sotos21 έγραψε:Χρειάζομαι μια βοήθεια στο εξής.
Έχω δύο κάρτες γραφικών και μέχρι τώρα ξεκινούσα μόνιμα το conky που είχε πληροφορίες για την intel. Εφόσον ξεκινούσα την nvidia άλλαζα conky με το conky-manager.
Σκέφτηκα να το κάνω αυτόματα κάτι σαν το if existing στις παραμέτρους του conky.
Στο αρχείο δηλαδή που βάζουμε για να ξεκινάει με καθυστέρηση το conky να του δίνω άλλο conkyrc όταν "βλέπει" nvidia και άλλο όταν δεν την "βλέπει"
Ακούω προτάσεις.
Προσπάθησα να σκεφτώ τρόπο γι αυτό και δεν έχω καταλήξει ακόμη ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος. Κολλάω στην ανάλυση και κάθε φορά που νομίζω ότι κατέληξα σε ένα σενάριο που πιστεύω ότι θα δουλεύει, βλέπω ότι έχει κενά μετά.
Αν καταλήξουμε σε μια καλή ανάλυση του τι πρέπει να γίνεται ακριβώς, το προγραμματιστικό κομμάτι λύνεται (...).
Θα περιγράψω πως το σκέφτομαι και ότι κενά δεις σε αυτό ή προβλήματα, διορθώνεις μέχρι να καταλήξουμε σε κάτι λειτουργικό.
Λοιπόν χρειαζόμαστε ένα σκριπτ ή προγραμματάκι που να ξεκινάει στο startup το conky-intel, μιας και στο login αυτή η κάρτα είναι ενεργοποιημένη.
Μετά θα πρέπει να λουπάρει κατά διαστήματα και να τσεκάρει αν τρέχει το optirun (με αυτό ξεκινάς προγράμματα που χρησιμοποιούν την nvidia ή έχει αλλάξει; ).
Όταν θα το βρίσκει, θα σκοτώνει το conky-i (πρέπει να ελέγχει αν τρέχει; ) και θα σηκώνει το conky-nvidia.
Όταν σε κάποια λούπα βρει ότι δεν υπάρχει το optirun να σκοτώνει το conky-n (πρέπει να ελέγχει αν τρέχει; ) και να σηκώνει το conky-i.
Είναι λειτουργικό αυτό ή έχει κενά; Κάποιος έλεγχος που δεν γίνεται ή κάποια περίπτωση που παρέλειψα;
Αν ναι, σκέφτομαι ότι τα 2 conky θα πρέπει νάναι παρόμοια σε εμφάνιση και να αλλάζει μόνο η λεπτομέρεια της κάρτας γιατί αν σηκώνουν lua αρχεία κλπ. θα υπάρχει "μεγάλο" κενό στην αλλαγή μεταξύ τους.
Το αποτέλεσμα έχει ενδιαφέρον γιατί δεν βρήκα να υπάρχει κάτι παρόμοιο. Υπάρχει ο conky manager που αλλάζεις conky manual, υπάρχει
pipe menu για openbox που και εκεί η αλλαγή γίνεται manual, αλλά δεν βρήκα κάτι που να γίνεται η αλλαγή on the fly ελέγχοντας κάποια συνθήκη.