1. Παράθυρο εισόδου (GDM Theme): αρχείο.tar.gz
2. Splash screen: αρχείο.so
Πως αλλάζουν.
1. Σύστημα>Διαχείριση συστήματος>Παράθυρο εισόδου
Ζητάει κωδικό. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πας στην 2η καρτέλα και ψάχνεις το gz αρχείο. Το προσθέτει στην λίστα και το ενεργοποιείς.
Το λάθος που έκανα εδώ ήταν ότι αποσυμπίεζα και νόμιζα ότι θα έβρισκε το αρχείο.desktop να προσθέσει.
2. Κάνεις εγκατάσταση το Startupmanager από το synaptics. Μετά το ανοίγεις (Σύστημα>Διαχείριση συστήματος>Start-up manager). Εκεί πάς στην καρτέλα Appearance και πατάς το πλήκτρο Manage usplash themes. Εκεί προσθέτεις τα αρχεία αρχείο.so και τα διαλέγεις να ανοίγει με αυτά.
Στο λαπτοπ το πέτυχα. Στο σταθερό αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι όμως. Όταν πάω να ανοίξω το 1ο βάζω κωδικό και κλείνει.
Έδωσα στο τερματικό:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo gdmsetup
και μου επέστρεψε
gdmsetup[13126]: GLib-GIO-CRITICAL: g_simple_async_result_set_from_error: assertion `error != NULL' failed
gdmsetup[13126]: GLib-CRITICAL: g_error_free: assertion `error != NULL' failed
gdmsetup[13126]: GLib-GIO-CRITICAL: g_simple_async_result_set_from_error: assertion `error != NULL' failed
gdmsetup[13126]: GLib-GIO-WARNING: (/build/buildd/glib2.0-2.16.6/gio/gfile.c:5249):IA__g_file_load_partial_contents_finish: runtime check failed: (g_simple_async_result_get_source_tag (simple) == g_file_load_contents_async)
Segmentation fault
Στη συνέχεια έδωσα
sudo dpkg-reconfigure gdmsetup
και μου επέστρεψε:
Το πακέτο `gdmsetup' δεν είναι εγκατεστημένο και δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες.
Χρησιμοποιήστε το dpkg --info (= dpkg-deb --info) για επεξεργασία αρχειοθηκών,
και dpkg --contents (= dpkg-deb --contents) για προβολή των περιεχομένων τους.
/usr/sbin/dpkg-reconfigure: το gdmsetup δεν είναι εγκατεστημένο
πήγα στο Synaptics και βρήκα ένα gdm-themes το οποίο έβαλε και ένα άλλο νομίζω gdm-base.
Όσον αφορά το start-up manager όταν πάω να προσθέσω το αρχείο.so τότε κλείνει.
Έχει κανένας ιδέα πως να κινηθώ για να το διορθώσω;