Αλλαγή εμφάνισης

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Αλλαγή εμφάνισης

Δημοσίευσηαπό nikar » 11 Νοέμ 2008, 16:32

Παιδιά γίνεται με κάποια εντολή στο τερματικό ή δεν ξέρω πως αλλιώς να μου εμφανίση το κώδικα της επιφάνειας εργασίας για να μπορώ κάνοντας αλλαγές εκεί να αλλάζω την εικόνα του ριζικά?
1 Γνώσεις Linux: ΝΑΙ ┃ Προγραμματισμού: ΝΑΙ ┃ Αγγλικών: ΝΑΙ
2 Ubuntu 16.04 xenial 4.4.0-34-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 Intel Core i7-3610QM CPU @ 2.30GHz ‖ RAM 7868 MiB ‖ ASUS N76VZ
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915} ⋮ nVidia GK107M [GeForce GT 650M] [10de:0fd1] {nouveau}
5 wlp3s0: Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ enp4s0: Qualcomm Atheros AR8161 Gigabit Ethernet [1969:1091] (rev 08)
Άβαταρ μέλους
nikar
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Αλλαγή εμφάνισης

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 11 Νοέμ 2008, 17:36

Τί ακριβώς θες να κάνεις ως τελικό αποτέλεσμα? Γιατί αν θέλεις να "δεις το κώδικα της επιφάνειας εργασίας" ακούγεται σαν να θες να κάνεις edit ολόκληρο τον κώδικα του Gnome (το desktop environment) ένα πράγμα...(Και μάλλον δεν εννοείς κάτι τέτοιο)

Κοίταξε λιγουλάκι τo xorg.conf, που είναι το αρχείο με τις ρυθμίσεις του συστήματος X.Org Server που είναι το βασικό υπεύθυνο για το τί και πώς απεικονίζεται στην οθόνη σου και αλληλεπιδρά το σύστημα μαζί σου... Ίσως δεις κάτι που θα ήθελες να ρυθμίσεις εκεί.
Για να δεις χρησιμοποίησε την εντολή sudo nano /etc/X11/xorg.conf ή sudo gedit /etc/X11/xorg.conf (αν σε βολεύει πιο πολύ το παράθυρο) , αλλά να είσαι πολύ προσεκτικός γιατί μπορεί να κάνεις άθελα σου κάτι σοβαρό στο pc σου.

Αν θες να δεις τώρα καθεαυτό τον κώδικα του Gnome.... Μάλλον θα πρέπει να το κατεβάσεις από το site τους ή κάποιο άλλο repository, σε πηγαίο κώδικα. Αμφιβάλλω αν υπάρχει αντίγραφο του σε μια τυπική εγκατάσταση. (Μπορεί να κάνω και λάθος όμως σε αυτό)
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Re: Αλλαγή εμφάνισης

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 11 Νοέμ 2008, 17:49

nikar έγραψε:Παιδιά γίνεται με κάποια εντολή στο τερματικό ή δεν ξέρω πως αλλιώς να μου εμφανίση το κώδικα της επιφάνειας εργασίας για να μπορώ κάνοντας αλλαγές εκεί να αλλάζω την εικόνα του ριζικά?

Η επιφάνεια εργασίας (το root window όπου σχεδιάζεται το wallpaper και τα εικονίδια) είναι ένα παράθυρο του nautilus (στο default gnome). Τα panels τα διαχειρίζεται η εφαρμογή gnome-panel. Οπότε, αν θέλεις να δεις των κώδικά τους πρέπει να ασχοληθείς με τις 2 αυτές εφαρμογές.

Το θέμα είναι οτι δε νομίζω οτι θα καταφέρεις έτσι αυτό που θέλεις (αν έχω καταλάβει βέβαια τι ακριβώς θέλεις να κάνεις). Για να αλλάξεις την εμφάνιση του desktop σου απλά χρειάζεται να "πειράξεις" τις ρυθμίσεις στις ενσωματωμένες εφαρμογές του GNOME (appearance-preferences, gconf-editor για επιλογές όσον αφορά στα εικονίδια, gnome-panel κλπ.)
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization