Η καταστροφή του Linux (το ξεπούλημα).

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Re: Η καταστροφή του Linux (το ξεπούλημα).

Δημοσίευσηαπό pros » 19 Οκτ 2011, 19:38

Κρατιέμαι με το ζόρι από το να μπω σε αυτή την συζήτηση, τόσον καιρό. Όλα τα επιχειρήματα έχουν μια βάση. Η μεγάλη συνεισφορά στην υπόθεση της εξέλιξης του γραφικού περιβάλλοντος του unity είναι η διατήρηση στην ζωή του compiz, κάτι που η ομάδα ανάπτυξης του gnome απέρριψε ακόμη από το στάδιο των τεχνικών προδιαγραφών. Δεν είναι τυχαίο ότι το oneiric είναι ήδη στην έκδοση 9+ του compiz και το debian έχει στο experimental ακόμη την έκδοση 8. Και προσέξτε το compiz δεν είναι ο κύβος. Για προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο κλιμάκωση, για όλα αυτά που συζητάτε (alt+tab, launcher, ποντίκι ή πληκτρολόγιο, αριθμός επιφανειών εργασίας κλπ). Σίγουρο είναι πάντως, ότι όλες οι προτάσεις έχουν μια λογική και θα βελτιωθούν. Ακόμη και το gnome2, για τα δικά μου γούστα παραείναι κλειδωμένο. Οι νέοι χρήστες σπάνε το σύστημα τους προσπαθώντας να ενεργοποιήσουν τον κύβο. Το ubuntu με το unity και το gnome3, θέλoυν να δημιουργήσουν μια εμπειρία χρήσης (χαλίφης στην θέση του χαλίφη, βλέπε apple). Το gnome 3 και το unity έχουν πολύ μέλλον ακόμη. Περιμένετε να δούμε τι θα συμβεί με τα win 8 και το περιβάλλον metro που προωθούν! Είμαστε ακόμη στην αρχή!
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 19 Οκτ 2011, 20:23

pros έγραψε:Κρατιέμαι με το ζόρι από το να μπω σε αυτή την συζήτηση, τόσον καιρό. Όλα τα επιχειρήματα έχουν μια βάση. Η μεγάλη συνεισφορά στην υπόθεση της εξέλιξης του γραφικού περιβάλλοντος του unity είναι η διατήρηση στην ζωή του compiz, κάτι που η ομάδα ανάπτυξης του gnome απέρριψε ακόμη από το στάδιο των τεχνικών προδιαγραφών. Δεν είναι τυχαίο ότι το oneiric είναι ήδη στην έκδοση 9+ του compiz και το debian έχει στο experimental ακόμη την έκδοση 8. Και προσέξτε το compiz δεν είναι ο κύβος. Για προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο κλιμάκωση, για όλα αυτά που συζητάτε (alt+tab, launcher, ποντίκι ή πληκτρολόγιο, αριθμός επιφανειών εργασίας κλπ). Σίγουρο είναι πάντως, ότι όλες οι προτάσεις έχουν μια λογική και θα βελτιωθούν. Ακόμη και το gnome2, για τα δικά μου γούστα παραείναι κλειδωμένο. Οι νέοι χρήστες σπάνε το σύστημα τους προσπαθώντας να ενεργοποιήσουν τον κύβο. Το ubuntu με το unity και το gnome3, θέλoυν να δημιουργήσουν μια εμπειρία χρήσης (χαλίφης στην θέση του χαλίφη, βλέπε apple). Το gnome 3 και το unity έχουν πολύ μέλλον ακόμη. Περιμένετε να δούμε τι θα συμβεί με τα win 8 και το περιβάλλον metro που προωθούν! Είμαστε ακόμη στην αρχή!
+1 αυτά λέω και εγώ...
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό spirosmeg » 22 Οκτ 2011, 15:05

Επειδή θεωρώ καθήκον να συμμετάσχω στην συζήτηση αυτή ζώντας το Ubuntu απο την 5.10 ένα έχω να πω, πάνω που το Gnome 2 έχει τελειοποιηθεί διότι νομίζω σπανίζουν πλέον τα προβλήματα αλλά και ο κόσμος το συνήθισε στην χρήση όπου απόκτησε πολλούς φανατικούς οπαδούς, του έδωσαν μια κλωτσιά και έσπειραν την απογοήτευση!
Γιατί δεν μπορούσαν να έχουν σαν επιλογή απο την εγκατάσταση να επιλέξει ο χρήστης το κλασικό Gnome η το Unity και το Gnome3 η κάτι ανάλογο όπως ειχε γίνει και με τον ερχομό του KDE4 ετσι θα ειχαν αποφύγει την δυσαρέσκεια σήμερα και θα είχαν μια πολύτιμη άποψη από την απήχησή των χρηστών ο δε χρόνος θα δούλευε για την τελειοποίηση του Gnome3 μεχρι την τελική διαμόρφωση του για την πλήρη μετάβαση...
Με άλλα λόγια θεωρώ το τιμ του KDE πολύ πιο ώριμο ασχέτως αν μέχρι σήμερα έχουν τραβήξει του Χριστού τα πάθη να σταθεροποιήσουν το KDE4

Φιλικά πάντα
Σπύρος
Γνώσεις ⇛ Linux Mέτριo ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Χάλια ┃
1.Desktop: Λειτ. ⇛ Ubuntu ΜΑΤΕ 14.04 64bit
M/B ⇛ GIGABYTE 990FXA-D3┃CPU ⇛ AMD FX 8120 Black edition┃RAM ⇛ DDR3/1866/8GB┃Κάρτα Γραφ. ⇛ ΑΤΙ GIGABYTE 5770┃Δίκτυο ⇛ eth0 Realtek RTL8111/8168B Gigabit Eth controller
2.Laptop: Fujitsu Xi 2428┃Λειτ. ⇛ Ubuntu ΜΑΤΕ 14.04 32bit

Μην προσπαθείς να διορθώσεις μια μ@$!! κάνοντας ακόμα μία.
Άβαταρ μέλους
spirosmeg
punkTUX
punkTUX

Launchpad: mesilikas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 22 Οκτ 2011, 15:06

αν ειχαν και gnome2 και 3 θα γινοταν ο κακος χαμος με τις βιβλιοθηκες...
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό spirosmeg » 22 Οκτ 2011, 15:17

clepto έγραψε:αν ειχαν και gnome2 και 3 θα γινοταν ο κακος χαμος με τις βιβλιοθηκες...

Σίγουρα δεν εχεις αδικο αλλα μπορούσαν να βρουν μια λύση, τα KDE 3 και 4 συνυπήρχαν για αρκετο χρονικό διάστημα κατι ανάλογο θα μπορούσε να ειχε γινει και με το Gnome αν ενα λειτουργικό σύστημα το εχεις φορέσει δεν ειναι και εύκολο να το αποχωριστής και να ψάχνεσε σαν πρωτάρης πάλι ετσι απο την μια μερα στην άλλη ξαφνικά θέλει τρόπο και χρόνο!
Γνώσεις ⇛ Linux Mέτριo ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Χάλια ┃
1.Desktop: Λειτ. ⇛ Ubuntu ΜΑΤΕ 14.04 64bit
M/B ⇛ GIGABYTE 990FXA-D3┃CPU ⇛ AMD FX 8120 Black edition┃RAM ⇛ DDR3/1866/8GB┃Κάρτα Γραφ. ⇛ ΑΤΙ GIGABYTE 5770┃Δίκτυο ⇛ eth0 Realtek RTL8111/8168B Gigabit Eth controller
2.Laptop: Fujitsu Xi 2428┃Λειτ. ⇛ Ubuntu ΜΑΤΕ 14.04 32bit

Μην προσπαθείς να διορθώσεις μια μ@$!! κάνοντας ακόμα μία.
Άβαταρ μέλους
spirosmeg
punkTUX
punkTUX

Launchpad: mesilikas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 22 Οκτ 2011, 16:01

minios67 έγραψε:Βρίσκομαι κι εγώ στη φάση να συνηθίσω αυτό το έκτρωμα, έχω εκφράσει τις αντιρρήσεις μου στην προηγούμενη έκδοση. Για μένα δεν είναι αθώο που καταστέφεται το gnome, (πόσα έχωσε η μσ;!!!) από ένα πλήρως λειτουργικό και παραμετροποιήσιμο περιβάλλον το έχουν καταντήσει δυσλειτουργικό και άχαρο. Δεν δέχομαι ότι αυτό είναι η εξέλιξη, ότι αυτό είναι το μπροστά, αυτό είναι τροχοπέδη. Στο προηγούμενο περιβάλλον θα μπορούσα με πέντε κινήσεις να προσομοιώσω αυτή τη λαμακία βάζοντας ένα dock αριστερά, αφαιρώντας τη μπάρα στη βάση, και βγάζοντας το μενού πάνω αριστερά. Όλα είναι άκαμπτα, δεν έχουν επιλογές παραμετροποίησης, δεν δουλεύει το δεξί πλήκτρο του ποντικιού, εκτός από το wallpaper. Έβαλα και το gnome3, τα ίδια και χειρότερα. Δεν γουστάρω την λαμακισμένη την μπάρα αριστερά, θέλω να μπορώ να τη βγάλω, θέλω να μπορώ να επιλέξω να κρύβεται, θέλω να δουλεύει το δεξί κλικ επάνω της και πάνω στις εφαρμογές, θέλω να μπορώ να τη μετακινήσω στη βάση, όπου θέλω. Για να βρεις μια εφαρμογή πρέπει από την Πάτρα να πας Αθήνα μέσω Αλεξανδρούπολης. Θέλω ένα fork του gnome όπως ήταν, και μη μου πει κανείς ότι έχω επιλογή κάνοντας αποσύνδεση να το επιλέξω, αυτό είναι ένα φάντασμα του παλιού gnome. Το ξεσκήσανε το gnome, του πετάξανε τα μάτια έξω, αντί να το εμπλουτίσουν, το αφήσανε ανάπηρο. Τώρα το KDE μας μένει να μοιάζει GUI της προκοπής μέχρι να πέσουν κι εκεί τα χοντρά.

Πιστεύω ότι είναι θέμα αλλαγής συνήθειας. Προσωπικά μπορώ να χρησιμοποιήσω το Unity ή το GNOME Shell δίχως πρόβλημα. Μπορεί να πάρει μερικές μέρες για να το συνηθίσω, ωστόσο συνηθίζεται.
Από τη στιγμή που φύγαμε από Windows, έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε άλλα περιβάλλοντα.

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το παραδοσιακό GNOME σε Ubuntu 11.10, τότε

1. Εγκατέστησε το πακέτο gnome-panel
2. Κάνε αποσύνδεση από το σύστημα.
3. Κατά τη σύνδεση ξανά (πρέπει να κάνεις κλικ στο όνομα χρήστη και θα δεις τις επιλογές), επέλεξε GNOME Classic (με ή χωρίς εφέ).

Αυτό ήταν. Θα έχεις το παραδοσιακό GNOME Panel που έχει το GNOME 3. Κάποια μικρά πράγματα δεν έχουν μεταφερθεί στο GNOME 3, ωστόσο τα περισσότερα είναι εκεί.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Macedon » 23 Οκτ 2011, 01:59

spirosmeg έγραψε:Επειδή θεωρώ καθήκον να συμμετάσχω στην συζήτηση αυτή ζώντας το Ubuntu απο την 5.10 ένα έχω να πω, πάνω που το Gnome 2 έχει τελειοποιηθεί διότι νομίζω σπανίζουν πλέον τα προβλήματα αλλά και ο κόσμος το συνήθισε στην χρήση όπου απόκτησε πολλούς φανατικούς οπαδούς, του έδωσαν μια κλωτσιά και έσπειραν την απογοήτευση!
Γιατί δεν μπορούσαν να έχουν σαν επιλογή απο την εγκατάσταση να επιλέξει ο χρήστης το κλασικό Gnome η το unity και το Gnome3 η κάτι ανάλογο όπως ειχε γίνει και με τον ερχομό του KDE4 ετσι θα ειχαν αποφύγει την δυσαρέσκεια σήμερα και θα είχαν μια πολύτιμη άποψη από την απήχησή των χρηστών ο δε χρόνος θα δούλευε για την τελειοποίηση του Gnome3 μεχρι την τελική διαμόρφωση του για την πλήρη μετάβαση...
Με άλλα λόγια θεωρώ το τιμ του KDE πολύ πιο ώριμο ασχέτως αν μέχρι σήμερα έχουν τραβήξει του Χριστού τα πάθη να σταθεροποιήσουν το KDE4

Φιλικά πάντα
Σπύρος

+ 1000

clepto έγραψε:αν ειχαν και gnome2 και 3 θα γινοταν ο κακος χαμος με τις βιβλιοθηκες...

Για αυτό λοιπόν να μένανε στο gnome 2 ,και όταν με το καλό ήταν τα "πακέτα" συμβατά με το gnome 3 τότε να μας το "πλασάρανε" ;)

simosx έγραψε:

Πιστεύω ότι είναι θέμα αλλαγής συνήθειας. Προσωπικά μπορώ να χρησιμοποιήσω το unity ή το GNOME Shell δίχως πρόβλημα. Μπορεί να πάρει μερικές μέρες για να το συνηθίσω, ωστόσο συνηθίζεται.
Από τη στιγμή που φύγαμε από Windows, έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε άλλα περιβάλλοντα.

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το παραδοσιακό GNOME σε Ubuntu 11.10, τότε

1. Εγκατέστησε το πακέτο gnome-panel
2. Κάνε αποσύνδεση από το σύστημα.
3. Κατά τη σύνδεση ξανά (πρέπει να κάνεις κλικ στο όνομα χρήστη και θα δεις τις επιλογές), επέλεξε GNOME Classic (με ή χωρίς εφέ).

Αυτό ήταν. Θα έχεις το παραδοσιακό GNOME Panel που έχει το GNOME 3. Κάποια μικρά πράγματα δεν έχουν μεταφερθεί στο GNOME 3, ωστόσο τα περισσότερα είναι εκεί.

Τη να την κάνω την πάνω/κάτω/δεξιά/αριστερά μπάρα όταν δεν μπορώ να τρέξω κάποιο πρόγραμμα..Προσωπικά για σένα μπορείς,ρώτησε και "εμάς" που δεν μπορούμε.
Φαντάσου και θέμα να θές να αλλάξεις πρέπει να είσαι ειδικός .....άσε δέν μιλάμε για κύβο εφέ κ.τ.λ.π :?
Τέλος.....Πείτε μου λοιπόν έναν καλό λόγο έτσι ώστε να αφήσω το KDE (Kubuntu) και να γυρίσω στο ubuntu ! :idea:

Όλα αυτά πάντα φιλικά!

Φιλικά
Macedon!
Γνώσεις ⇛ Linux: πολύ χαμηλό┃ Προγραμματισμός: Ούτε για πλάκα ┃ Αγγλικά: Μπά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin) 64bit Beta 2 [el_GR.utf8]
Προδιαγραφές ⇛ ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
4x AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor (4x 3.0GHz)│ RAM 4GB │
ATI Sapphire Radeon HD 4830 512MB │ TFT 19" / 1280x1024 (5:4)
https://launchpad.net/~macedonia :geek:
http://www.macedonia.info/ :geek:
Άβαταρ μέλους
Macedon
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: Macedon
IRC: Macedon
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό polaroid » 23 Οκτ 2011, 03:02

Ότι κάνει η TROIKA στην Ελλάδα ,κάνει το Unity στο Ubuntu.Χάλια μαύρα,πάνω που με την 11.04 είπα βρήκα ένα λειτουργικό της προκοπής το ξεσκίσανε....
Την υπογραφή μου, μου είπε ο μπαμπάς μου να προσέχω που τη βάζω.Για το ''άλλο'' που τέτοια πολυτέλεια...:-)
polaroid
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 23 Οκτ 2011, 03:12

Να κανω μια ερωτηση που δημιουργηθηκε διαβαζοντας το θεμα μεχρι ποτε θα υποστηριζεται το 10.10 που εχω?
Δεν με βλεπω να αναβαθμιζω μιας και δεν εχω κανενα προβλημα και ειναι σουπερ λειτουργικο!
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 23 Οκτ 2011, 03:45

kriti έγραψε:Να κανω μια ερωτηση που δημιουργηθηκε διαβαζοντας το θεμα μεχρι ποτε θα υποστηριζεται το 10.10 που εχω?

Αν η ερώτηση ήταν κανονική και όχι ρητορική , η απάντηση είναι από κάτω. :)

Κώδικας: Επιλογή όλων
Version Code name Docs Release date End of life date

Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat Tech / Rel October 10, 2010 April 2012

https://wiki.ubuntu.com/Releases
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization