Για πάμε με τη σειρά, να πω ορισμένα πράγματα.
Πρώτον αναφορικά με το bug στο Muon του Kubuntu για το οποίο έγραψα παραπάνω, ευτυχώς μετά τα χθεσινά updates το πρόβλημα λύθηκε, τώρα πλέον το KDE λειτουργεί κανονικότατα στο laptop μου, dual boot με Linux Mint Debian (είναι το laptop που δεν τρέχει 3d), διότι δεν αντέχω να χρησιμοποιώ το unity (γενικώς αλλά και ειδικά το 2d στη συγκεκριμένη περίπτωση).
Δεύτερον, επειδή θεωρώ πως χαρακτηριστικό του σοβαρού ανδρός είναι να μπορεί να μπορεί να το παραδεχθεί όταν έχει κάνει μια πα*****, πιστεύω ότι πρέπει να πω κάποια πράγματα σχετικά με το gnome-shell.
Είναι γεγονός πως μέχρι τώρα δεν το είχα δοκιμάσει, οπότε και δεν καταφέρθηκα ποτέ ευθέως εναντίον του, συμμετείχα όμως σε συζητήσεις που πάνω κάτω το έβαζαν στο ίδιο τσουβάλι με το unity, για το οποίο έχω επανειλημμένως γράψει ότι το αντιπαθώ.
Ομολογώ ότι απ' όσο είχα δει από screenshots αλλά και είχα διαβάσει από διάφορες κριτικές, πίστευα ότι πάνω κάτω πρόκειται για κάτι παρεμφερές.
Όταν το εγκατέστησα, διαπίστωσα ότι κακώς μνημονεύονται από κοινού, δεν έχει καμία σχέση με το unity, το βρήκα ιδιαίτερα χρηστικό και τελικώς μου άρεσε πολύ και το κράτησα.
Τώρα γιατί τα γράφω αυτά ;
Επειδή υπάρχουν αρκετοί που (κακώς) δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα εικονίδια που συνοδεύουν το username μας, μιας και μπορεί να είμαι <<saint tux>> με 1400 περίπου δημοσιεύσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχω και βαρύνουσα άποψη, μπορεί ανέτως να έχω γράψει 1400 posts με ανοησίες.
Τέλος πάντων για όσους μπορούν να επηρεάζονται από κάτι τέτοια, κάνω λοιπόν αυτή τη διευκρίνιση.