πριν απο 2 μερες ειπα να δοκιμασω το KDE. Το εκανα εγκατασταση κανονικα απο το τερματικο με την εντολη " sudo apt-get install kubuntu-desktop". Η εγκατασταση δουλεψε κανονικα χωρις κανενα προβλημα. Καθως ομως μπηκα στο γραφικο περιβαλον του KDE διαπιστωσα πως δεν ειναι και τοσο εργονομικο για Netbook, αλλα και η εμφανηση του δεν με ενθουσιασε και ιδιαιτερα. Στην πορεια μου για επαναφορα του αρχικου Gnome Desktop Enviroment εκανα τα εξης: "sudo apt-get remove kubuntu-desktop" το οποιο δεν εχω ιδεα τι αρχεια διεγραψε αφου ολο το προγραμμα παραμενει το ιδιο και μπορω ακομα να λογκαρω στο KDE. Στην συνεχεια ψαχνοντας σε διαφορα forums εκανα το ακολουθο http://superuser.com/questions/30112/ku ... untu#30115 στο οποιο οταν δινω την τελευταια εντολη "sudo /etc/init.d/gdm restart" μου γραφει "command not found" παρολαυτα καταφερα με καποιον δικο μου τροπο να κανω restart το συστημα χωρις να κανω forceshutdown (πατωντας το κουμπι εκτεταμενα). Το μονο που εχω καταφερει ηταν το εξης , το συστημα μου κανει log in με το log in screen του KDE και στην συνεχεια δινω κωδικο στο interface του GDE (στο κλασικο εικονιδιο του GDE αριστερα) και καθως μπω στο GUI του Ubuntu Gnome μου εμφανιζετε πανω στο panel ενα μπλε εικονιδιο (ανθρωπακι) στο οποιο κανωντας κλικ εχει καποιες ρυθμισεις του KDE, και στο τελος restore και quit. Ενω παταω quit ξανα εμφανιζετε μετα απο λιγο. Το μονο προβλημα μου ειναι το μπλε εικονιδιο και το log in screen (loading screen) το οποιο να σημειωσω πως κανει τον διπλασιο χρονο στο κλεισιμο και στο ανοιγμα του συστηματος σε συγκριση με το GDE.
Θα εκτιμουσα πολυ αν καποιος εχει επιγνωση πανω στο θεμα και με βοηθουσε , γιατι νομιζω πως ειναι κατι απλο και χανω χρονο χωρις λογο.
Δουλευω με ενα Lenovo T420 64-bit το οποιο τρεχει Ubuntu 12.04.
Ευχαριστω