Η καταστροφή του Linux (το ξεπούλημα).

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Re: Η καταστροφή του Linux (το ξεπούλημα).

Δημοσίευσηαπό lucinos » 15 Οκτ 2011, 20:28

fork τού Gnome2 προφανώς θα υπάρξει (όλο και κάποιος θα βρεθεί να προσπαθήσει) αλλά δεν θα πετύχει πολλά για τον ίδιο λόγο που δεν πέτυχε πολλά το φορκ τού KDE3. Κατά την γνώμη μου αρχικά θεώρησα το Xfce λύση ανάγκης αλλά όπως έχω γράψει αλλού το ξανασκέφτηκα. Ένα σωρό κόσμος δεν ήταν στο Gnome γιατί συμφωνούσε με την φιλοσοφία του, ήταν στο Gnome μόνο επειδή ήταν πιο μπροστά. Θυμηθείτε τις δηλώσεις χρόνια πριν τού Λίνους κατά τού Gnome, τα ίδια έλεγε, είχε Gnome έφυγε για KDE όταν βγήκε το KDE4 γύρισε πάλι στο Gnome και τώρα πολύ σωστά κατά την γνώμη μου πάει στο Xfce και εγώ πιστεύω ότι αυτό τού ταιριάζει περισσότερο. Είναι σταθερά λίγο πίσω αλλά αν το σκεφτούμε καλύτερα μπορεί να κάνει ότι το Gnome2 και με μεγαλύτερη οικονομία πόρων και είναι πιο παραμετροποιήσιμο. Οπότε ας μην κλαιγόμαστε και βλέπουμε το Xfce σαν λύση ανάγκης. Ο Λίνους φεύγει ουσιαστικά από το Gnome για τούς ίδιους λόγους που είχε φύγει κάμποσα χρόνια πριν. Δεν είναι η φιλοσοφία τού Gnome που άλλαξε απλά προχωράει μπροστά. Το αν μπροστά είναι γκρεμός θα το δούμε.
Τελευταία επεξεργασία από lucinos και 15 Οκτ 2011, 22:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Spoiler: show
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 15 Οκτ 2011, 22:03

Ακούω βαρύγδουπες εκφράσεις όπως ξεπούλημα,καταστροφή κι εγώ δεν ξέρω τί αλλο.
Ψυχραιμία.
Να θυμίσω αφενός οτι linux δεν είναι μόνο το ubuntu,και αφετέρου οτι και στο ίδιο το ubuntu υπάρχουν τόσες επιλογές για το γραφικό περιβάλλον,δόξα τω Θεώ δεν πάσχουμε από wm και de's ,έχουμε άφθονα.
Στο κάτω κάτω το unity είναι απλά ένα shell,αν δεν μπορείς να το συνηθίσεις απλά μην το χρησιμοποιείς.
Τέλος σε περίπτωση που δεν τα έχετε χωνέψει ακόμα να επαναλάβω 2 πράγματα για το ubuntu (το 2ο ισχύει για όλες τις διανομές Linux)
1.Δεν είμαστε δημοκρατία ούτε community project.Το κεφάλι παίρνει τις αποφάσεις και όλοι οι υπόλοιποι ακολουθούν ,και
2.Το software της διανομής,όντας open source παρέχεται "as it is".Κανείς δεν σου εγγυάται οτι δεν θα υπάρχουν προβλήματα και bugs.
Το θέμα είναι τί μπορείς να κάνεις εσύ σαν χρήστης γι'αυτό.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό minios67 » 17 Οκτ 2011, 21:07

Όσοι θέλουν να βλέπουν πως ξαναεφευρίσκεται ο τροχός ας καθίσουν να περιμένουν σε πόσα τέρμινα θα αποκτήσουν λειτουργικότητα και παραμετροποίηση το Unity και το gnome3, εγώ το έβαλα για 3 ημέρες και δεν μπόρεσα με τίποτα να το ανεχτώ άλλο στον υπολογιστή μου, θα ξαναρίξω μία ματιά μετά από 6 μήνες αν και δεν ελπίζω σε πολλά, αυτή τη στιγμή δοκιμάζω και γράφω από το Kubuntu 11.10.
Θύμιος – Μεσολόγγι
Πάντα νέος στο Linux /Προγραμματισμός: Όχι-Basic σας κάνει;/Αγγλικά: όχι καλά, καταλαβαίνω αρκετά καλά.
Άβαταρ μέλους
minios67
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis_old » 18 Οκτ 2011, 10:27

Έχω αράξει στο 10.10 και δεν το κουνάω ρούπι αν δεν αλλάξει το Unity. Ο κανόνας επάνω με καθοδηγει πως αν τα σκ..τώσω να κάνω unity --reset γιατί για να το ξαναφάω στη μούρη; δεν το θέλω και γιαυτό έμεινα στο 10.

Γιάννης
giannis_old
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό karpouzasg » 18 Οκτ 2011, 14:25

Το unity είναι έκτρωμα και το περίεργο είναι στην υπομονή όλων να μας πείσουν για το αντίθετο. Είμαι χρήστης ubuntu απο την 8.4 και μετά απο τόσες δυσκολίες και προβλήματα δέν σκέφτηκα ποτέ να πάω κάπου αλλού αλλά αυτήν η (εξέλιξη) του gnome δυστυχώς δέν μου αφήνει κανένα περιθώριο.XFCE είσαι μονόδρομος.
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
3 Προδιαγραφές → 4x Intel Core i5 CPU M 420 2.13GHz ‖ RAM 4000 MiB ‖ Asus x53sv
4 Κάρτες γραφικών: nVidia [geforce gt540m]
5 Δίκτυα: eth0: Broadcom NetLink BCM57780 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1692] (rev 01) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
karpouzasg
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taxiarchis » 18 Οκτ 2011, 16:51

εδώ και δύο χρόνια εγκατέλειψα σχεδόν τα παραθύρια για χάρη του ubuntu και τις ευκολίες του , περιβάλλον εργασίας παραμετροποιήσιμο , με πολλά καλούδια εφέ και χίλια δυο που μπορούσες να πειράξεις αν είχες έστω και λίγες γνώσεις και όλα αυτά free , το unity όμως με έχει απογοητεύσει τελείως , δεν ξέρω μπορεί να είναι η αρχή αλλά με κάνει να γυρίσω πάλι στην 11.04 η ακόμα να δοκιμάσω τα Kubuntu , δεν μπορώ να λειτουργήσω με τίποτα unity , μακάρι στη πορεία να με κάνουν να αλλάξω γνώμη .
προσωπική ιστοσελίδαάλλη ιστοσελίδα
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχαριος ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε P5N32-E SLI
Προδιαγραφές ⇛ E2200 │ 2GB │ ATI RADEON 3870 │ ----- │ ------------- │ Creative Labs CA0106 Soundblaster │ TFT 21"
taxiarchis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vasko » 18 Οκτ 2011, 19:08

Και όμως αρχίζω να τον συνηθίζω...
ελπίζω βέβαια (είμαι σίγουρος δηλαδή) να βελτιωθεί και άλλο
L1
2 Ubuntu 14.04
3 Intel Core i3 CPU M 330 2.13GHz ‖ RAM 3823 MiB ‖ Dell Inc. Inspiron 1564
4 Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02) ⋮ eth2: Broadcom BCM4312 802.11b/g LP-PHY [14e4:4315] (rev 01)

L2
Ubuntu 12.04
3 Intel Atom CPU N450 1.66GHz ‖ RAM 2003 MiB ‖ Acer AO532h
4 Intel N10 Family Integrated Graphics Controller [8086:a011] {i915}
5 eth0: Atheros Inc. AR8132 Fast Ethernet [1969:1062] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
vasko
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 19 Οκτ 2011, 18:43

Το πρόβλημα δεν είναι αν μπορείς να το συνηθίσεις, κι εγώ το επιδίωξα για κάποιον καιρό και το συνήθισα.
Το πρόβλημα είναι αν βολεύει στη χρήση.
Αν θέλω να ανοίξω μια εφαρμογή που δεν είναι στο launcher ή θέλω μια σειρά από κλικ, ή πρέπει να ανοίξω το dash και να αρχίσω να πληκτρολογώ το όνομά της. Η ταχύτητα με την οποία την έβρισκα μέσα από τα αναδιπλούμενα μενού έχει πάει περίπατο.
Αν σε μια εφαρμογή έχω περισσότερα από ένα παράθυρο ανοιχτά, και είναι ελαχιστοποιημένα πρέπει να χτυπήσω το εικονίδιό της στο launcher, μετά ξανά για να μου βγάλει την προεπισκόπηση των παραθύρων και μετά ξανά πάνω στο παράθυρο που θέλω, ενώ πριν χτύπαγα μια φορά το παράθυρο στην κάτω μπάρα. Τι να κάνουμε δε μου αρέσει να πατάω alt+tab, δεν το έχω συνηθίσει ούτε και μου αρέσει να χρησιμοποιώ διαρκώς το πληκτρολόγιο.
Δεν μπαίνω καν σε θέματα παραμετροποίησης, αλλαγών κλπ, μιλάω για απλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 19 Οκτ 2011, 19:13

dim459 έγραψε:Αν θέλω να ανοίξω μια εφαρμογή που δεν είναι στο launcher ή θέλω μια σειρά από κλικ, ή πρέπει να ανοίξω το dash και να αρχίσω να πληκτρολογώ το όνομά της. Η ταχύτητα με την οποία την έβρισκα μέσα από τα αναδιπλούμενα μενού έχει πάει περίπατο.

Γιατί πάει περίπατο; Το μενού στο gnome ήταν τέλειο και super εύχρηστο; Εγώ ούτε εκείνο το μενού χρησιμοποιούσα, για την ακρίβεια σπάνια το χρησιμοποιούσα.
Την απάντηση σε αυτό που αναφέρεις την έγραψα εδώ viewtopic.php?f=4&t=20496&start=80#p212934
είναι το kupfer και γενικά τέτοιου είδους εφαρμογές. Το kupfer είναι πολύ χρήσιμη εφαρμογή.
Βρίσκεις πάρα πολύ γρήγορα αυτό που θέλεις... εκτός αν δεν ξέρεις τι θέλεις!!
Αν κάποιος δεν ξέρει καν τι ονομασία έχει αυτό που ψάχνει, τότε θα ψάξει έτσι και αλλιώς.
dim459 έγραψε:Τι να κάνουμε δε μου αρέσει να πατάω alt+tab, δεν το έχω συνηθίσει ούτε και μου αρέσει να χρησιμοποιώ διαρκώς το πληκτρολόγιο.

Κι όμως το πληκτρολόγιο λένε πολλοί είναι ο ταχύτερος τρόπος για να κάνεις κάτι, έστω τις περισσότερες φορές.
Ακόμα και στην δουλειά που δουλεύω, στο ίντερνετ καφέ, στους κεντρικούς υπολογιστές περισσότερο το πληκτρολόγιο χρησιμοποιούμε παρά το ποντίκι.
Ίσα ίσα τον πρώτο καιρό με συμβούλεψαν να χρησιμοποιώ πιο πολύ το πληκτρολόγιο γιατί είναι πιο γρήγορα.

Δεν λέω ότι το ubuntu με unity είναι τέλειο ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ τέλειο, όχι ότι το ubuntu με gnome ήταν τέλειο όμως.
Ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα έχουμε περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης και θεωρώ πως θα έχουμε. Τώρα, αν δεν έχουμε στο μέλλον περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης,
τότε υπάρχει θέμα.

Το παράξενο θα ήταν αν το unity ήταν εντάξει από τις πρώτες 1-2 κυκλοφορίες του...

edit

Το dash του ubuntu μου θυμίζει το μενού του linux mint, για το οποίο έχω ακούσει ένα σορό καλά λόγια.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vasster » 19 Οκτ 2011, 19:20

Εμένα το unity δεν με χαλάει καθόλου. Και πριν έκανα καλά τη δουλειά μου και τώρα το ίδιο. Για να μην πω ότι πολλές φορές στην εργασία (με XP) μου λείπει κιόλας. Δοκίμασα και το shell - ωραίο ήταν - αλλά τελικά προτιμώ το unity. Κι από bug δεν συνάντησα και τίποτα τρομερά στα μηχανήματα μου για τα οποία να γίνεται μεγάλη κουβέντα, πιο πολύ μικρορυθμίσεις μπορεί να χρειαστούν οι οποίες σχεδόν σίγουρα θα διορθωθούν με επόμενα update.

Βέβαια το Unity με είχε ξενίσει στην 10.04 (ή ήταν στη 10.10, δεν θυμάμαι) και αρχικά το απέφυγα αλλά στη συνέχεια είπα να του δώσω μια ευκαιρία. Διάβασα το help και διαπίστωσα ότι πολλά έγιναν απλούστερα (χρησιμοποιώ αρκετά το πληκτρολόγιο).

Προσωπικά, δεν με πολυενδιαφέρει να αλλάξω το default περιβάλλον (άντε ίσως κανένα background) κι άλλωστε σαν προγραμματιστής που είμαι περνάω πολύ καιρό στα διάφορα προγράμματα που χρησιμοποιώ, έτσι θέλω ένα περιβάλλον που δεν χώνεται στα πόδια μου και όταν πρέπει κάνει στην άκρη και εξαφανίζεται. Από αυτή την άποψη λοιπόν το unity είναι άψογο.

Η μεταφορά των κουμπιών στα αριστερά είχε φυσικά την εξήγηση του, όταν το κοιτάς τώρα, ενώ το ανέβασμα όλων των μενού στο πάνω πάνελ μάλλον δεν με πολυβολεύει με τις φαρδιές οθόνες μου, αλλά από την άλλη όπως είπα είμαι και τύπος του πληκτρολογίου οπότε προτιμώ τα hotkeys.

Γενικά λοιπόν αισθάνομαι άνετα με το unity και πλέον πιστεύω ότι πολύ λόγος γίνεται περί αυτού χωρίς μεγάλη σημασία.
Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
Ubuntu 17.04 (Zesty Zapus) 4.10.0-19-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu)
Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 15915 MiB ‖ MSI H170M PRO-VDH (MS-7982) - MSI MS-7982
Intel Sky Lake Integrated Graphics [8086:1912] {i915_bpo}
enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15) ⋮ wlx784476b5edea: 148f:5370 Ralink Technology, Corp. RT5370 Wireless Adapter
vasster
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization