Εξαφάνιση εικονιδίων από desktop εξαιτίας USB;;;

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Εξαφάνιση εικονιδίων από desktop εξαιτίας USB;;;

Δημοσίευσηαπό juniorexit » 14 Απρ 2009, 01:55

Τις τελευταίες μέρες έχω παρατηρήσει το εξής: κάθε φορά που συνδέω κάτι με USB, όπως το ποντίκι ή τον εξωτερικό σκληρό, είναι σαν να "πέφτουν" πολλές επιφάνειες εργασίας η μία πάνω στην άλλη (ελπίζω να καταλαβαίνετε τί περίπου εννοώ), ενώ στην κάτω μπάρα μου εμφανίζεται το εξής μήνυμα: "starting file browser" και μόνο αυτό. έτσι, στη συνέχεια δεν μπορώ να κάνω δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας, ενώ δεν εμφανίζονται τα εικονίδια, ούτε κι ο εξωτερικός σκληρός που μόλις έχω συνδέσει. πρέπει να τον κάνω mount από το menu "places" χειροκίνητα για να μου τον αναγνωρίσει. το ίδιο "κόλλημα" πάντως το τρώει και κάθε φορά που βάζω το USB του ποντικιού.
μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;;;;
ευχαριστώ πολύ!
juniorexit
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Εξαφάνιση εικονιδίων από desktop εξαιτίας USB;;;

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 14 Απρ 2009, 02:35

έγραψε:είναι σαν να "πέφτουν" πολλές επιφάνειες εργασίας η μία πάνω στην άλλη (ελπίζω να καταλαβαίνετε τί περίπου εννοώ), ενώ στην κάτω μπάρα μου εμφανίζεται το εξής μήνυμα: "starting file browser" και μόνο αυτό

Sorry, αυτό δεν το κατάλαβα! Ανέβασε, αν θες, μια φώτο για να το δούμε!
Μαζί με το μήνυμα του λάθους.

έγραψε:στη συνέχεια δεν μπορώ να κάνω δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας, ενώ δεν εμφανίζονται τα εικονίδια, ούτε κι ο εξωτερικός σκληρός που μόλις έχω συνδέσει. πρέπει να τον κάνω mount από το menu "places" χειροκίνητα για να μου τον αναγνωρίσει. το ίδιο "κόλλημα" πάντως το τρώει και κάθε φορά που βάζω το USB του ποντικιού.

Λογικά αυτό έχει να κάνει με τον file manager πχ nautilus! Ubuntu(gnome) έχεις?
Όταν στο κάνει για πάτα Alt+F2 και γράψε nautilus. Λογικά "επανέρχεται" το desktop πάλι. (βέβαια αυτό δεν είναι λύση)

Αφου στο κάνει τις τελευταίες μέρες άρα θα είναι μετά από κάποιο upgrade "ενημέρωση" που έκανες.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό juniorexit » 14 Απρ 2009, 07:56

ναι, ubuntu έχω. όταν λέω ότι "πέφτει" η μία πάνω στην άλλη,(ίσως δεν το περιέγραψα καλά) εννοώ ότι είναι σαν να ξαναφορτώνεται το desktop, όπως όταν ξεκινάει ο υπολογιστής, με τη διαφορά ότι δεν υπάρχουν πια εικονίδια. και στην κάτω μπάρα εμφανίζεται το μήνυμα "starting file browser", σαν να προσπαθεί ν' ανοίξει ο nautilus, αλλά χωρίς περαιτέρω να γίνεται τίποτα. με λίγα λόγια όταν συνδέω τον εξωτερικό, δεν μου εμφανίζει το μήνυμα διαλόγου σχετικά με το τί θέλω να κάνω μ' αυτόν, δηλαδή αν θέλω ν' ανοίξω τον φάκελο κλπ κλπ.
juniorexit
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 14 Απρ 2009, 12:33

juniorexit έγραψε:ναι, ubuntu έχω. όταν λέω ότι "πέφτει" η μία πάνω στην άλλη,(ίσως δεν το περιέγραψα καλά) εννοώ ότι είναι σαν να ξαναφορτώνεται το desktop, όπως όταν ξεκινάει ο υπολογιστής, με τη διαφορά ότι δεν υπάρχουν πια εικονίδια. και στην κάτω μπάρα εμφανίζεται το μήνυμα "starting file browser", σαν να προσπαθεί ν' ανοίξει ο nautilus, αλλά χωρίς περαιτέρω να γίνεται τίποτα. με λίγα λόγια όταν συνδέω τον εξωτερικό, δεν μου εμφανίζει το μήνυμα διαλόγου σχετικά με το τί θέλω να κάνω μ' αυτόν, δηλαδή αν θέλω ν' ανοίξω τον φάκελο κλπ κλπ.

Δεν θα υπάρχει το ίδιο μήνυμα όπως στα παράθυρα , απλά θα τον ανοίξει και θα σου εμφανίζει τα αρχεία και φακέλους .
Έχεις κοιτάξει το τροφοδοτικό σου μήπως έχει πρόβλημα ?
Και επίσης για πες μας εγκατάσταση είναι κανονική ?
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό juniorexit » 14 Απρ 2009, 16:35

λες να 'ναι τροφοδοτικό; δεν είναι δηλαδή θέμα software. τί να πω, μέχρι το λάπτοπ μου έχει αποδειχτεί "σκυλί" αν και για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. κάθε φορά πάντως που συνδέω τον εξωτερικό δεν μου τον εμφανίζει καν στην επιφάνεια εργασίας, πρέπει να τον κάνω mount από το μενού "places", αλλά και πάλι δεν εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας. πιστεύω ότι κάτι έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις με τα εφέ, γιατί όποτε συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, όταν πάω να περιστρέψω τον κύβο, δεν εμφανίζεται σαν κύλινδρος που έχω επιλέξει, αλλά σαν κύβος, ενώ και τα παράθυρα στην περιστροφή δεν εμφανίζονται σαν 3D.
όταν λες κανονική εγκατάσταση τί εννοείς; στο λάπτοπ έχω μόνο linux και τα έβαλα μετά από φορμάτ. αυτά
ευχαριστώ
juniorexit
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 14 Απρ 2009, 17:22

juniorexit έγραψε:λες να 'ναι τροφοδοτικό; δεν είναι δηλαδή θέμα software. τί να πω, μέχρι το λάπτοπ μου έχει αποδειχτεί "σκυλί" αν και για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. κάθε φορά πάντως που συνδέω τον εξωτερικό δεν μου τον εμφανίζει καν στην επιφάνεια εργασίας, πρέπει να τον κάνω mount από το μενού "places", αλλά και πάλι δεν εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας. πιστεύω ότι κάτι έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις με τα εφέ, γιατί όποτε συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, όταν πάω να περιστρέψω τον κύβο, δεν εμφανίζεται σαν κύλινδρος που έχω επιλέξει, αλλά σαν κύβος, ενώ και τα παράθυρα στην περιστροφή δεν εμφανίζονται σαν 3D.
όταν λες κανονική εγκατάσταση τί εννοείς; στο λάπτοπ έχω μόνο linux και τα έβαλα μετά από φορμάτ. αυτά
ευχαριστώ

Δεν κάνει αυτόματη προσάρτηση μάλλον δεν έχει βγήκε σωστά από τα παράθυρα όταν το έχεις βάλει εκεί , αν και το θέμα με τα γραφικά η με nautilus μπορεί να παίζει ρόλο .
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό juniorexit » 15 Απρ 2009, 20:13

τί με συμβουλεύετε να κάνω εν τέλει; το alt+f2 όντως βοηθάει αλλά αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι λύση αυτή. κατά τη γνώμη μου σίγουρα φταίει κάτι με τις ρυθμίσεις σχετικά με τα εφέ. αλλά από την άλλη δεν μπορώ ν' απενεργοποιώ κάθε τόσο από κάτι, γιατί οι συνδυασμοί είναι άπειροι. από τη στιγμή που δεν ξέρω ποια ακριβώς ρύθμιση φταίει, είναι μάταιο ν' αρχίσω να παίζω μ' αυτές. τί άλλο θα μπορούσα να κάνω;;;
juniorexit
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 15 Απρ 2009, 21:24

juniorexit έγραψε:τί με συμβουλεύετε να κάνω εν τέλει; το alt+f2 όντως βοηθάει αλλά αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι λύση αυτή. κατά τη γνώμη μου σίγουρα φταίει κάτι με τις ρυθμίσεις σχετικά με τα εφέ. αλλά από την άλλη δεν μπορώ ν' απενεργοποιώ κάθε τόσο από κάτι, γιατί οι συνδυασμοί είναι άπειροι. από τη στιγμή που δεν ξέρω ποια ακριβώς ρύθμιση φταίει, είναι μάταιο ν' αρχίσω να παίζω μ' αυτές. τί άλλο θα μπορούσα να κάνω;;;

Να βρεις το κρυφό φάκελο του .compiz να το σβήσεις με το ρεστάρτ θα πρέπει να το φτιάξει κανονικά , ρεστάρτ του γραφικού
Ctrl+Alt+Backspace
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό juniorexit » 16 Απρ 2009, 12:21

έσβησα τον φάκελο, αλλά δεν επανήλθε. ευτυχώς δεν το διέγραψα από τον κάδο. δεν άλλαξε τίποτα. ο συνδυασμός ctrl+alt+bspace δεν έκανε τίποτα. σκέφτομαι μήπως να επαναφέρω τις ρυθμίσεις των εφέ στο αρχικό σημείο και μετά σιγά σιγά ν' αλλάζω κάποιες και να βλέπω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. δεν ξέρω τί άλλο να κάνω
juniorexit
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 16 Απρ 2009, 14:09

juniorexit έγραψε:έσβησα τον φάκελο, αλλά δεν επανήλθε. ευτυχώς δεν το διέγραψα από τον κάδο. δεν άλλαξε τίποτα. ο συνδυασμός ctrl+alt+bspace δεν έκανε τίποτα. σκέφτομαι μήπως να επαναφέρω τις ρυθμίσεις των εφέ στο αρχικό σημείο και μετά σιγά σιγά ν' αλλάζω κάποιες και να βλέπω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. δεν ξέρω τί άλλο να κάνω

Εγκατάσταση σου είναι κανονική η μέσα από τα παράθυρα ?
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization