Συντονιστής: adem1

+1 αυτά λέω και εγώ...pros έγραψε:Κρατιέμαι με το ζόρι από το να μπω σε αυτή την συζήτηση, τόσον καιρό. Όλα τα επιχειρήματα έχουν μια βάση. Η μεγάλη συνεισφορά στην υπόθεση της εξέλιξης του γραφικού περιβάλλοντος του unity είναι η διατήρηση στην ζωή του compiz, κάτι που η ομάδα ανάπτυξης του gnome απέρριψε ακόμη από το στάδιο των τεχνικών προδιαγραφών. Δεν είναι τυχαίο ότι το oneiric είναι ήδη στην έκδοση 9+ του compiz και το debian έχει στο experimental ακόμη την έκδοση 8. Και προσέξτε το compiz δεν είναι ο κύβος. Για προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο κλιμάκωση, για όλα αυτά που συζητάτε (alt+tab, launcher, ποντίκι ή πληκτρολόγιο, αριθμός επιφανειών εργασίας κλπ). Σίγουρο είναι πάντως, ότι όλες οι προτάσεις έχουν μια λογική και θα βελτιωθούν. Ακόμη και το gnome2, για τα δικά μου γούστα παραείναι κλειδωμένο. Οι νέοι χρήστες σπάνε το σύστημα τους προσπαθώντας να ενεργοποιήσουν τον κύβο. Το ubuntu με το unity και το gnome3, θέλoυν να δημιουργήσουν μια εμπειρία χρήσης (χαλίφης στην θέση του χαλίφη, βλέπε apple). Το gnome 3 και το unity έχουν πολύ μέλλον ακόμη. Περιμένετε να δούμε τι θα συμβεί με τα win 8 και το περιβάλλον metro που προωθούν! Είμαστε ακόμη στην αρχή!

clepto έγραψε:αν ειχαν και gnome2 και 3 θα γινοταν ο κακος χαμος με τις βιβλιοθηκες...

minios67 έγραψε:Βρίσκομαι κι εγώ στη φάση να συνηθίσω αυτό το έκτρωμα, έχω εκφράσει τις αντιρρήσεις μου στην προηγούμενη έκδοση. Για μένα δεν είναι αθώο που καταστέφεται το gnome, (πόσα έχωσε η μσ;!!!) από ένα πλήρως λειτουργικό και παραμετροποιήσιμο περιβάλλον το έχουν καταντήσει δυσλειτουργικό και άχαρο. Δεν δέχομαι ότι αυτό είναι η εξέλιξη, ότι αυτό είναι το μπροστά, αυτό είναι τροχοπέδη. Στο προηγούμενο περιβάλλον θα μπορούσα με πέντε κινήσεις να προσομοιώσω αυτή τη λαμακία βάζοντας ένα dock αριστερά, αφαιρώντας τη μπάρα στη βάση, και βγάζοντας το μενού πάνω αριστερά. Όλα είναι άκαμπτα, δεν έχουν επιλογές παραμετροποίησης, δεν δουλεύει το δεξί πλήκτρο του ποντικιού, εκτός από το wallpaper. Έβαλα και το gnome3, τα ίδια και χειρότερα. Δεν γουστάρω την λαμακισμένη την μπάρα αριστερά, θέλω να μπορώ να τη βγάλω, θέλω να μπορώ να επιλέξω να κρύβεται, θέλω να δουλεύει το δεξί κλικ επάνω της και πάνω στις εφαρμογές, θέλω να μπορώ να τη μετακινήσω στη βάση, όπου θέλω. Για να βρεις μια εφαρμογή πρέπει από την Πάτρα να πας Αθήνα μέσω Αλεξανδρούπολης. Θέλω ένα fork του gnome όπως ήταν, και μη μου πει κανείς ότι έχω επιλογή κάνοντας αποσύνδεση να το επιλέξω, αυτό είναι ένα φάντασμα του παλιού gnome. Το ξεσκήσανε το gnome, του πετάξανε τα μάτια έξω, αντί να το εμπλουτίσουν, το αφήσανε ανάπηρο. Τώρα το KDE μας μένει να μοιάζει GUI της προκοπής μέχρι να πέσουν κι εκεί τα χοντρά.

spirosmeg έγραψε:Επειδή θεωρώ καθήκον να συμμετάσχω στην συζήτηση αυτή ζώντας το Ubuntu απο την 5.10 ένα έχω να πω, πάνω που το Gnome 2 έχει τελειοποιηθεί διότι νομίζω σπανίζουν πλέον τα προβλήματα αλλά και ο κόσμος το συνήθισε στην χρήση όπου απόκτησε πολλούς φανατικούς οπαδούς, του έδωσαν μια κλωτσιά και έσπειραν την απογοήτευση!
Γιατί δεν μπορούσαν να έχουν σαν επιλογή απο την εγκατάσταση να επιλέξει ο χρήστης το κλασικό Gnome η το unity και το Gnome3 η κάτι ανάλογο όπως ειχε γίνει και με τον ερχομό του KDE4 ετσι θα ειχαν αποφύγει την δυσαρέσκεια σήμερα και θα είχαν μια πολύτιμη άποψη από την απήχησή των χρηστών ο δε χρόνος θα δούλευε για την τελειοποίηση του Gnome3 μεχρι την τελική διαμόρφωση του για την πλήρη μετάβαση...
Με άλλα λόγια θεωρώ το τιμ του KDE πολύ πιο ώριμο ασχέτως αν μέχρι σήμερα έχουν τραβήξει του Χριστού τα πάθη να σταθεροποιήσουν το KDE4
Φιλικά πάντα
Σπύρος
clepto έγραψε:αν ειχαν και gnome2 και 3 θα γινοταν ο κακος χαμος με τις βιβλιοθηκες...
simosx έγραψε:
Πιστεύω ότι είναι θέμα αλλαγής συνήθειας. Προσωπικά μπορώ να χρησιμοποιήσω το unity ή το GNOME Shell δίχως πρόβλημα. Μπορεί να πάρει μερικές μέρες για να το συνηθίσω, ωστόσο συνηθίζεται.
Από τη στιγμή που φύγαμε από Windows, έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε άλλα περιβάλλοντα.
Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το παραδοσιακό GNOME σε Ubuntu 11.10, τότε
1. Εγκατέστησε το πακέτο gnome-panel
2. Κάνε αποσύνδεση από το σύστημα.
3. Κατά τη σύνδεση ξανά (πρέπει να κάνεις κλικ στο όνομα χρήστη και θα δεις τις επιλογές), επέλεξε GNOME Classic (με ή χωρίς εφέ).
Αυτό ήταν. Θα έχεις το παραδοσιακό GNOME Panel που έχει το GNOME 3. Κάποια μικρά πράγματα δεν έχουν μεταφερθεί στο GNOME 3, ωστόσο τα περισσότερα είναι εκεί.

kriti έγραψε:Να κανω μια ερωτηση που δημιουργηθηκε διαβαζοντας το θεμα μεχρι ποτε θα υποστηριζεται το 10.10 που εχω?
Version Code name Docs Release date End of life date
Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat Tech / Rel October 10, 2010 April 2012
Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization