Γιατί τόση σιωπή από το Kubuntu ?

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Γιατί τόση σιωπή από το Kubuntu ?

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 23 Μάιος 2010, 08:29

Καλημέρα.

Από την κυκλοφορία της νέας έκδοσης (10.04) είδαμε πολλά νήματα που αφορούν εντυπώσεις, προβλήματα και γενικώς σχόλια για το ubuntu αλλά δεν πήρε το μάτι μου καθόλου kubuntu. Γιατί;

Ας γράψει κάποιος που το δοκίμασε τις εντυπώσεις του. Στο τέλος τέλος είναι κι αυτό LTS.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Re: Γιατί τόση σιωπή από το Kubuntu ?

Δημοσίευσηαπό Clouzo » 23 Μάιος 2010, 13:06

Εγώ έχω κάνει ένα σωρό αναφορές αλλά δεν δίνει κανένας σημασία.Φτιάξε ένα δημοψήφισμα να δούμε το ποσοστό που έχουν Kubuntu θα πρέπει να είναι κάτω από 15% ...χτες πήγα να βάλω το ΑWN( avant windows manager) και μετά από reboot χάθηκε το KDE περιβάλλον , και εμφανίστηκε κάτι σαν gnome απο τα 9.10 αλλά με χάλια γραφικό περιβάλλον παράξενα χρώματα.... Μου κατέστρεψε κόπους ημερών που έκανα για να το φτιάξω στα μέτρα μου τώρα πάλι install από την αρχή...Και αφού θα τα κάνω όλα από την αρχή θα φτιάξω ένα οδηγό για Kubuntu για λύσεις προβλημάτων ...έχει μερικά bug
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: kubuntu 11.10 x64 Desktop

Προδιαγραφές Desktop ⇛Intel® Core™ 2 Duo E7400 2.8Ghz ~3.2Ghz o/c | 4 Gb DDR2 RAM | Ati HD4850 1Gb VRAM| ASUS P5Q Deluxe
Άβαταρ μέλους
Clouzo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 23 Μάιος 2010, 23:30

έγραψε: Φτιάξε ένα δημοψήφισμα να δούμε το ποσοστό που έχουν Kubuntu θα πρέπει να είναι κάτω από 15% ...

Εννοείς ένας στους 6-7. Μμμμ, αισιόδοξο μου ακούγεται... Εχω αρχίσει να τρέφω μεγάλη αγάπη στο KDE, δυστυχώς ή ευτυχώς μέσω του Arch. Το φεγγάρι της πρώτης επαφής με το KDE, είχα περάσει στο μηχάνημά μου το Kubuntu, αλλά παρατήρησα ότι υπήρχαν πολλά παράπονα από τους... kubuntistas, γεγονός που μου έκοψε λίγο τη φόρα.

Είχα τότε διαβάσει από πολλούς ότι το kubuntu ήταν το αποπαίδι της canonical και άλλα τέτοια, πολλά. Και μου έμεινε η περιέργεια, αν θα διορθωνόταν λίγο η κατάσταση με την LTS.

Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Clouzo » 24 Μάιος 2010, 01:08

Εγώ δοκίμασα fedora και ubuntu ...To Kubuntu είναι μακράν το καλύτερο ...δουλεύουν όλα τέλεια και πιά έχω ένα ΛΣ που μπορώ να κάνω την δουλεία μου γρήγορα,ασφαλή και αξιόπιστα...μέσα απο την διαδικασία να τα φέρω στα μέτρα μου έγινα καλύτερος και έμαθα πράγματα και ας μήν κρυβόμαστε όλοι είμαστε αρωστάκια με τους Η/Υ γιαυτό ασχολούμαστε με το UNIX ...ξέρουμε ότι πολλά δεν θα δουλεύουν αλλά η ικανοποίηση όταν βρίσκεις την λύση σε αποζημιώνει..Η κοινότητα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και σε βοηθάει τόσο που σιγά σιγά το linux θα έχουν (ελπίζω) ένα μεγάλο μερίδιο στα ΛΣ

KUBUNTISTAS FOR EVER :-)

Προδιαγραφές Desktop ⇛Intel® Core™ 2 Duo E7400 2.8Ghz ~3.2Ghz o/c | 4 Gb DDR2 RAM | Ati HD4850 1Gb VRAM| ASUS P5Q Deluxe
Άβαταρ μέλους
Clouzo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 24 Μάιος 2010, 01:39

Μα δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά να παρατηρήσεις απο το ubuntu εκτός απο το DE. Εγώ επειδή πάντα τρέχω τις τελευταίες εκδόσεις του kde δεν είδα τρελές αλλαγές απο το 9.10...

Τώρα για το πόσους kubuntu χρήστες έχει το φόρουμ, πάντως σίγουρα περισσότερους απ'ότι είχε πρόπερσι.
Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήμασταν 5-6 :P

Συνήθως όσοι βάζουν kubuntu έχουν και όρεξη για σκάλισμα.
Επίσης όσοι έχουν όρεξη για σκάλισμα συνήθως δεν βάζουν ubuntu based :mrgreen:
Βέβαια το τελευταίο είναι και λίγο ψέμα αν κρίνω απο τον εαυτό μου που μια χαρά "θέμα" να για να σκαλίσω και να παίξω βρίσκω κάθε φορά.
Απο την 9.04 που είχα κάνει clean install στο desktop, ακόμα ζει παρόλο που του έχω αλλάξει τα φώτα...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nbagi » 24 Μάιος 2010, 02:18

Λοιπόν, αφού απογοητεύτηκα από το ubuntu λόγο του gnome-setting-daemon που δεν δουλεύει το touchpad σωστά, έβαλα kubuntu (γιατί είχα για λίγο καιρό και το 9.10).
Κανένα πρόβλημα όλα σχεδόν τέλεια. Και λέω σχεδόν γιατί έχει και αυτό (για εμένα) κάποιες ιδιοτροπίες όπως:
- Δεν δουλεύει το samba (ζειτάει στα win συνέχεια κάποιο username και password) με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το χρησιμοποιήσω στο γραφείο.
-Δεν έχω βρει αντίστοιχο πρόγραμμα με το cheese, μόνο το kamoso που δεν δουλεύει σωστά.
-Το empathy είναι καλύτερο από το kopete.
-Δεν έχει αντίστοιχη ευκολία εγκατάστασης λογισμικού με το "κέντρο λογισμικού" του ubuntu
-Bluetooth δεν μπορείς να διαχειριστείς τα αρχεία του κινητού σου ή να συνδεθείς στο διαδίκτυο μέσο αυτού.
Αλλά γενικά σκίζει στα άλλα (υποκειμενικό):
+Διαχείριση φωτογραφιών= didikam τα πάντα όλα σχεδόν επαγγελματικά.
+Προβολέας εικόνων= gweniew μόνο τα εργαλεία και τις ευκολίες που έχει να δεις και... φτάνει
+Ριπάρισμα ταινιών: k9copy απλά κάνει τα πάντα, τα υπόλοιπα (εκτός από το dvd::rip που είναι πολύ εξειδικευμένο) είναι ...
+Μουσική: Amarok τι να λέμε τώρα μάθε μπαλίτσα αγόρι μου ο καλύτερος music player σε όλες τις πλατφόρμες
+Διαχείριση mail, επαφές κτλπ= kontact δοκίμασε και θα δεις! (το ημερολόγιο έχει αργίες και γιορτές με ένα κλικ) το evolution είναι για τα ...
+Διαχειριστής torrents= ktorrent είναι πληρέστατος κάνει τα πάντα και όπως θές
+διαμόρφωση ταινίας= kdenlive τώρα πια είναι σταθερό και είναι πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό
+Κάψιμο δίσκων=K3b χαχαχαχαχαχαχα δεν υπάρει καλύτερο στο linux
+Διαχειριστής παραθύρων= Kwin πολύ καλύτερος (ομαλότερα γραφικά) από το compiz με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
+Διαχείριση ενέργειας ένα τέταρτο συν από το ubuntu στις δύο ώρες!!!!!!
και όλα τα παραπάνω δουλεύουν χωρίς κανένα πρόβλημα
Linux: Χρήστης / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 13.10
Dell inspiron 7537 i5
Άβαταρ μέλους
nbagi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Clouzo » 24 Μάιος 2010, 04:06

Τελευταία επεξεργασία από pros και 24 Μάιος 2010, 10:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Εφαρμογή ετικέτας [imgwidth=750][/imgwidth]...... [imgwidth=650]http://img14.imageshack.us/img14/2092/screenshotkrp.png[/imgwidth]

Άβαταρ μέλους
Clouzo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 24 Μάιος 2010, 05:23

nbagi έγραψε:- Δεν δουλεύει το samba (ζειτάει στα win συνέχεια κάποιο username και password) με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το χρησιμοποιήσω στο γραφείο.

Ρύθμισε τον σωστά απευθείας απο το config file.

nbagi έγραψε:-Δεν έχω βρει αντίστοιχο πρόγραμμα με το cheese, μόνο το kamoso που δεν δουλεύει σωστά.

Τι πρόβλημα έχεις με το kamoso?
Λίγο που το είχα δοκιμάσει μου φάνηκε μια χαρά...
Βέβαια το cheese δεν το φτάνει.

nbagi έγραψε:-Το empathy είναι καλύτερο από το kopete.

Σε πιο πράγμα?
Το kopete για ΙΜ είναι μια χαρά. Ειδικά τα plugins που έχει τα σπάνε!

nbagi έγραψε:-Δεν έχει αντίστοιχη ευκολία εγκατάστασης λογισμικού με το "κέντρο λογισμικού" του ubuntu

Να έλεγες του synaptic ναι, αλλά το "κέντρο λογισμικού" μου φαίνεται ψιλοάχριστο...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 24 Μάιος 2010, 08:43

έγραψε: Αλλά γενικά σκίζει στα άλλα (υποκειμενικό):
+Διαχείριση φωτογραφιών= digikam τα πάντα όλα σχεδόν επαγγελματικά...

Πραγματικά πετάει το KDE. Το μόνο που λείπει για να συμπληρώσω την ευτυχία μου είναι να μεταφέρω κάποια θέματα από το gnome (το εξής ένα : το καταπληκτικό azenis orange, το οποίο έχω αλλάξει αρκετά με δική μου επεξεργασία στο gnome). Επειδή, πάντα κάτι μένει να με γαργαλάει όταν κάνω ένα βήμα μπροστά (καλά για να μην πικαριστούν οι απανταχού οπαδοί του πιστού και αξιολογότατου gnome βάζω το «μπροστά» με αστερίσκο) έψαχνα να βρω πως μπορεί να φτιάξει κανείς ένα θέμα στο KDE.

Δεν έχω επιμείνει πολύ, απλά κατάλαβα ότι έχει πολύ διαφορετική δουλειά από του gnome... Φτου κι από την αρχή...

Η ειρωνεία είναι ότι ο άνθρωπος έχει φτιάξει το θέμα του για KDE 3.5. Οχι για 4... πάντως.

@clouzo : μήπως θυμάσαι από που πήρες το φανταστικό wallpaper ;

Arch 64b με KDE
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 24 Μάιος 2010, 10:15

Είναι υπέροχο το kde. Μου άρεσε πάντα πιο πολύ. Αλλά για 3 χρόνια είχα gnome επειδή φαινόνταν πιο εύκολο και επειδή περίμενα να στρώσει λίγο το kde4.
Εδώ και ένα μήνα όμως, το έχω και προσπαθώ να του βγάλω τα μάτια (λολ).
Επειδή είμαι παγανιστής προσπαθώ να κάνω μόνος μου τελετές, δηλαδή αντί να ρωτήσω σαν τους φυσιολογικούς ανθρώπους "πως να το κάνω πιο γρήγορο ρε παιδιά ; " ή να διαβάσω τους οδηγούς που υπάρχουν και εδώ κάμποσοι, πάω και κόβω υπηρεσίες που .... μπορεί και να μη μου χρειάζονται !!!! (χε χε).
Πείραξα αρχεία από τους φακέλους rc 2 και 3 και 4 και 5 . Ξέρετε έτσι; Που μετονομάζεις τα αρχεία και αλλάζεις το γράμμα S σε K. Έκοψα τα bluetooth και άλλα άγνωστα πιστεύοντας ότι κάτι θα γίνει.

Πάντως ενώ μου αρέσει έτσι όπως πάει να γίνει ακόμα μου κολλάει σε χρηστικότητα. Πριν λίγο το dolphin έκανε 30 δευτερόλπτα να μου δείξει ένα φάκελο.

Μπράβο που άνοιξες τέτοιο θέμα μεγάλε. Να πούμε εδώ τι μπορούμε να κάνουμε.
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ