compiz-fusion (error:The Composite extension is not available)

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

compiz-fusion (error:The Composite extension is not available)

Δημοσίευσηαπό FleXcan » 22 Μάιος 2008, 23:16

ΚΟΛΛΗΣΑ!

Δέν μπορώ να το εγκαταστήσω με τίποτα! Ακολουθώ τις οδηγίες από το blog του vistakiller που παραθέτει παραπάνω. Αφού εγκατέστησα το compiz-fusion από τον synaptic πάω να τον ενεργοποιήσω όπως λέει!

Η ενεργοποιήση του compiz-fusion στο ubuntu γίνετε μέσω του μενού Σύστημα>Προτιμήσεις>Εμφάνιση
Στο παράθυρο που θα ανοίξει πάμε στην καρτέλα Visual Effects και ενεργοποιούμε την επιλογή Extra.

Μόλις πατήσω όμως το Extra μου πετάει error:

The Composite extension is not available

και μετά κολλάνε τα πάντα. Ούτε το παράθυρο δεν μου κλείνει!
Εντομεταξύ συνεχίζοντας τις οδηγίες παρακάτω ανοίγω κανονικά τον διαχειριστή ρυθμίσεων του compiz-fusion και επιλέγω όλα αυτά που λέει για να εμφανιστεί ο κύβος αλλά....ΤΙΠΟΤΑ!

Μάλλον φταίει που δεν ενεργοποίησα το extra!
Καμιά ιδέα ???
Διανομή: Ubuntu 8.04(hardy) / Gnome 2.22.3
Υπολογιστής: Μητρική: Asus P4P800, CPU: Pentium 4 @ 2,4GHz, RΑΜ: 1,5GB, Γραφικά: ATI Radeon 9600Pro (256MB), Ήχος: Audigy2
Άβαταρ μέλους
FleXcan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Desktop Screenshots

Δημοσίευσηαπό sentient6 » 22 Μάιος 2008, 23:27

για δες αυτό εδώ..

μπορεί να βοηθήσει... 3D acceleration έχεις ενεργοποιήσει;;;
Άβαταρ μέλους
sentient6
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Desktop Screenshots

Δημοσίευσηαπό ftso » 22 Μάιος 2008, 23:33

Δώσε σε τερματικό:
Κώδικας: Επιλογή όλων
cat /etc/X11/xorg.conf | grep Composite

Αν δεν πάρεις κανένα αποτέλεσμα δώσε:
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf

και στο αρχείο που θα σου ανοίξει πρόσθεσε στο τέλος τα εξής:
Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection

Τέλος κάνε logout , ξανά login και ξαναδοκίμασε...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Re: compiz-fusion (error:The Composite extension is not availabl

Δημοσίευσηαπό FleXcan » 23 Μάιος 2008, 01:51

ΤΕΛΕΙΑ!!! :D :D :D

Μου δούλεψαν όλα τζάμι!
Όλα τα εφέ τα δοκίμασα και λειτουργούν κανονικότατα!
(οπότε μια χαρά πάεί η ΑΤΙ μου) και χωρίς να έχω ενεργοποιήσει 3D acceleration που λέεί ο φίλος sentient6 προηγουμένος. Το link που δίνει πάντως είναι καταπληκτικό και πολυ βοηθητικό.
Ουσιαστικά όμως αυτό που είπαι ο ftso έκανα και δούλεψε! :D
Έχει πολύ φάση πάντως το compiz-fusion με όλα τα εφέ του και πραγματικά μπορείς να κάνεις απίστευτα πράγματα αν ασχοληθείς λίγο. Έχω πορωθεί μιλάμε.....
......(και μετά οι χρήστες των vista λένε "καινοτομία" τα διάφανα παράθυρα! Λίγο ΕΛΕΟΣ δλδ!!! Είναι που δεν έχουν δει τπτ άλλο μάλλον!)
Το μόνο κακό είναι ότι μου ψιλο-σέρνονται κ αυτό αναμενόμενο ήταν λόγω RAM. Θα πάω αύριο να πάρω 2 των 2GB να το κάνω να πετάει(ευκαιρία έψαχνα :mrgreen: )

Και μια ερώτηση ακόμα: Αν κλείσω από εμφάνιση τα visual effects βάζοντάς τα στο none και μετά το ξαναβάλω στο extra χάνονται όλες οι ρυθμίσεις μου. Υπάρχει άλλος τρόπος να απενεργοποιώ το compiz-fusion και να το ενεργοποιώ πιο εύκολα χωρίς να χάνονται οι ρυθμίσεις μου?

Ευχαρίστω πάρα πολύ ξανά όσους βοήθησαν! :D
Υπολογιστής: Μητρική: Asus P4P800, CPU: Pentium 4 @ 2,4GHz, RΑΜ: 1,5GB, Γραφικά: ATI Radeon 9600Pro (256MB), Ήχος: Audigy2
Άβαταρ μέλους
FleXcan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 23 Μάιος 2008, 02:00

Μπορείς να εγκαταστήσεις το fusion-icon.

sudo apt-get install fusion-icon

Το τρέχεις και εμφανίζεται στο tray.
Από εκεί έχεις πλήρη έλεγχο του compiz-fusion.

Πάντως για να μην έχεις καθόλου κολλήματα εκτός της ram χρειάζεσαι καλύτερο επεξεργαστή.
Αλλά με 2GB ram θα δείς μεγάλη γενική απόδοση στο σύστημά σου...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό FleXcan » 23 Μάιος 2008, 23:15

Λοιπόν,

Πήγα πρωί πρωί και πήρα άλλο 1GB DDR RAM (τέτοιο δέχεται η μητρική μου και αυτό πανάκριβο ήταν 50ΕU από το ΠΛΑΙΣΙΟ). Το έβαλα πάνω με την ελπίδα να διορθωθεί κάπως το "σύρσιμο" αλλά παρόλο που κάπως έστρωσε ακόμα σέρνεται στην κυριολεξία με ενεργοποιημένο το compiz-fusion και όλες του τις επιλογές αν και τα παίζει ΟΛΑ. Δηλαδή από άποψη γραφικών δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Σκιές, ανακλάσεις, νερά, κλπ... μου τα κάνει ολα τέλεια. Και ο κύβος φαίνεται πολύ καλός. Απλά αν ανοίξω 2-3 εφαρμογές όπως mozzila και Totem για κανα τραγουδάκι....κολλάνε τα πάντα(όχι ότι κολλάει το σύστημα εντελώς δλδ αλλά κάνει 1 ώρα ας πούμε για να ανοίξω και να κλείσω ή να μετακινίσω ενα παράθυρο μέχρι να κάνει όλα τα εφέ του -που τα κάνει στο τέλος- ).
Συνολικά τώρα έχω 1,5GB (2 παλίες των 256 και μία του 1)
Τι μου προτείνεται να κάνω? Έχω άλλο ένα slot άδειο. Αξίζει τον κόπο να δώσω άλλα 50EU να πάρω άλλη μια του 1GB(γιατί δεν έχει άλλες DDR μου είπαν ούτε φθηνότερες)και να τα κάνω 2,5GB συνολικά ή και πάλι θα έχω προβλήματα?
Είπαμε ωραίο το compiz-fusion αλλά μη δώσω και μια περιουσία για να δουλέψει :P

Ερώτηση 2:

Πώς γίνεται σε κάθε desctop να βάλω διαφορετικό backround? Παρατήρησα ότι σε όποιο desctop και να πάω αν αλλάξω το φόντο αλλάζει και γίνεται το ίδιο και σε όλα.

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
FleXcan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 24 Μάιος 2008, 01:14

FleXcan έγραψε:...
Ερώτηση 2:
Πώς γίνεται σε κάθε desctop να βάλω διαφορετικό backround? Παρατήρησα ότι σε όποιο desctop και να πάω αν αλλάξω το φόντο αλλάζει και γίνεται το ίδιο και σε όλα.
Ευχαριστώ

δες τον εξαιρετικό οδηγό για compiz-fusion του vista killer στο http://vistakiller.blogspot.com/2008/03/compiz-fusion-ubuntu-hardy-heron-804.html
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 24 Μάιος 2008, 15:24

@FleXcan δεν ξέρω γιατί αυτή η τιμή για τις DDR.Τώρα πρόσεξα τις τιμές και βλέπω ότι DDR2 στο 1GB και πολύ πιο γρήγορες απο αυτές που πήρες ξεκινάνε απο τα 15 euro στο ίδιο κατάστημα.
Για τη ταχύτητα και τα κολλήματα τον κύριο λόγο τον έχει ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών.
Παίξε με τις ρυθμίσεις του compiz και κράτησε αυτές που δεν επιβαρύνουν τόσο το σύστημά σου.
Ακόμα και το δικό μου pc με core 2 duo 2Ghz , 4GB ram και nvidia 7600GT με μερικά εφέ σέρνεται.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό FleXcan » 24 Μάιος 2008, 15:59

ilpara από τον οδηγό του vistakiller εκγατέστησα το compiz-fusion. Το ξέρω πως είναι εξαιρετικός. Αυτό όμως που ρώτησα δεν το βρήκα εκεί μέσα. Αν το έχει κάνει κάποιος άλλος και ξέρει πως γίνεται ας το postari εδώ.

ftso έχεις δίκαιο τελικά. Δεν θα δώσω άλλα 50EU για μνήμη τώρα. Όταν δω σε μεταγενέστερη έκδοση ίσως ότι δεν τραβάει άλλο ο υπολογιστής θα τον σουτάρω και θα πάρω κανέναν dell να ηρεμίσω. Για τις DDR2 κι εμένα μου είπαι ο πωλητής ότι είναι φθηνότερες και πιο γρήγορες επειδή είναι πιο καινούργιες. Το θέμα είναι εμένα δεν τις δέχεται η μητρική μου. Εκείνες που πήρα ήταν η μοναδική λύση(ότι ξέμεινε κιολας μου είπαν) και αυτή ήταν η τιμή τους.
Τελοσπάντων, θα κάνω αυτό που είπες. Δεν είναι ανάγκη να το έχω όλη την ώρα ενεργοποιημένο το compiz-fusion κι όταν το ανάβω θα 'κόβω' επιλογές.
Άβαταρ μέλους
FleXcan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 24 Μάιος 2008, 17:34

Είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης.
Απλές DDR μνήμες ελάχιστες βγαίνουν πλέον.

Για το άλλο που ρώτησες,υπάρχει ένα how-to στο forum του Compiz-fusion
http://forum.compiz-fusion.org/showthread.php?t=6199
Δεν το έχω δοκιμάσει όμως και δεν ξέρω αν δουλεύει.

Edit:όχι,απ'ότι φαίνεται στο Gnome 2.22 δεν δουλεύει.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization