Η καταστροφή του Linux (το ξεπούλημα).

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Re: Η καταστροφή του Linux (το ξεπούλημα).

Δημοσίευσηαπό dim459 » 27 Οκτ 2011, 21:36

Για πάμε με τη σειρά, να πω ορισμένα πράγματα.

Πρώτον αναφορικά με το bug στο Muon του Kubuntu για το οποίο έγραψα παραπάνω, ευτυχώς μετά τα χθεσινά updates το πρόβλημα λύθηκε, τώρα πλέον το KDE λειτουργεί κανονικότατα στο laptop μου, dual boot με Linux Mint Debian (είναι το laptop που δεν τρέχει 3d), διότι δεν αντέχω να χρησιμοποιώ το unity (γενικώς αλλά και ειδικά το 2d στη συγκεκριμένη περίπτωση).

Δεύτερον, επειδή θεωρώ πως χαρακτηριστικό του σοβαρού ανδρός είναι να μπορεί να μπορεί να το παραδεχθεί όταν έχει κάνει μια πα*****, πιστεύω ότι πρέπει να πω κάποια πράγματα σχετικά με το gnome-shell.
Είναι γεγονός πως μέχρι τώρα δεν το είχα δοκιμάσει, οπότε και δεν καταφέρθηκα ποτέ ευθέως εναντίον του, συμμετείχα όμως σε συζητήσεις που πάνω κάτω το έβαζαν στο ίδιο τσουβάλι με το unity, για το οποίο έχω επανειλημμένως γράψει ότι το αντιπαθώ.
Ομολογώ ότι απ' όσο είχα δει από screenshots αλλά και είχα διαβάσει από διάφορες κριτικές, πίστευα ότι πάνω κάτω πρόκειται για κάτι παρεμφερές.
Όταν το εγκατέστησα, διαπίστωσα ότι κακώς μνημονεύονται από κοινού, δεν έχει καμία σχέση με το unity, το βρήκα ιδιαίτερα χρηστικό και τελικώς μου άρεσε πολύ και το κράτησα.
Τώρα γιατί τα γράφω αυτά ;
Επειδή υπάρχουν αρκετοί που (κακώς) δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα εικονίδια που συνοδεύουν το username μας, μιας και μπορεί να είμαι <<saint tux>> με 1400 περίπου δημοσιεύσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχω και βαρύνουσα άποψη, μπορεί ανέτως να έχω γράψει 1400 posts με ανοησίες.
Τέλος πάντων για όσους μπορούν να επηρεάζονται από κάτι τέτοια, κάνω λοιπόν αυτή τη διευκρίνιση.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitrios.gr » 05 Νοέμ 2011, 21:46

Πάντως ο τίτλος αυτός η καταστροφή του linuχ το ξεπούλημα ακούγεται λές και απευθύνεται σε ένα άτομο !!!! το οποίο είναι αυτό που δημιούργησε το linux και τώρα το καταστρέφει ...

μα το linux :problem: δεν ανήκει σε κανένα σωστά :problem: ??
αν είναι 'ετσι τοτε πως το ξεπουλά ή το καταστρέφει??? :!: :!: :!: :?: :wtf:
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτριο
Λειτουργικό ⇛ Linux x32
Προδιαγραφές ⇛ AMD FX 8350 │4GB │ Audio Realtek ALC889│ TFT 19"
Κάρτα Γραφικών ⇛ NVIDIA gtx 650 TI BOOST

-------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εξουσία που αποκτήθηκε παράνομα,ποτέ δεν χρησιμοποιείται για το καλό των ανθρώπων (Τάκιτος)
Όσο ποιο σάπιο είναι ένα κράτος τόσο πληθύνονται οι νόμοι. (Τάκιτος)
πᾶ­σά τε ἐ­πι­στή­μη χω­ρι­ζο­μέ­νη δι­και­ο­σύ­νης καὶ τῆς ἄλ­λης ἀ­ρε­τῆς πα­νουρ­γί­α, οὐ σο­φί­α φα­ί­νε­ται .(Πλάτων)
Dimitrios.gr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KeRber0s » 08 Νοέμ 2011, 15:28

Αφού χρησιμοποίησα και εγώ το Gnome Shell και μετά από ένα distribution hoping που έκανα μετά την εξέλιξη του Ubuntu (που απλά δεν με βρίσκει σύμφωνο) θα εκφέρω και εγώ την γνώμη μου.
Αρχικά όπως προαναφέρθηκε το παλιό gnome υπάρχει εδώ και 7 με 8 χρόνια, οπότε είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε το Gnome Shell κατευθείαν αρνητικά! Αν και εμένα στο netbook που έχω μου φάνηκε αρκετά χρήσιμο και πρακτικό και με άφησε ικανοποιημένο. Από την άλλη όλη μίλησαν για την ελευθερία επιλογών που συνδέεται με το όνομα GNU/Linux και ότι η τροπή αυτή του Gnome δεν την βοηθάει αφού δεν είναι παραμετροποιήσημο. Έχοντας δοκιμάσει σχεδόν τα περισσότερα γραφικά περιβάλλοντα από το IceWM έως και KDE κατάλαβα ότι πάνω κάτω τα lxde, xfce και το παλιό gnome λίγο πολύ μοιάζανε μεταξύ τους. Σίγουρα το καθένα είχε αρκετές διαφορές με το άλλο αλλά είχαν και πολλές ομοιότητες. Τώρα πλέον με το Gnome Shell ήρθε κάτι καινούριο που καλώς ή κακώς κάποιους θα τους ξεβολέψει και κάποιους θα τους βολέψει... Όσοι δεν θέλουν να ξεφύγουν από το παλιό gnome μπορούν κάλλιστα να περάσουν στο xfce ή και στο lxde (αν έχουν κάποιο πιο παλιό pc, προσωπικά εμένα με lxde το netbook έπαιζε ακόμα και HD ταινίες). Και αυτό που διάβασα πιο πάνω που αναφέρθηκε το xfce σαν λύση ανάγκης το θεωρώ μεγάλο λάθος διότι είναι πολύ αξιόλογα project τα οποία αξίζει να αποκτήσουν μεγαλύτερο κοινό και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃ Προγραμματισμός: Κάτι έχω ακούσει ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04
Netbook HP 2140 ┃ CPU Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz ┃ RAM 1GB ┃ HD FUJITSU MHZ2160B
Off topic:
Με την δύναμη της αλήθειας όσο ζω θα κατακτώ το σύμπαν.
V for Vedeta
Άβαταρ μέλους
KeRber0s
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Aeron » 09 Νοέμ 2011, 16:35

Η δικιά μου γνώμη είναι οτι σε 2 χρόνια το gnomeshell θα έχει αναπτυχθεί ικανοποιητικά και θα ξαναμπεί μόνιμα στο ubuntu.

Γιατί?
Γιατί θα υπάρχει σε πολύ περισσότερες διανομές και το ubuntu θα μείνει πίσω.
Έτσι κ'αλλιώς το unity είναι απλώς ένα πείραμα και πείραμα θα μείνει.

Μέχρι τότε μόνιμα εγκατεστημένο 10.04 και κάνα 2ο δίσκο να βλέπουμε και τις εξελίξεις.
Το μόνο καλό είναι οτι έχουμε 3 διαφορετικές επιλογές για γραφικό περιβάλλον σε κάθε έκδοση.
Γνώσεις ⇛ Linux:Μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.04, linux mint 12, pclinuxos 12 σε ECS G31T-M7
Προδιαγραφές ⇛ intel core2 quad 9400 s775/2,66 │Ram: 4gb ddr2 │ nvidia geforce 9600 gt │ TFT asus 22" vw221d
Άβαταρ μέλους
Aeron
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό argy1 » 14 Νοέμ 2011, 00:55

Συμφωνω με τον Αeron, πειραματισμοι σε δευτερο pc και αν ερθει κατι καλο ευπροσδεκτο αλλιως 10.04 οσο παει..
Γνώσεις → Linux: Χαμηλό │ Προγραμματισμός: Όχι │ Αγγλικά: Πολύ καλά
Λειτουργικό: dual boot:ubuntu 12.04 lts 64bit/ windows7 64 bit ultimate
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 quad Q9300 │ RAM 4000 MiB │ NVIDIA GeForce 9800 GT 512│ Μητρική: Gigabyte GA-73PVM-S2
Άβαταρ μέλους
argy1
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mz412 » 23 Νοέμ 2011, 10:26

Το ζήτημα είναι τι βολεύει κάθε χρήστη ξεχωριστά και τι απαιτήσεις έχει αυτός από το λειτουργικό που χρησιμοποιεί. Ένας λόγος που ακόμα κρατάω τα παράθυρα είναι για τα παιχνίδια και την ευκολία σύνδεσης οργάνων για cubase κλπ. Στα λίνουξ αυτό όχι μόνο είναι εκνευριστικό να το καταφέρεις, αλλά αδύνατο. Το unity το δούλεψα 2 μέρες και με εκνεύρισε. Βαρύ, αργό, ακαταλαβίστικο. Το gnome 3 είναι επίσης χάλια, μη παραμετροποιήσιμο και δύσχρηστο. Σήμερα το γύρισα σε 10.04 γιατί αυτή η διανομή είναι που με ικανοποιεί περισσότερο. Είναι γρήγορο, σταθερό και έχει τα πάντα. Αν είναι να περιμένω 7 ολόκληρα χρόνια (όπως λένε μερικοί) για να δω "ανάπτυξη" του unity, τότε ευχαριστώ, αλλά δε θα πάρω. Είναι σαν να λες σε έναν που θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο να πάρει ένα zastava και να περιμένει 7 χρόνια μπας και του βάλουν έναν καλύτερο καθρέφτη ή μια ζάντα. Τα δεδομένα είναι απλά: ο χρόνος είναι χρήμα και δεν έχουμε υπομονή να περιμένουμε χρόνια για να δούμε κάτι άμεσο και σταθερό. Ή το φτιάχνουν όπως θέλουμε και μας αρέσει, ή αλλιώς μας σπρώχνουν σε άλλες διανομές, που έχουν να προσφέρουν κάτι καλύτερο. Σκεφτείτε σαν πελάτες, γιατί έτσι μας βλέπουν ΟΛΟΙ.
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 32-bit (el_GR.UTF-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core2 Quad CPU Q9400 2.66GHz ‖ RAM 4020 MiB ‖ MSI P45 Neo2-FR (MS-7512)
4 Κάρτες γραφικών: ATI RV770 [Radeon HD 4850] ⎨1002:9442⎬
mz412
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 23 Νοέμ 2011, 10:58

δεν λέμε να περιμένεις 7 χρόνια αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις το unity με το Gnome 2.3 γιατί πολύ απλά αυτό βελτιωνόταν για 7 χρόνια...το unity έχει 1 χρόνο...
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mz412 » 23 Νοέμ 2011, 12:04

Το κατάλαβα, θέμα σύγκρισης όμως τίθεται για κάποιον που τα χρησιμοποιεί ή θέλει να τα χρησιμοποιήσει. Δηλαδή αν σε κάποιον δεν αρέσει το unity δε μπορείς να του πεις "έλα μωρά, είναι φρέσκο και θα το βελτιώσουν". Έχεις την εντύπωση ότι οι περισσότεροι χρήστες ενδιαφέρονται για τέτοιες κουβέντες;
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 32-bit (el_GR.UTF-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core2 Quad CPU Q9400 2.66GHz ‖ RAM 4020 MiB ‖ MSI P45 Neo2-FR (MS-7512)
4 Κάρτες γραφικών: ATI RV770 [Radeon HD 4850] ⎨1002:9442⎬
mz412
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 23 Νοέμ 2011, 13:55

Επειδή συνήθως προ-τρέχω και πρίν δοκιμάσω καλά κάποια διανομή ή περιβάλλον βγάζω συμπεράσματα , το γνωστόν "όποιος βιάζεται σκοντάφτει" ισχύει . Η πρώτη μου εντύπωση ήταν κι'εμένα αρνητική σε ότι αφορά το Unity. Ο πίνακας εργασιών δεν παραμετροποιήται , δεν ήξερα που να βρω τι ..κλπ. Επίσης για την διανομή , δεν είχε κάποια βασικά (για μένα) πακέτα προ-εγκατεστημένα (όπως Synaptic , screensaver κλπ) . Άλλαξα κάμποσες διανομές (η εύκολη λύση) , mint ,debian αλλά και ubuntu 10.04 , 11.04 .. όχι πως είναι κακό , αλλά δεν είχα δοκιμάσει όσο έπρεπε το Ubuntu με Unity. Το έβαλα ξανά , επέμεινα και τελικά ανακάλυψα πως είναι αρκετά πιο εύκολο (με το dash) από ότι το Gnome 2. Βρίσκεις ότι θες πολύ πιο γρήγορα αρκεί να ξέρεις τι ψάχνεις. Η διανομή (11.10) ήταν πιο "άδεια" , αλλά αυτό ίσως είναι και καλό , αν το πάρει κάποιος από άλλη οπτική γωνία ,στο περίπου το "χτίζεις" μόνος σου. Παρά ταύτα δεν μου άρεσε (αυτό είναι θέμα γούστου) . Αυτή η μπάρα , δεν μου αρέσει , έστω και αν έχει την επιλογή της απόκρυψης. Έτσι εγκατέστησα το Gnome-shell που εμένα προσωπικά με εντυπωσίασε. Κι εκεί τα πράγματα θέλουν δουλειά βέβαια , αλλά μου αρέσει καλύτερα από το Unity.
Εν κατακλείδι η αλλαγή δεν είναι κακή. Αρκεί να είναι προς το καλύτερο. Και σε ότι αφορά την ταχύτητα εύρεσης εφαρμογών-αρχείων είναι καλύτερη.Και οι 2 ομάδες(Unity - Gnome) έχουν κάνει καλή δουλειά και έχουν να κάνουν πολλή ακόμα. Για μένα υπερτερεί το Gnome 3 σε θέμα εμφάνισης , αλλά όπως προείπα αυτό είναι θέμα γούστου.
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vasko » 23 Νοέμ 2011, 22:45

Δοκίμασε να το δουλέψεις με το unity μόνιμα σε εμφάνιση (να μην κρύβεται)
L1
2 Ubuntu 14.04
3 Intel Core i3 CPU M 330 2.13GHz ‖ RAM 3823 MiB ‖ Dell Inc. Inspiron 1564
4 Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02) ⋮ eth2: Broadcom BCM4312 802.11b/g LP-PHY [14e4:4315] (rev 01)

L2
Ubuntu 12.04
3 Intel Atom CPU N450 1.66GHz ‖ RAM 2003 MiB ‖ Acer AO532h
4 Intel N10 Family Integrated Graphics Controller [8086:a011] {i915}
5 eth0: Atheros Inc. AR8132 Fast Ethernet [1969:1062] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
vasko
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization