Unity σε Linux Mint 17;

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Re: Unity σε Linux Mint 17;

Δημοσίευσηαπό konnn » 23 Αύγ 2014, 17:10

fkol k4 έγραψε: konnn έγραψε:Γενικότερα όλοι έχουν δικαίωμα να λεν τη γνώμη τους και στην περίπτωση που στηλιτεύουν κάτι πρέπει να το τεκμηριώνουν.

Ουδεμία αντίρρηση. Αυτό ακριβώς έκανα.
Στηλίτευσα τη ρητορική φανατισμού που παρατηρείται στο φόρουμ απευθυνόμενη κατά παντός υπευθύνου ή μη και το τεκμηρίωσα με το (φυσικά πιο ακραίο, άρα πιο ευδιάκριτο) παράδειγμα του σε ποιο σημείο οδήγησε η πρακτική αυτή στη Μέση Ανατολή.

Εδώ αναφερόμουν στην αρχική τοποθέτηση του μέλους σχετικά με το ubuntu.

fkol k4 έγραψε:Εμένα στα 40 μου πλέον όταν με φτύνουν δεν ανοίγω ομπρέλα χαμογελώντας. Δικαίωμά όποιου θέλει να το κάνει βέβαια, αλλά να μη μου λέει να ηρεμήσω.

Και καλά κάνεις, αν αυτό είναι που θες. Όμως τα μέλη, το μερικό σύνολο δλδ , έδειξε με τον τρόπο του πως αυτά που ισχυρίζεται το νέο μέλος δεν έχουν κάποια γερή βάση άρα σαν ισχυρισμός απορρίπτεται. Ίσως αυτό είναι τελικά το μέγιστο ζητούμενο απ' την κοινωνία.

fkol k4 έγραψε:Παρουσιάστε όποια άποψη θέλετε, εσείς έχετε τα γαλόνια στο φόρουμ.
Αυτό που λέω είναι πως σε λίγο δεν θα έχετε άτομα να τις διαβάζουν.

Δε νομίζω πως υπάρχει πολιτική προσέλευσης ή απομάκρυνσης κόσμου από-προς το φόρουμ. Απλά θα θέλαμε να συνεισφέρουν, στη διανομή , οι περισσότεροι , οπότε δε θέλουμε να λείπει κανένας.Οι ειδικές ομάδες δεν έχουν να χάσουν ή να κερδίσουν από αυτό.
Είμαστε ένα τεχνικό φόρουμ προσανατολισμένο στο ubuntu και προσπαθούμε να αντιπροσωπεύσουμε την κοινότητα της διανομής αυτής.
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό George Pantelis » 23 Αύγ 2014, 17:29

Νομίζω πως ο πλέον κατάλληλος για να απαντήσει το ερώτημα (unity στο Mint), είναι η κοινότητα του Mint. Εκεί έχεις ρωτήσει; Εμείς εδώ πώς θα μπορούσαμε να έχουμε την γνώση αφού το unity είναι το προεπιλεγμένο DE μας.
Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει λίγη ή πολλή ανηθικότητα (ειδικά από την στιγμή που η ανηθικότητα μπορεί να απενεργοποιηθεί με το πάτημα ενός πλήκτρου). Λίγο (ή κατ επιλογή παρθένα ΔΕΝ γίνεται).Η υπάρχει ανηθικότητα ή όχι. Πόσοι από αυτούς που μιλάνε για ανηθικότητα χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο ΕΛ/ΛΑΚ εφαρμογές; Αν υπάρχει έστω και ένας, της/του :bow: !!!

***Φίλιππε, ελπίζω πως θα αναθεωρήσεις τα περί συμμετοχής σου στο φόρουμ... :thumbup:
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Οχι ┃ Αγγλικών: Αριστο
2 EndeavourOS KDE plasma / Gnome, Ubuntu 22.04 5.15.0-30-generic 64bit (el_GR.UTF-8,Gnome ubuntu), Arch linux (VM)
3 Intel Core2 Duo CPU P8400 2.26GHz ‖ RAM 3908 MiB ‖ Dell Inc. 0F328M - Dell Inc. Latitude E6500
4 Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics [8086:2a42] {i915
5 eth0: Intel 82567LM Gigabit Network Connection [8086:10f5] (rev 03) ⋮ wlan0: Intel WiFi Link 5100 [8086:4232]
Άβαταρ μέλους
George Pantelis
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: George Pantelis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 23 Αύγ 2014, 17:48

George Pantelis έγραψε:Φίλιππε, ελπίζω πως θα αναθεωρήσεις τα περί συμμετοχής σου στο φόρουμ.

Θα αναθεωρήσει θέλει δεν θέλει αλλιώς θα του κάνω μήνυση!!!
linxc
Δώσε τις παρακάτω εντολές
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install dconf-tools
rm .Xauthority .ICEauthority
dconf reset -f /org/compiz/
unity --reset-icons
setsid unity
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linxc » 23 Αύγ 2014, 18:08

George Pantelis έγραψε:Νομίζω πως ο πλέον κατάλληλος για να απαντήσει το ερώτημα (unity στο Mint), είναι η κοινότητα του Mint. Εκεί έχεις ρωτήσει; Εμείς εδώ πώς θα μπορούσαμε να έχουμε την γνώση αφού το unity είναι το προεπιλεγμένο DE μας.
Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει λίγη ή πολλή ανηθικότητα (ειδικά από την στιγμή που η ανηθικότητα μπορεί να απενεργοποιηθεί με το πάτημα ενός πλήκτρου). Λίγο (ή κατ επιλογή παρθένα ΔΕΝ γίνεται).Η υπάρχει ανηθικότητα ή όχι. Πόσοι από αυτούς που μιλάνε για ανηθικότητα χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο ΕΛ/ΛΑΚ εφαρμογές; Αν υπάρχει έστω και ένας, της/του :bow: !!!

***Φίλιππε, ελπίζω πως θα αναθεωρήσεις τα περί συμμετοχής σου στο φόρουμ... :thumbup:

Ακριβως επειδη ειναι το προεπιλεγμενο de σας ειναι πιθανοτερο να εχει καποιος τις γνωσεις για αυτο που ζηταω. Βρε γιατι εχετε κολλησει στην ανηθικοτητα; Ναι, για μενα (και για πολλους αλλους) ειναι ανηθικο να μου πλασαρεται ετσι η διαφημιση απο το αμαζον ενω αναζητω κατι στον υπολογιστη μου. Οπως επισης και το να στελνονται αυτα που πληκτρολογω σε οποιονδηποτε server by default. Για μενα ειναι ανηθικο, δε μιλησα πουθενα για "λιγο" ή "πολυ". Για αλλους ειναι ενας τροπος να αποκτησει η canonical καποια εσοδα, σεβαστο, δεν εχουμε ολοι τις ιδιες αποψεις.

@sotos21 τωρα δουλευει αψογα, εκτος απο το οτι δεν μπορω να αναζητησω στο dash για τιποτα! Μονο online results εμφανιζει (που καπως πρεπει να απεγκαταστησω αργοτερα :P ). Σε ευχαριστω για τη βοηθεια παντως!
Linux Mint 17, Cinnamon
linxc
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό George Pantelis » 23 Αύγ 2014, 18:30

linxc έγραψε:δε μιλησα πουθενα για "λιγο" ή "πολυ"

Ευθέως όχι, δεν μίλησες. Διυλίζεις όμως τον κώνωπα και καταπίνεις την κάμηλο. Αυτά που δεν σου αρέσουν και που μπορείς πολύ εύκολα να απενεργοποιήσεις και να μην τα ξαναδεις μπροστά σου, τα θεωρείς ανήθικα. Οχι όμως και κλειστούς codecs, google υπηρεσίες, skype, flash.
Θα δεχόμουν την επίκληση της "ηθικής" μόνο στην ολότητά της (αλά Στολμαν στην περίπτωσή μας). Η κατ επιλογή( και προσωπική βολή) ηθική είναι περισσότερο ανήθικη. Από κει είσαι παρθένα κι από αλλού σου μπαίνουν τραίνα που λέει και το πάνσοφο γνωμικό... :lol:
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Οχι ┃ Αγγλικών: Αριστο
2 EndeavourOS KDE plasma / Gnome, Ubuntu 22.04 5.15.0-30-generic 64bit (el_GR.UTF-8,Gnome ubuntu), Arch linux (VM)
3 Intel Core2 Duo CPU P8400 2.26GHz ‖ RAM 3908 MiB ‖ Dell Inc. 0F328M - Dell Inc. Latitude E6500
4 Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics [8086:2a42] {i915
5 eth0: Intel 82567LM Gigabit Network Connection [8086:10f5] (rev 03) ⋮ wlan0: Intel WiFi Link 5100 [8086:4232]
Άβαταρ μέλους
George Pantelis
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: George Pantelis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linxc » 23 Αύγ 2014, 18:43

Αντε παλι μια απο τα ιδια :P Οχι, το λογισμικο κλειστου κωδικα δεν το θεωρω ανηθικο. Και υπαρχει εκδοση του mint χωρις κανενα codec (βλεπε εδω: http://www.linuxmint.com/download.php), αρα κατα το ιδιο σκεπτικο, ειναι μια εντελως απλη διαδικασια κατεβαζοντας απλως αυτη την εικονα. Τις υπηρεσιες google σαφως ναι. Αν και δε μπορεις να κρινεις το τι θεωρω "ηθικο", γιατι το μονο που γνωριζεις για την αποψη μου πανω στο θεμα, και χωρις να χρησιμοποιεις την ευκολη γενικευση, ειναι πως δεν θεωρω ηθικο την ενσωματωση των διαφημισεων του amazon, ειδικα με τον τροπο που εγινε (πχ. opt out, μετα απο τοσες αντιδρασεις την ενσωματωσαν στην 14.04 που ειναι lts). Και κατ' εμε ειναι κριμα που εγινε ετσι. Παντα ubuntu χρησιμοποιουσα ως τη διανομη μου, απο την 9.10 νομιζω, ποτε περισσοτερο, ποτε λιγοτερο, και τελευταια ως κυριο ΛΣ. Παντως μακαρι το ubuntu να μην κατατησει ενα νεο-android, εχει τη μαλλον σημαντικοτερη συνεισφορα στη διαδοση του linux. Αλλα καλυτερα να σταματησουμε το offtopic, δεχτηκαμε παρεμβαση του συντονιστη για αυτο το θεμα και πρεπει να γινει σεβαστη. Αν θελει καποιος να το συζητησουμε, ας μου στειλει πμ, κανενα προβλημα.
Linux Mint 17, Cinnamon
linxc
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 23 Αύγ 2014, 21:03

linxc έγραψε:@sotos21 τωρα δουλευει αψογα, εκτος απο το οτι δεν μπορω να αναζητησω στο dash για τιποτα! Μονο online results εμφανιζει (που καπως πρεπει να απεγκαταστησω αργοτερα :P )

Οπότε, τι κατάφερες τώρα; Εγκατέστησες στο Mint αυτό που ήθελες να αποφύγεις στο Ubuntu (το online search) :P
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linxc » 23 Αύγ 2014, 21:44

Εδω εν μερει εχεις δικιο :P Παρ' ολα αυτα ισχυουν τα παρακατω: Οτι πρωτον, δεν ειναι αυτη η προεπιλογη του ΛΣ που χρησιμοποιω, αλλα αποτελει μια δικη μου παραμετροποιηση, με δικη μου ευθυνη. Κατ' επεκταση, αυτα τα αποτελεσματα δεν αποτελουν τη "φιλοσοφια", αν μπορουμε να το θεσουμε ετσι, του mint. Και δευτερον, οτι θελω να αφαιρεσω τα online results με καποιον τροπο, αφου οπως εγραψα στην αρχικη μου δημοσιευση στοχος μου ηταν το unity χωρις αυτα. Ειπλεον οποια στιγμη θελω επιστρεφω σε cinnamon, που ειναι απολυτα ενσωματωμενο στο συστημα...

Αν και ακομα εχω ενα προβλημα"τακι", οτι δε μου εμφανιζει καθολου τις εγκατεστημενες εφαρμογες/αρχεια/φακελους :P
Linux Mint 17, Cinnamon
linxc
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 23 Αύγ 2014, 21:56

linxc έγραψε:Οτι πρωτον, δεν ειναι αυτη η προεπιλογη του ΛΣ που χρησιμοποιω,

Δεν είναι θέμα ΛΣ , είναι θέμα DE. Μόνο στο Unity υπάρχει το online shopping.
linxc έγραψε:Και δευτερον, οτι θελω να αφαιρεσω τα online results με καποιον τροπο, αφου οπως εγραψα στην αρχικη μου δημοσιευση στοχος μου ηταν το unity χωρις αυτα.

Τα αφαιρείς και από το Ubuntu με 2-3 κλικ.
linxc έγραψε:Ειπλεον οποια στιγμη θελω επιστρεφω σε cinnamon, που ειναι απολυτα ενσωματωμενο στο συστημα...

Αυτό είναι σωστό. Θα μπορούσες να κάνεις και το αντίστροφο όμως. Ubuntu Unity και με cinnamon.

Όλα αυτά τα λέω γιατί είναι "κρίμα" να σου αρέσει το Unity και να προσπαθείς να το χρησιμοποιήσεις μέσα από μια διανομή η οποία είναι Ubuntu based , αλλά όχι Ubuntu Official. Δεν θα έχεις την υποστήριξη που πρέπει, δεν θα έχεις την ενσωμάτωση, την λειτουργία και την εμπειρία χρήσης που θα είχες αν εγκαθιστούσες το Ubuntu Unity.
Δεν ξέρω τι κόλλημα έχεις φάει με το Ubuntu, δικό σου θέμα, no problem, αλλά αν οι "φιλοσοφικές ανησυχίες" είναι μόνον αυτές που αναφέρεις στο πρώτο ποστ, τότε λύνονται πάρα πολύ εύκολα, μέσα σε 10 λεπτά είσαι έτοιμος.

Οι δυο διανομές είναι πανομοιότυπες. Φαντάσου ότι το Mint χρησιμοποιεί τα αποθετήρια του Ubuntu "αυτολεξεί" που λένε. Απλά περιέχει και κάποια δικά του αποθετήρια με δικό του λογισμικό(τα οποία μπορεί να τα προσθέσει κάποιος και σε Ubuntu αν θέλει).
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linxc » 23 Αύγ 2014, 22:20

Ειναι οντως θεμα de, αλλα σκεψου το εξης: Το unity, οπως και το ubuntu, τα εχει δημιουργησει η canonical, που σημαινει οτι δεν μπορει να διαφερουν τοσο πολυ ιδεολογικα. Και εξηγω: Οπως λες, ειναι θεμα του unity το ολο σκηνικο με τα online αποτελεσματα. Αλλα αφου η canonical εχει ενσωματωσει το unity στο ubuntu ως προεπιλογη (θα ηταν παραλογο αν δεν το εκανε :P ), περνά απ' ευθειας και τα online αποτελεσματα στο λειτουργικο ως κατι default. Αρα μεταβιβαζεται αμεσα και σε θεμα του ubuntu.

Ναι ειναι σωστο αυτο που λες, γι αυτο υπαρχει και το fixubuntu.com που με ενα κλικ εχεις ξεμπερδεψει, αλλα το ζητημα για μενα δεν ειναι το πως θα το απενεργοποιησω, αλλα το οτι εκφραζει μια αντιληψη για το ΛΣ που δε μου αρεσει:Το οτι ειναι λογικο και αναμενομενο, πως το ΛΣ σου εχει τη δυνατοτητα να αποστελλει ο,τι αναζητεις (ακομη και τοπικα) σε servers και να σου επιστρεφει διαφημισεις. Αλλωστε, αν δεν εξεφραζε αυτο, δε θα ηταν προεπιλογη να συμβαινει. Αυτο επιχειρω να λυσω εγκαθιστωντας mint, το mint (και το καθε mint, ως παραδειγμα το αναφερω) δε σου δινει ως προεπιλογη κατι τετοιο. Τωρα αν θες εσυ να το κανεις, δικαιωμα σου, αλλα η ευθυνη βαραινει εσενα, οχι το λειτουργικο.

Εχεις δικιο σε οσα λες, οντως η εμπειρια χρησης δε θα ειναι σε καμια περιπτωση σα να εχω ubuntu, στο οποιο υπαρχει πληρης ενσωματωση κτλ. Για μενα ομως αξιζει τον κοπο, για να κερδισω ενα ΛΣ που θα ξερω οτι στο μελλον, δεν ειναι τοσο πιθανο να επιχειρησει να"παιξει" με την ιδιωτικοτητα μου. Εξαλλου και για το unity που εβαλα, θα ειναι χωρις online results. Το μονο κολλημα με το ubuntu ειναι ο,τι σου εξηγησα παραπανω, αν δεν ειχε κανει αυτο η canonical (και κατι αλλα ψιλα με το software center) και θα ηταν ακομα η αγαπημενη μου διανομη. Αυτα τα ολιγα! :P
Linux Mint 17, Cinnamon
linxc
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization