Καλησπέρα κι από μένα.
Πως κατέληξες στις 3 συγκεκριμένες διανομές;
από τις 3, οι δύο Kubuntu και Linux Mint KDE, είναι πάνω κάτω το ίδιο, με το Linux Mint να έχει προεγκατεστημένα κάποια πράγματα (πχ codecs) που περνάνε πανεύκολα και στο Kubuntu.
Έτσι θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις με κάποιο live μέσο και τα 2 και να δεις ποιο σου ταιριάζει καλύτερα.
Όσον αφορά το OpenSuse, επίσης σταθερή και αξιόπιστη διανομή, πρόκειται όμως για διανομή διαφορετικού στησίματος από το Ubuntu,
δεν είναι Debian based όπως το Ubuntu και το Linux Mint και μη γνωρίζοντας την εμπειρία σου σε .rpm based διανομές θα σου έλεγα ότι θα χρειαστείς μία περίοδο προσαρμογής (όχι τίποτα φοβερά πράγματα).
Πέρα από τις 3 αυτές θα σου πρότεινα επίσης να ρίξεις και μια ματιά στο Sabayon με KDE και σε Debian με KDE.
Learner έγραψε:Προσωπικά , όταν θέλω να δοκιμάσω κάποιο λειτουργικό ή γραφικό περιβάλλον , έτσι από περιέργεια ή για να δω αν μου αρέσει , τότε το στήνω σε ένα VirtualBox.
Το δουλεύω μερικές μέρες και αν μου αρέσει , τότε το εγκαθιστώ κανονικά.
Πολύ σωστά!
Εγώ επίσης στις πειραματικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιώ και έναν παλιό εξωτερικό σκλήρό δίσκο, που του έχω αλλάξει τα φώτα από τότε που γνώρισα το linux.....
Φιλικά
Θανάσης Π.