compiz ελλειψη αρκετων εφε στις νεες διανομες

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Re: compiz ελλειψη αρκετων εφε στις νεες διανομες

Δημοσίευσηαπό matthew » 27 Σεπ 2014, 09:52

ΓιάννηςΤ έγραψε:Τι εννοείς θα φύγουν τελείως;

Ότι το unity 8 θα είναι αυτόνομο & δεν θα χρειάζεται το compiz για στήριγμα να τρέξει & το compiz δεν θα υποστηρίζεται προφανώς στο νέο πλέον γραφικό περιβάλλον. Ίσως αυτό να λύσει ένα μεγάλο μέρος προβλημάτων στα γραφικά που οφείλονταν στο compiz. Ίσως δημιουργήσει άλλα προβλήματα στην αρχή. Θα δούμε.
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 28 Σεπ 2014, 12:33

matthew έγραψε:
malos έγραψε:Ένα άλλο που λείπει από το compiz για να είμαστε και μέσα στο θέμα, είναι το τύλιγμα του παραθύρου με τη ροδέλα στην μπάρα του τίτλου.
Για κάποιους ίσως να είναι άχρηστο αλλά εμένα με βόλευε πολύ για να δω για μια στιγμή κάτω από το παράθυρο.

Δεν έχει αφαιρεθεί, απλά αυτό το χαρακτηριστικό δουλεύει μόνο στο διακοσμητή παραθύρων Emerald. Αυτός είναι & ο μοναδικός λόγος που εγκατέστησα το emerald στη 12.04 γιατί όντως είναι χρήσιμο & πρακτικό & σε μένα. :thumbup:
Βέβαια ο emerald μου κάνει ένα ψιλο-glitch μόνο στο firefox. Μερικές φορές σε δεξί κλικ δεν φαίνεται το μενού & πρέπει να κάνω ένα αριστερό κλικ στο dash για να επανέλθει η λειτουργία, but I can live with that! :mrgreen: Όσο για τα υπόλοιπα εφέ δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα αν & χρησιμοποιώ μερικά. :roll:

Ρε matthew λες να μου δουλέψει στη 14,04 με mate που έχω; Χρόνια είναι που έχω ακούσει για το emerald και δεν είχα καταλάβει τι είναι. Πάω να το εγκαταστήσω και θα το δω.
Πραγματικά είναι ζήτημα λειτουργικότητας. Για κάποιους είναι πιο μεγάλη κατανάλωση να σημαδεύουν και να περιορίζουν την κίνηση του χεριού τους στην παύλα αυτή της ελαχιστοποίησης. Υπάρχει βέβαια η λύση του μεσαίου κλικ όπου λειτουργεί αυτό. Αλλά δεν παύει να είναι κλικ. Είναι πιο αργό δηλαδή και πιο κουραστικο.
Έψαχνα την περίπτωση για το πως να βάλω την παλιά έκδοση compiz αλλά δεν γίνεται λογικά λόγω καινούργιων βιβλιοθηκών ε;
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 29 Σεπ 2014, 13:51

Δεν ξέρω αν θα δουλέψει χωρίς προβλήματα το Emerald σε 14.04 με Mate. Δεν το δοκίμασα στη 14.04 με unity που έχω. Μόνο στη 12.04 το είχα περάσει & το άφησα έτσι στο άλλο λάπτοπ. Για τις βιβλιοθήκες κλπ δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι συμβατό, νομίζω ότι & το emerald δεν συντηρείται πλέον & η έκδοση που κυκλοφορεί είναι παλιά. Η τελευταία έκδοση 0.9.5 βγήκε πριν 3 χρόνια.
http://cgit.compiz.org/fusion/decorators/emerald
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 02 Οκτ 2014, 13:17

Δουλεύει μια χαρά :clap: Το έβαλα. Δεν το είχα ξαναδεί. Φοβερά γραφικά.
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization