Unity σε Linux Mint 17;

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Re: Unity σε Linux Mint 17;

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 23 Αύγ 2014, 12:19

Μήπως θέλεις να δοκιμάσεις την εντολή που σου είπα πιο πάνω
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install ubuntu-desktop
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 23 Αύγ 2014, 12:26

@ linxc
Τα περί διαφοράς φιλοσοφίας μεταξύ Mint και Ubuntu είναι π... Μαρίτσα μου...

Άμα γουστάρεις να το παίξεις Stallman, κάντο κανονικά και βάλε κανένα gnewsense να σε πάρουμε στα σοβαρά, αλλιώς άστο καλύτερα.
Όσο για το αν προσπαθώ να τραβήξω χρήστες στο ubuntu, δεκάρα δεν δίνω ούτε για το πόσους χρήστες έχει ούτε για το αν η Canonical βαρέσει λουκέτο αύριο κιόλας.
Και αν είναι να τραβήξουμε χρήστες με τη δική σου ιδεολογία του στυλ "δείχνω τον κακό με το δάχτυλο", καλύτερα να μέναμε 5 άτομα όλοι κι όλοι.

Έχει γεμίσει ο κόσμος από κριτικούς του καναπέ που κυρήττουν "τον σωστό τρόπο να..." για οτιδήποτε και που νομίζουν πως ο κόσμος τους χρωατάει χάρη που γεννήθηκαν. Κάτι τέτοιοι κύρητταν και στη Μέση Ανατολή "τον σωστό τρόπο να είσαι μουσουλμάνος" και τώρα ο κόσμος τρέχει να μαζεύει κομμένα κεφάλια.

Βέβαια για όλα αυτά δεν φταις εσύ, αλλά το ίδιο το φόρουμ που δίνει βήμα σε όποιον γουστάρει να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις αντί να διαγράφει τέτοια μηνύματα στο δευτερόλεπτο.
Μπαίνει εδώ μέσα ο καθένας που δεν έχει προσφέρει τίποτα και αφορίζει αβέρτα λες και κανένας αρχιεπίσκοπος. Και βασικά για το ότι αφορίζει την Canonical δεν μου καίγεται καρφί, αλλά αυτές οι εκφράσεις τσουβαλιάζουν αυτόματα και όλους εμάς που "υποτίθεται ανεχόμαστε την ανηθικότητα", δηλαδή όσους ασχολούνται με το forum και με το Ubuntu και έχουν κάνει κάτι για να βοηθήσουν.
Και το φόρουμ τα αφήνει όοοολα να περνάνε αβέρτα και δεν κάνει τίποτα μη και χάσει την κότα με τα χρυσά αυγά (αυτή του παραμυθιού εννοώ, καμία σχέση με τα "άλλα" χρυσά αυγά).

Άϊντε να δω πόσοι ακόμη πρέπει να φύγουν από το φόρουμ γιατί βαρέθηκαν να τ' ακούνε.
Βάλτε έναν ακόμη στη λίστα.
Τελευταία επεξεργασία από konnn και 23 Αύγ 2014, 13:53, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Αιτία: word part elimination
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Logan » 23 Αύγ 2014, 12:40

Off topic:
fkol k4 έγραψε:Άϊντε να δω πόσοι ακόμη πρέπει να φύγουν από το φόρουμ γιατί βαρέθηκαν να τ' ακούνε.
Βάλτε έναν ακόμη στη λίστα.
fkol k4 έγραψε:Και το φόρουμ τα αφήνει όοοολα να περνάνε αβέρτα και δεν κάνει τίποτα μη και χάσει την κότα με τα χρυσά αυγά

Με μπέρδεψες τελείως.
1 Γνώσεις Linux: όχι και μιάου! ┃ Προγραμματισμού:Ε.. ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Arch Linux Gnome 4χχ
3 Intel Core i5-3210M CPU @ 2.50GHz ‖ RAM 7.7 GiB |
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915} ⋮ Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series] [1002:6840] {radeon}
Refugees Welcome
Άβαταρ μέλους
Logan
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: loganlettuce
IRC: LoganL
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 23 Αύγ 2014, 12:59

@linxc τα lens & scopes μπορείς να τα αφαιρέσεις από το dash του unity. Πχ εγώ αφαίρεσα όσα δεν χρησιμοποιώ & κράτησα μόνο τις εφαρμογές.

Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konnn » 23 Αύγ 2014, 13:50

Off topic:
Αρχικά θα έλεγα να ηρεμήσουμε λίγο τα πνεύματα.
Γενικότερα όλοι έχουν δικαίωμα να λεν τη γνώμη τους και στην περίπτωση που στηλιτεύουν κάτι πρέπει να το τεκμηριώνουν. Εδώ υπήρξε μια ενδιάμεση κατάσταση όπου όντως είχαμε ελλιπεί στοιχεία τεκμηρίωσης, κάτι που το αντιμετωπίζουμε συχνά τα τελευταία χρόνια και όντως δημιουργεί μια ατμόσφαιρα αγανάκτησης.Όμως δε χρωστάμε να πείσουμε κανέναν για το καλό ή το καλύτερο μιας και δεν υπάρχουν κριτήρια ή είναι υποκειμενικά.Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δε μπορούμε να λέμε την άποψή μας..
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 23 Αύγ 2014, 14:43

konnn έγραψε:Αρχικά θα έλεγα να ηρεμήσουμε λίγο τα πνεύματα.

Αντιθέτως, θα έλεγα για μια φορά ας δούμε κατά πρόσωπο μια άσχημη κατάσταση που ήδη έχει κρατήσει καιρό χωρίς ηρεμιστικά ή κατασταλτικά.
konnn έγραψε:Γενικότερα όλοι έχουν δικαίωμα να λεν τη γνώμη τους και στην περίπτωση που στηλιτεύουν κάτι πρέπει να το τεκμηριώνουν.

Ουδεμία αντίρρηση. Αυτό ακριβώς έκανα.
Στηλίτευσα τη ρητορική φανατισμού που παρατηρείται στο φόρουμ απευθυνόμενη κατά παντός υπευθύνου ή μη και το τεκμηρίωσα με το (φυσικά πιο ακραίο, άρα πιο ευδιάκριτο) παράδειγμα του σε ποιο σημείο οδήγησε η πρακτική αυτή στη Μέση Ανατολή.

Ακόμα περισσότερο δε, στηλίτευσα την αδράνεια που εδώ και καιρό χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις της συντονιστικής και διαχειριστικής ομάδας που αρέσκεται να αρκείται στον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.
Τεκμηρίωσα δε την άποψή μου πως αυτή είναι λάθος πρακτική που ζημιώνει το φόρουμ με επιχείρημα την αποχώρηση από το φόρουμ ή την ολοένα και πιο αραιή ενασχόληση με αυτό ατόμων που στο παρελθόν ασχολούνταν τακτικότερα.
Και επειδή κάποιοι μπορεί να πουν πως αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι κάποιοι απλά βαρέθηκαν, ισχύει μεν, όχι για όλους δε.
konnn έγραψε:Εδώ υπήρξε μια ενδιάμεση κατάσταση όπου όντως είχαμε ελλιπεί στοιχεία τεκμηρίωσης, κάτι που το αντιμετωπίζουμε συχνά τα τελευταία χρόνια και όντως δημιουργεί μια ατμόσφαιρα αγανάκτησης

Όχι, δεν υπήρξε καμία ενδιάμεση κατάσταση. Υπήρξε ευθεία τοποθέτηση ταμπέλας ανηθικότητας και κάνετε τα κορόϊδα.
Εμένα στα 40 μου πλέον όταν με φτύνουν δεν ανοίγω ομπρέλα χαμογελώντας. Δικαίωμά όποιου θέλει να το κάνει βέβαια, αλλά να μη μου λέει να ηρεμήσω.
konnn έγραψε:Όμως δε χρωστάμε να πείσουμε κανέναν για το καλό ή το καλύτερο μιας και δεν υπάρχουν κριτήρια ή είναι υποκειμενικά.

Παπαριές Μαρίτσα μου Νο2...
Το ανθρώπινο σύστημα αξιών και υπάρχει και καθόλου υποκειμενικό δεν είναι.
Και αν αυτό δεν βοηθάει και μερικοί αναφέρουν τα περί διαφορετικών αξιών σε διαφορετικές κουλτούρες, μιας και εδώ είναι το forum του Ubuntu, πάρτε για παράδειγμα το Ubuntu Code of Conduct.
Αλλά να το εφαρμόζουν όλοι. Απαρέκκλιτα.
konnn έγραψε:Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δε μπορούμε να λέμε την άποψή μας..

Παρουσιάστε όποια άποψη θέλετε, εσείς έχετε τα γαλόνια στο φόρουμ.
Αυτό που λέω είναι πως σε λίγο δεν θα έχετε άτομα να τις διαβάζουν.

Και το ότι δεν βάζω [οfftopic][/offtopic] στο μήνυμα, δεν είναι τυχαίο. Είναι από τα πιο on-topic μηνύματα που θα μπορούσε κάποιος να γράψει.

Καλή συνέχεια στο φόρουμ.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linxc » 23 Αύγ 2014, 15:01

[οfftopic] Ζητω συγνωμη απο τους διαχειριστες για το offtopic, αλλα δε μου αρεσει να με προσβαλλουν, αν κρινετε διαγραψτε το μηνυμα
@fkol k4 Θα σε παρακαλουσα να μην παραποιεις τα λεγομενα μου. Δε μιλησα ποτε για ανηθικοτητα της κοινοτητας του ubuntu, αλλα του τροπου με τον οποιο η canonical προωθει τις διαφημισεις στο λειτουργικο της. Η κοινοτητα του ubuntu εχω παρατηρησει πως ειναι απο τις πιο υγιεις κοινοτητες διανομης linux, αφου μεχρι προτινος ημουν χρηστης του λειτουργικου και αναζητουσα θεματα που με απασχολουσαν. Το αν εχω προσφερει κατι στο forum, νομιζω δε λεει κατι στην προκειμενη περιπτωση, δεν υπαρχει στους κανονες κατι που να δεσμευει τους χρηστες να ρωτανε, αφου πρωτα εχουν προσφερει βοηθεια. Σαφως και θα το κανω αν εχω τις γνωσεις, αλλα δεν αποτελει προυποθεση. Δευτερον, δε νομιζω να σε εχω προσβαλλει, και πιστευω ειναι υποχρεωση σου να μην το κανεις ουτε εσυ. Δεν το παιζω stallmann και πολλες φορες διαφωνω με τις ακραιες αποψεις του. Ουτε μιλησα για 100% ελευθερο λογισμικο, και με το mint που χρησιμοποιω δε νομιζω να σου παρουσιαζω μια τετοια εικονα. Ναι στο ελευθερο λογισμικο, αλλα αν προκειται να γινει οπως πρεπει μια δουλεια, θα χρησιμοποιησω και κλειστου κωδικα (κατι παρομοιο με μια παλιοτερη δηλωση του linus). Δε θα δωσω συνεχεια στο ζητημα, αν θεωρεις οτι μπορεις να βοηθησεις στο να επιλυθει το προβλημα καν' το, διαφορετικα μην μπαινεις στον κοπο να απαντας με αυτον τον τροπο. [/offtopic]

@sotos21 Εκανα τα βηματα που μου ειπες παραπανω, τα αποτελεσματα ειναι στην 1η σελιδα στις αρχικες απαντησεις. Ηθελες να τσεκαρεις κατι ή να συνεχισω κανονικα στην εγκατασταση;

@mathew Πολυ σωστο αυτο που λες, αλλα δε μου αρεσει να τα εχω ως προεπιλογη, γι αυτο δε θελω να γυρισω σε ubuntu, αν και ειμαι ακομα υποστηρικτης του (απο ο,τι καταλαβα αυτο εννοεις :P )
Τελευταία επεξεργασία από linxc και 23 Αύγ 2014, 15:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Linux Mint 17, Cinnamon
linxc
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό madvinegar » 23 Αύγ 2014, 15:08

Φιλιππε εισαι μεγαλο asset για το φορουμ. Παντα μπαινω να διαβασω τα ποστ σου, ας ειναι και σε θεμα που δεν με ενδιαφερει/αφορα γιατι παντα παιρνω κατι.
Εγω προσωπικα θα στεναχωρεθω παρα πολυ αν σταματησεις να γραφεις εδω.

Εσυ και 5-6 αλλοι εδω μεσα εισασταν για εμενα (και σιγουρα οχι μονο) ο λογος που ασχοληθηκα με το λινουξ και βοηθησα κι εγω οσο μπορουσα.

Δεν σε κολακευω ή λεω π@π@ριες για να ηρεμησεις. Την αληθεια λεω.
1 Γνώσεις Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ Καλό
2 Ubuntu 18.04 bionic beaver 4.13.0-16-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Gnome ubuntu)
3 Intel Core2 Duo CPU T5550 1.83GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470] [1002:95c4] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) ⋮ eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02)
Blog: https://madvinegar.wordpress.com/
Άβαταρ μέλους
madvinegar
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuderix » 23 Αύγ 2014, 16:03

Πρέπει να γίνουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κατανοητά κάποια θέματα :
1)Είμαστε όλοι χρήστες μιας διανομής και όλοι "φιλοξενούμαστε" εδώ.
2)Η βοήθεια που δίνεται σε διάφορα προβλήματα δίνεται απολύτως ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και μόνο - και ούτε είναι υποχρεωμένος να το κάνει.
3)Δεν είμαστε υπάλληλοι της Canonical με οτι συνεπάγεται απ'αυτό.Δεν κάνουμε προσηλυτισμό σε κανένα για να χρησιμοποιήσουν Ubuntu αρκεί να χρησιμοποιούν Λίνουξ.
4)Κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί η συντονιστική ομάδα για την ανεκτικότητά της ,ίσως να έχει συμβεί ,αλλά όλοι προσπαθούμε να διατηρούμε σε καλό επίπεδο την γενική εικόνα του φόρουμ.
5)Ολοι μπορούμε να γράψουμε την γνώμη μας αρκεί να μην είναι προσωπική επίθεση σε άλλο μέλος και να μην είναι άσχετη με την θεματολογία του φόρουμ.

Ξέφυγε η συζήτηση με πολλά offtopic
για αυτό

ΘΑ ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

1 Γνώσεις Linux: Προσπαθώ ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Ubuntu 12.04 precise 3.7.0-030700-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.5.0-25-generic, Ubuntu 3.5.0-24-generic
3 Intel Pentium CPU G630 @ 2.70GHz ‖ RAM 3678 MiB ‖ ASRock H61M-S
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0102] {i915}
5 wlan0: 0846:4260 NetGear WG111v3 54 Mbps Wireless [realtek RTL8187B] ⋮ eth0: Atheros Inc. AR8152 v2.0 Fast Ethernet [1969:2062] (rev c1)
http://imagebin.ubuntu-gr.org/files/1372175733.png
Άβαταρ μέλους
ubuderix
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: ubuderix
IRC: ubuderix
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linxc » 23 Αύγ 2014, 16:39

sotos21 έγραψε:Μήπως θέλεις να δοκιμάσεις την εντολή που σου είπα πιο πάνω
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install ubuntu-desktop

Τελικα το εγκατεστησα, εκανα restart, login απο lightDM (αφου επελεξα "ubuntu") και μαλλον κατι φαινεται να μη δουλευει με τον compiz. Ενω ο file manager ειναι του ubuntu οπως και τα εφε των παραθυρων, δεν εμφανιζεται τιποτα παρα μονο το docky (που ειχα εγκαταστησει στο cinnamon) και τα εικονιδια στην επιφανεια εργασιας. Μενου παραθυρων, το πανελ και ο εκκινητης ειναι αφαντα!
Linux Mint 17, Cinnamon
linxc
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization