Η καταστροφή του Linux (το ξεπούλημα).

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Re: Η καταστροφή του Linux (το ξεπούλημα).

Δημοσίευσηαπό hliasmdp » 04 Δεκ 2011, 04:17

οκ κατάλαβα,το ίδιο αντιμετωπίζω κι εγώ που έβγαλα τελείως τα widnows χωρίς καν να κάνω dual boot και χωρίς να έχω ιδέα απο linux (ubuntu),είναι "επίπονο" το να βγαίνεις απ'τα νερά σου.παρ'όλα αυτά γουστάρω και το βρίσκω πολύ μπροστά και πέραν των προσδοκιών μου.Μου φτάνει που είναι ελεύθερο κι ασχολούνται και το στηρίζουν άνθρωποι επειδή το γουστάρουν απλά!
1 Linux: Αρχάριος┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Μέτρια
2 Ubuntu 11.10 oneiric 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.0.0-12-generic
3 Intel Core2 Duo CPU P7350 2.00GHz ‖ RAM 3023 MiB ‖ Compal 30F4 - HP Pavilion dv7 1130ev 17,3" 1440x900
4 nVidia G96 [GeForce 9600M GT] [10de:0649] (rev a1)
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02) ⋮ wlan0: Intel PRO/Wireless 5100 AGN [Shiloh] Network Connection [8086:4237]
Άβαταρ μέλους
hliasmdp
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Rhinomick » 04 Δεκ 2011, 04:32

Ρε παιδιά!Δεν μας πήρε κανείς την ελευθερία!Μπορούμε να βάλουμε όποιο γραφικό περιβάλλον θέλουμε ή και πολλά ταυτόχρονα.Και στο linux αναπτύσονται πολλά γραφικά περιβάλλοντα τις μέρες μας! :thumbup: :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλούτσικο πιστεύω ┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Xubuntu 14.04 acer travelmate 4020
Προδιαγραφές ⇛ intel 1.6gh │ 2gb │ 15" /
Και pclinuxos mate 64bit σε acer aspire 5738z/cpu 2gh dual core/3GB ram/intel gma 4500/15"/
Και pclinuxos lxde 64bit σε Hp compaq presario CQ-60 |cpu 1,66 gh |3 GB ram |15"
Και Kubuntu 14.04.2 64bit σε dell inspiron 3542 / i3 / 4 GB RAM
Άβαταρ μέλους
Rhinomick
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Vamire » 05 Ιαν 2012, 19:25

Εχω φαει τρελο ξενερωμα με το ubuntu και σε γενικες γραμμες με το λινουξ.
Ειμαι εδω και 1 χρονο διχως καν ντουαλ μπουτ και πανω στο καλο μας τα μαμησε ολα η canonial.
Θα παραμεινω στο linux αλλα τερμα ποια με το ουμπουντου απο μενα μαγκες.
Και γενικα με οποια διανομη κανει οτι τις κατεβει.
Και μην ακουω για δυνατοτητα να βαλουμε οποιο ιντερφασε θελουμε γιατι οκ εγω και εσυ το κανω οταν ομως ο αρχαριος ξεκινησει με ουμπουντου αντε πες του τα.
Γενικα και εγω πιστευω πως εχουν μπει πεφωτισμενα ατομακια στη λινουξ κοινοτητα με σκοπο την καταστροφη του.
Ειμαι ενας φαν του gnome 2 το παραδεχομαι αυτος ηταν και ο λογος που με εκανε να μπω στο κοσμο του λινουξ εδω και 4 χρονια.
Δυστιχως ενας εμπειρος χρηστης θα τα βρει σκουρα σε lxde xfce mate κλπ μη ξεχναμε πως το γνκομε εχει και αρκετα χρονια πισω του ομως.
το xfce ειναι αυτο που μαλλον θα κλεψει τη καρδια μου.
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια - καλά
Λειτουργικό : ubuntu 12.04 64bit
Προδιαγραφές ⇛ │ Laptop: Acer v3 571G │CPU: 5-2450M │RAM: 4GB DDR3 1333mhz │GPU Intel HD 3000 onboard & geforce GT630m │
Άβαταρ μέλους
Vamire
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Vamire » 05 Ιαν 2012, 19:27

Εννοω θα τα βρει σκουρα απο αποψη customize γιατι το γκνομε 2 εκανε παπαδες.
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια - καλά
Λειτουργικό : ubuntu 12.04 64bit
Προδιαγραφές ⇛ │ Laptop: Acer v3 571G │CPU: 5-2450M │RAM: 4GB DDR3 1333mhz │GPU Intel HD 3000 onboard & geforce GT630m │
Άβαταρ μέλους
Vamire
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 05 Ιαν 2012, 22:51

Είμαι σίγουρος ότι και το gnome3 κάνει ή θα κάνει παπάδες (προσωπικά δεν το δοκίμασα!). Απλά έγινε μια επιβεβλημένη από την σκοπιά της Canonical αλλαγή στο περιβάλλον εργασίας ώστε να υπάρχει πλέον μόνο μία έκδοση του λειτουργικού για όλα τα μηχανήματα, είτε αυτά είναι netbook, laptop ή σταθερός πύργος κ.ο.κ. Off topic:
(Σαν τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών ένα πράμα: "... one ring to rule them all and in darkness bind them!") Λογικό είναι όσοι από εμάς είχαμε συνηθίσει στο Gnome2, να μας ξινίσει αυτή η αλλαγή. Το πραγματικό "ξεπούλημα" είναι αλλού όμως κι όχι σ' αυτό που έχουμε εστιάσει τόσες σελίδες: είναι στο γεγονός ότι πλέον δεν αποστέλλονται δωρεάν CD κι ότι στο Κέντρο Λογισμικού διατίθενται πλέον και εμπορικές εφαρμογές επί πληρωμής για τους έχοντες και κατέχοντες.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 06 Ιαν 2012, 00:36

Το μηχάνημα από το οποίο γράφω είναι πιο καινούριο από το άλλο μου μηχάνημα που είχα πρωτοεγκαταστήσει την 5.04 ή την 5.10 (δεν θυμάμαι).
Η 11.10 που έχω κάνει εγκατάσταση με unity στο πιο "νέο" μηχάνημα σέρνονταν, έτρωγε κολλήματα και γύρισα σε xfce και μπορώ να πω πως είναι κάπως καλύτερα (όχι ότι δεν τρώει κάποια κολλήματα).
Αν προλάβω θα δοκιμάσω την 11.10 στο παλιό μου μηχάνημα να δω πως θα πηγαίνει. Αυτό που φαντάζομαι είναι πως εκεί θα σέρνεται πολύ περισσότερο και τελικά δεν θα μπορώ να καταλάβω ποιος έχει γεράσει το μηχάνημα μου και δεν τον κουράζουν οι "νεαρές" εκδόσεις ή οι "νεαρές" έρχονται με πολλά υπάρχοντα (3 βαλίτσες ρούχα για ένα Σαββατοκύριακο) και ο γέρος έχει μικρό αυτοκινητάκι και δεν μπορεί να κουμαντάρει τις αποσκευές ?
Και δεν μιλάω να βάλω κύβους και εφέ (η χρήση γίνεται άνετα και χωρίς εφέ) γιατί θα έρθει κανένα έμφραγμα στα γέρικα μηχανήματα ή είναι η ιδέα μου ?
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 32bit /Ubuntu 10.04 / Mint / Win Xp / Win 7
Προδιαγραφές ⇛ Διαφορετικά μηχανήματα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 06 Ιαν 2012, 01:04

rat έγραψε:Το μηχάνημα από το οποίο γράφω είναι πιο καινούριο από το άλλο μου μηχάνημα που είχα πρωτοεγκαταστήσει την 5.04 ή την 5.10 (δεν θυμάμαι).
Η 11.10 που έχω κάνει εγκατάσταση με unity στο πιο "νέο" μηχάνημα σέρνονταν, έτρωγε κολλήματα και γύρισα σε xfce και μπορώ να πω πως είναι κάπως καλύτερα (όχι ότι δεν τρώει κάποια κολλήματα).
Αν προλάβω θα δοκιμάσω την 11.10 στο παλιό μου μηχάνημα να δω πως θα πηγαίνει. Αυτό που φαντάζομαι είναι πως εκεί θα σέρνεται πολύ περισσότερο και τελικά δεν θα μπορώ να καταλάβω ποιος έχει γεράσει το μηχάνημα μου και δεν τον κουράζουν οι "νεαρές" εκδόσεις ή οι "νεαρές" έρχονται με πολλά υπάρχοντα (3 βαλίτσες ρούχα για ένα Σαββατοκύριακο) και ο γέρος έχει μικρό αυτοκινητάκι και δεν μπορεί να κουμαντάρει τις αποσκευές ?
Και δεν μιλάω να βάλω κύβους και εφέ (η χρήση γίνεται άνετα και χωρίς εφέ) γιατί θα έρθει κανένα έμφραγμα στα γέρικα μηχανήματα ή είναι η ιδέα μου ?

Το να σέρνεται η εγκατάστασή σου δεν είναι φυσιολογικό, κάποιο πρόβλημα αντιμετωπίζεις.
Στο δικό μου η 11.10 είναι αισθητά ταχύτερη από τις προηγούμενες εκδόσεις και δεν το λες ακριβώς «καινούριο».
Το ίδιο δείχνουν και τα τεστ του Phoronix, που δείχνουν την 11.10 αρκετά ταχύτερη από τις προηγούμενες εκδόσεις λόγω του νέου πυρήνα και της νέας έκδοσης gcc. Το ίδιο δείχνουν και για την τελευταία Fedora που τα χρησιμοποιεί, την οποία την βγάζουν ελαφρα ταχύτερη και από το ubuntu 11.10
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 06 Ιαν 2012, 19:36

Vamire έγραψε:Θα παραμεινω στο linux αλλα τερμα ποια με το ουμπουντου απο μενα μαγκες.

Πάνω-κάτω είχα γράψει κάτι αντίστοιχο και παρότι στο desktop μου παρέμεινε το Mint Debian, εν τέλει δεν ίσχυσε για τα άλλα μου μηχανήματα, για δύο λόγους:
Πρώτον δοκίμασα το gnome-shell που μου αρέσει ΠΟΛΥ και το κράτησα.
Μετά τις πρώτες ενημερώσεις αποφάσισε να δουλέψει σωστά και το KDE.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 06 Ιαν 2012, 20:46

@ rat: συμφωνώ με τον fkol k4, κάτι πήγε μάλλον στραβά στην εγκατάστασή σου (αν έχεις π.χ. το /home ξεχωριστά ίσως να υπάρχουν εκεί στους κρυφούς φακέλους κάποιες ρυθμίσεις από παλιότερες εκδόσεις που δημιουργούν πρόβλημα. Κι επίσης παίζει ρόλο καμιά φορά αν έκανες καθαρή εγκατάσταση ή αναβάθμιση.
@ dim459: Το ΚDE (και το kubuntu) έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Τουλάχιστον, αυτή την εντύπωση έχω από το λίγο που το χρησιμοποιώ. Θυμάμαι κάποιες παλιές εκδόσεις που έκανε σχεδόν το διπλάσιο χρόνο να φορτώσει σε σχέση με το ubuntu. Τώρα πλέον είναι το ίδιο γρήγορο ή είναι πολύ μικρή η διαφορά.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 06 Ιαν 2012, 23:17

Έχω τον home ξεχωριστά και κάθε φορά κάνω καθαρή εγκατάσταση. Κάθε φορά εννοώ σε κάθε έκδοση.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 32bit /Ubuntu 10.04 / Mint / Win Xp / Win 7
Προδιαγραφές ⇛ Διαφορετικά μηχανήματα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization