Καλησπέρα σε όλους. Πριν από μερικές ώρες έκανα αναβάθμιση σε ubuntu 11.10. To unity δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Ήταν τα εξής που δεν μου άρεσαν:
(1) Η λειτουργία του μενού στο firefox, το οποίο γίνεται ορατό μόνο αν βάλουμε επάνω του το ποντίκι.
(2) Δεν υπάρχει η πολύ χρήσιμη κάτω μπάρα.
(3) Η πάνω μπάρα δεν επιτρέπει τη τροποποίησή της. Πχ στη προηγούμενη διανομή, είχα προσθέσει κάποιες μικροεφαρμογές. Είχα βάλει να μου δείχνει το φορτίο του δικτύου και το φόρτο της CPU. Και επιπλέον, είχα βάλει μια εφαρμογή που έκανε kill σε εφαρμογές που είχαν κολλήσει.Επίσης στο ρολόι είχα προσθέσει το δελτίο καιρού.
Μετά από ψάξιμο με το google, εγκατέστησα το gnome χρησιμοποιώντας τις παρακάτω εντολές (παρακαλώ πείτε μου και αν αυτές είναι σωστές, πάντως δούλεψαν!):
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-desktop/gnome3-builds
sudo apt-get update
sudo apt-get install gnome3-session
και εγκατέστησα το gnome που δούλεψε κάνοντας αποσύνδεση και σύνδεση σε συνεδρία με gnome.
Έτσι κατάφερα να λύσω τα προβλήματα (1) & (2). Το πρόβλημα (3) όμως δεν λύθηκε. Τί μπορώ να κάνω για να εμφανίζονται και τα στοιχεία που περιγράφω στο (3); Και ακόμα δεν μπορώ να σύρω στοιχεία (πχ να βάλω το ρολόι πιο αριστερά); Το μόνο που κατάφερα να προσθέσω στη πάνω μπάρα ήταν μια συντόμευση για το firefox.
Και κάτι ακόμα, γίνεται να κάνω uninstall του unity;
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων!