ στο adept δεν υπάρχει αυτή η επιλογή.

Ευχαριστώ.
Sargirio.
sargirio
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 05 Νοέμ 2008, 03:19

Τα πακέτα είναι ίδια και στις δυο διανομές.
Αν σε βολεύει το synaptic τότε μπορείς να το εγκαταστήσεις και να το χρησιμοποιείς.
Για το unrar κάνε καλύτερα την αναζήτηση...και ενεργοποίησε τις extra πηγές αν δεν το έχεις κάνει...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sfikas » 05 Νοέμ 2008, 05:21

Παιδιά πριν καμιά ώρα έγινε το update του kernel, όμως υπάρχει κάποιο πρόβλημα...
Με τον νέο kernel χάθηκε από την επιφάνεια εργασίας το view του φακέλου desktop και το χειρότερο είναι πως δεν μπορώ να το επαναφέρω καθώς όταν πάω να το κάνω μου βγάζει κάποιο error...
Συνέβη σε κανέναν άλλο?
sfikas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization