Μετάβαση από windows σε linux - KDE ή Gnome;

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Μετάβαση από windows σε linux - KDE ή Gnome;

Δημοσίευσηαπό diamond_gr » 26 Δεκ 2008, 13:05

Χρόνια πολλά σε όλους.

Το γενικό θέμα που ανοίγω έχει αναλυθεί πολύ σε πολλά φόρουμ. Εδώ θα ήθελα να πάρω γνώμες (αν κάποιος διαχειριστής μπορεί να φτιάξει και μια εφαρμογή να ψηφίζουμε θα βοηθούσε).
Λοιπον, σε κάποιον που μας ζητάει να τον βοηθήσουμε να εγαταστήσει linux ώστε να φύγει από περιβάλλον windows, τί είναι καλύτερο να εγκαθιστούμε;
Ubuntu ή Kubuntu;
Η δεύτερη λύση μοιάζει με το προηγούμενο περιβάλλον τους και ίσως είναι πιο εύκολη μετάβαση σε linux.

Εγώ προσωπικά πέρασα από kubuntu πρώτα αφού αυτή την διανομή είχα προμηθευτεί.
Τώρα μόνο ubuntu και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Τελευταία επεξεργασία από diamond_gr και 26 Δεκ 2008, 16:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Επισκεφθείτε το Blog μου.

Υποστηρίξτε το GNOME
Άβαταρ μέλους
diamond_gr
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: diamond_gr
IRC: diamond_gr
Εκτύπωση

Re: Μετάβαση από windows σε linux - KDE ή Gnome;

Δημοσίευσηαπό Spock » 26 Δεκ 2008, 13:18

Άποψή μου είναι ότι είναι προτιμότερη η επιλογή του Gnome, ειδικά για αρχάριους χρήστες είναι πιο προσιτό.
1 Γνώσεις Linux: Αρκετές ┃ Προγραμματισμού: Βασικό επίπεδο Python ┃ Αγγλικών: Άπταιστα
2 Ubuntu 19.04 5.0 64bit (en_US.UTF-8, Gnome 3.32)
3 Intel Core i5-3230M CPU @ 2.60GHz ‖ RAM 3828 MiB ‖ Dell Inc. 05GRXT - Dell Inc. Latitude E5530 non-vPro
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 eth0: Broadcom NetXtreme BCM5761 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1681] (rev 10) ⋮ wlan0: Intel Centrino Advanced-N 6205 [Taylor Peak] [8086:0082] (rev 34)
Άβαταρ μέλους
Spock
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 26 Δεκ 2008, 13:21

τα δοκιμασα και τα δυο και επελεξα αυτο που μου αρεσε χωρις να αποκλειω οτι σε επομενη εγκατασταση δεν θα βαλω kde
μπορεις να τα εχεις και τα δυο ετσι ξεκινησα και στην πορεια επιλεγεις
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 26 Δεκ 2008, 13:56

αν και το kde θα σου "θυμίσει" περισσότερο το περιβάλλον διεπαφής στο οποιο έχεις ήδη συνηθίσει, εγώ προσωπικά προτιμώ το gnome για την απλότητα του. Χρησιμοποιώ Ubuntu (με το gnome) εδώ και καιρό (και πλέον σχεδόν αποκλειστικά) και δεν μου έχει λείψει τίποτα!
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 26 Δεκ 2008, 18:47

Ως αρχάριος είχα προτιμήσει το gnome με το σκεπτικό ότι αυτό χρησιμοποιούν οι περισσότεροι και συνεπώς σε αυτό θα έχω καλύτερη υποστήριξη/βοήθεια από άλλους χρήστες. Τον τελευταίο καιρό όμως έχω την αίσθηση ότι το kde με την έκδοση 4 έχει προχωρήσει πολύ μπροστά και αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει. Και εννοείται ότι δοκιμη δεν νοείται 24 ωρών αλλά λίγων εβδομάδων προκειμένου να ξεπεράσεις την ευκολία της συνήθειας και να κρίνεις αντικειμενικά. Για νέους χρήστες μην σκέφτεσαι ποιο θυμίζει windows, ... όποιος θέλει windows ας μείνει εκεί. Και gnome και kde είναι πολύ εύκολα για κάποιον που έχει στοιχειώδη διάθεση να σκεφτεί/δοκιμάσει.
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 27 Δεκ 2008, 13:42

diamond_gr έγραψε:...
Λοιπον, σε κάποιον που μας ζητάει να τον βοηθήσουμε να εγαταστήσει linux ώστε να φύγει από περιβάλλον windows, τί είναι καλύτερο να εγκαθιστούμε;
Ubuntu ή Kubuntu;
...

Εγώ όσους γνωρίζω προσωπικά τους εγκαθιστώ kde καθώς σε αυτό δουλεύω και γνωρίζω να δώσω λύσεις πιο εύκολα...
Σε κάποιον άλλο άγνωστο σε εμένα χρήστη, αρχικά θα του πρότεινα να δει screenshots και από τα δυο DE στις αρχικές τους ρυθμίσεις και θα τον άφηνα να διαλέξει.
Αυτό που δεν θα πρότεινα είναι, kde4 και xfce. Το πρώτο θέλει λίγη δουλειά ακόμα και το δεύτερο είναι λιτό, σε βαθμό που δυσκολεύει...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 30 Δεκ 2008, 14:33

Πέρα από το eyecandy του θέματος και την όποια χρηστικότητα (που από ένα σημείο και μετά, συνηθίζεται) υπάρχει κάποιο αντικειμενικό και σοβαρό υπέρ ή κατά του ενός ή του άλλου? Υπερέχει δηλαδή ή υστερεί σε κάτι σοβαρό κάποιο από τα δύο γραφικά?
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό diamond_gr » 30 Δεκ 2008, 15:23

Δεν ξέρω. Εγώ κυρίως ρώτησα για θέμα προσαρμογής και όχι δυνατοτήτων.
Νομίζω η κίνηση του ftso είναι η καλύτερη. Του δείχνεις και τα 2 και διαλέγει μόνος του τι θέλει.
Επισκεφθείτε το Blog μου.

Υποστηρίξτε το GNOME
Άβαταρ μέλους
diamond_gr
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: diamond_gr
IRC: diamond_gr
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Yiannis Miliatsis » 04 Ιαν 2009, 19:44

Η αλήθεια είναι ότι μόλις είχε βγει το Kumbuntu με KDE 4.0 το έβαλα και μου άρεσε πάρα πολύ παρά τα προβληματάκια που είχε ως έκδοση .0 Από την στιγμή που ανακάλυψα τα Screenlets και το Cairo Dock νομίζω ότι βρήκα αυτά τα eye candy που με κάναν να μείνω στο πιο 'άμεσο' Gnome'.
Yiannis Miliatsis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sdim » 12 Ιαν 2009, 21:50

Gnome,καθώς παρέχει,κατά τη γνώμη μου,περισσότερες ευκολίες όσον αφορά τα CDROM devices (είναι πάντα ορατά),και παρέχει δυνατότητα επιλογής για το τι θέλεις να κάνεις όταν εισάγεται δίσκος CD/DVD.Εισάγοντας CD στο Kubuntu,δεν γίνεται τίποτα...πρέπει να ανοίξεις τον Amarok (ή άλλο) και να παίξεις εσύ το CD.
Εάν θέλεις κάτι τέτοιο,τότε ΟΚ.Απλώς πιστεύω ότι ενώ το KDE είναι πανέμορφο,δεν έχει την ίδια χρηστικότητα όπως το Gnome,και χρειάζεται ακόμη κάποια φινιρίσματα.
MB:MSI 770 C-45 / HD1:320 GB-->Windows / HD2:250 GB-->Linux Mint Debian Edition
CPU:AMD X4 640 3.00 GHz / RAM:4.0 GB / VGA:NVidia GeForce GT240
Άβαταρ μέλους
sdim
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ