dim459 έγραψε:Αν θέλω να ανοίξω μια εφαρμογή που δεν είναι στο launcher ή θέλω μια σειρά από κλικ, ή πρέπει να ανοίξω το dash και να αρχίσω να πληκτρολογώ το όνομά της. Η ταχύτητα με την οποία την έβρισκα μέσα από τα αναδιπλούμενα μενού έχει πάει περίπατο.
Γιατί πάει περίπατο; Το μενού στο gnome ήταν τέλειο και super εύχρηστο; Εγώ ούτε εκείνο το μενού χρησιμοποιούσα, για την ακρίβεια σπάνια το χρησιμοποιούσα.
Την απάντηση σε αυτό που αναφέρεις την έγραψα εδώ
viewtopic.php?f=4&t=20496&start=80#p212934είναι το kupfer και γενικά τέτοιου είδους εφαρμογές. Το kupfer είναι πολύ χρήσιμη εφαρμογή.
Βρίσκεις πάρα πολύ γρήγορα αυτό που θέλεις... εκτός αν δεν ξέρεις τι θέλεις!!
Αν κάποιος δεν ξέρει καν τι ονομασία έχει αυτό που ψάχνει, τότε θα ψάξει έτσι και αλλιώς.
dim459 έγραψε:Τι να κάνουμε δε μου αρέσει να πατάω alt+tab, δεν το έχω συνηθίσει ούτε και μου αρέσει να χρησιμοποιώ διαρκώς το πληκτρολόγιο.
Κι όμως το πληκτρολόγιο λένε πολλοί είναι ο ταχύτερος τρόπος για να κάνεις κάτι, έστω τις περισσότερες φορές.
Ακόμα και στην δουλειά που δουλεύω, στο ίντερνετ καφέ, στους κεντρικούς υπολογιστές περισσότερο το πληκτρολόγιο χρησιμοποιούμε παρά το ποντίκι.
Ίσα ίσα τον πρώτο καιρό με συμβούλεψαν να χρησιμοποιώ πιο πολύ το πληκτρολόγιο γιατί είναι πιο γρήγορα.
Δεν λέω ότι το ubuntu με unity είναι τέλειο ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ τέλειο, όχι ότι το ubuntu με gnome ήταν τέλειο όμως.
Ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα έχουμε περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης και θεωρώ πως θα έχουμε. Τώρα, αν δεν έχουμε στο μέλλον περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης,
τότε υπάρχει θέμα.
Το παράξενο θα ήταν αν το unity ήταν εντάξει από τις πρώτες 1-2 κυκλοφορίες του...
editΤο dash του ubuntu μου θυμίζει το μενού του linux mint, για το οποίο έχω ακούσει ένα σορό καλά λόγια.