Γραμματοσειρά - Theme

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Γραμματοσειρά - Theme

Δημοσίευσηαπό ZedBlue » 03 Δεκ 2008, 04:47

Καλησπέρα. Δύο θεματάκια με απασχολούν αυτήν τη στιγμή και θα τα γράψω και τα δύο στο παρόν topic αν δεν υπάρχει πρόβλημα.

Το πρώτο έχει να κάνει με την εμφάνιση των ελληνικών στον Opera. Ενώ στον Firefox είναι μια χαρά, στον Opera τα βγάζει έτσι: Εικόνα Aπό View>Encoding δεν γίνεται κάτι.

Το δεύτερο έχει να κάνει με το theme. Κατέβασα το theme αυτό και μετά το reboot, το περίγραμμα τον παραθύρων δεν εμφανιζόταν και δεν μπορούσα ούτε να τα μετακινήσω. Μου πρότεινε κάποιος να βάλω το Emerald Theme Manager και "έφτιαξε", μόνο που τώρα έχω έναν συνδυασμό των δύο themes! (του μαύρου που κατέβασα και του default του emerald - φαίνεται και στην εικόνα). Μου είπε επίσης ότι χρειαζόμουν κάποιες gtk engines αλλά όσες κι αν έκανα install δεν άλλαξε κάτι. Και επίσης προσπάθησα να εγκαταστήσω και το icon pack που το συνοδεύει αλλά μάταιος κόπος... Δεν το δέχεται.

Ελπίζω να καταλάβατε το 2ο πρόβλημα :oops:
Ευχαριστώ.
Linux: Μέτριο┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 10.04 32bit σε Compal FL90
RAM 2GB │ NVIDIA 8600GM
ZedBlue
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Γραμματοσειρά - Theme

Δημοσίευσηαπό headless » 03 Δεκ 2008, 09:01

Από την αρχή: Για να φανούν σωστά τα ελληνικά σε Opera χρειάζεται το πακέτο msttcorefonts.
Εγκατέστησέ το μέσω Synaptic.
Mε το Gtk theme τί πρόβλημα έχεις;Εμένα μου φαίνεται οτι δουλεύει.
Επίσης το Emerald σχεδιάζει μόνο το περίγραμμα των παραθύρων,και τίποτα άλλο.
Τέλος για τα icons,δοκίμασε να τα εγκαταστήσεις χειροκίνητα.
Δηλαδή αποσυμπίεσέ τα και πέτα τον φάκελο στον κατάλογο ~/.icons (στην περίπτωσή σου /home/Zedblue/.icons)
ή αν θές να τα εγκαταστήσεις globally βάλε τα με δικαιώματα υπερχρήστη στον κατάλογο /usr/share/icons .
Αυτά.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Re: Γραμματοσειρά - Theme

Δημοσίευσηαπό ZedBlue » 03 Δεκ 2008, 15:45

Την γραμματοσειρά την έφτιαξα, thanks.
Nαι, εννοώ ότι δεν θέλω το περίγραμμα από το emerald.. Θέλω το default περίγραμμα από το theme.
Σχετικά με τα icons, το είχα κάνει αυτό που είπες (όχι globally) αλλά όταν πάω από theme>customize το εντοπίζει αλλά δεν το αναγνωρίζει, έχει ένα ερωτηματικό στο εικονίδιο του φακέλου..
Linux: Μέτριο┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 10.04 32bit σε Compal FL90
RAM 2GB │ NVIDIA 8600GM
ZedBlue
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization