GNOME 2.32

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

GNOME 2.32

Δημοσίευσηαπό Dimitrios.gr » 09 Αύγ 2012, 18:21

Πως μπορώ να εγκαταστήσω το Gnome 2.32 στο ubuntu 12.04 ???? :problem:
υπάρχουν deb πακέτα ??

υπάρχουν αποθετήρια?? :problem:

μπορει να γίνει κάτι τετοιο :problem:
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτριο
Λειτουργικό ⇛ Linux x32
Προδιαγραφές ⇛ AMD FX 8350 │4GB │ Audio Realtek ALC889│ TFT 19"
Κάρτα Γραφικών ⇛ NVIDIA gtx 650 TI BOOST

-------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εξουσία που αποκτήθηκε παράνομα,ποτέ δεν χρησιμοποιείται για το καλό των ανθρώπων (Τάκιτος)
Όσο ποιο σάπιο είναι ένα κράτος τόσο πληθύνονται οι νόμοι. (Τάκιτος)
πᾶ­σά τε ἐ­πι­στή­μη χω­ρι­ζο­μέ­νη δι­και­ο­σύ­νης καὶ τῆς ἄλ­λης ἀ­ρε­τῆς πα­νουρ­γί­α, οὐ σο­φί­α φα­ί­νε­ται .(Πλάτων)
Dimitrios.gr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: GNOME 2.32

Δημοσίευσηαπό simosx » 09 Αύγ 2012, 18:48

Dimitrios.gr έγραψε:
Πως μπορώ να εγκαταστήσω το Gnome 2.32 στο ubuntu 12.04 ???? :problem:
υπάρχουν deb πακέτα ??

Μπορείς να δοκιμάσεις το Mate από το http://mate-desktop.org/install/#ubuntu
Πες μας πως λειτουργεί!
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitrios.gr » 09 Αύγ 2012, 19:06

βασικα το ειχα γραψει παλαιοτερα πως δεν μου αρέσει ο copyrigit μου θυμίζει microsoft copyright
αλλα για να μην γίνομαι ρηχός το είχα δοκιμάσει όταν πρωτοεμφανίστηκε είχα ενθουσιαστεί αλλά ειχε πολλα κολλήματα κυρίως με τα πρόσθετα ... και κυρίως απουσίαζαν οι ρυθμίσεις των τρισδιάστατων εφε της καρτας γραφικών ...
τωρα δεν γνωρίζω αν εχει βελτιωθεί .....

το gnome δεν εχει καιποια link για εγκατάσταση παλαιότερης έκδοσης gnome ???
μονο το 3 υπάρχει ??
Λειτουργικό ⇛ Linux x32

-------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εξουσία που αποκτήθηκε παράνομα,ποτέ δεν χρησιμοποιείται για το καλό των ανθρώπων (Τάκιτος)
πᾶ­σά τε ἐ­πι­στή­μη χω­ρι­ζο­μέ­νη δι­και­ο­σύ­νης καὶ τῆς ἄλ­λης ἀ­ρε­τῆς πα­νουρ­γί­α, οὐ σο­φί­α φα­ί­νε­ται .(Πλάτων)
Dimitrios.gr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 09 Αύγ 2012, 19:32

Off topic:
Dimitrios.gr έγραψε:βασικα το ειχα γραψει παλαιοτερα πως δεν μου αρέσει ο copyrigit μου θυμίζει microsoft copyright

Τι ακριβώς δε σου αρέσει με το Copyright;
Υπάρχει γενικά σύγχυση για το τι σημαίνει Copyright.
Για να διαπιστώσω αν πράγματι θέλει περισσότερη κουβέντα το θέμα με το Copyright, πιστεύεις ότι η έκφραση «η άδεια GPL βασίζεται στο copyright» είναι λάθος; Αν ναι, τότε ξεκινούμε σχετική κουβέντα στην ενότητα για Φιλοσοφία του φόρουμ μας.
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 09 Αύγ 2012, 19:37

Το gnome 3 είναι πλέον αυτό που είναι διαθεσίμο στην 12.04.. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να περάσεις το gnome-panel το οποίο είναι σχεδόν ίδιο με το gnome 2, δηλαδή έχει Εφαρμογές-Τοποθεσίες και το μενού Σύστημα είναι ενσωματωμένο στις Εφαρμογές..

Άνοιξε τερματικό ή το synaptic και ψάξε για το gnome panel.. Το κάνεις εγκατάσταση, κάνεις επανεκκίνηση και απλά όταν σου βγάλει την οθόνη σύνδεσης δίπλα από εκεί που βάζεις το κωδικό σου έχει μία πατούσα, πατάς εκεί και επιλέγεις το gnome classic(είτε το no effects είτε το άλλο)

Η άλλη λύση είναι το mate που σε είπε ο Σίμος.. Αποθετήρια απ' το ίδιο το gnome δεν γνωρίζω αν υπάρχουν για να περάσεις την 2.32, σου προτείνω το gnome-panel που είναι ότι πιο κοντινό.... Κι εγώ αυτό έχω..

Off topic:
Αλλό GPL και άλλο copyrigth..... Καμία σχέση μεταξύ τους.....
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitrios.gr » 09 Αύγ 2012, 22:22

simosx έγραψε:Off topic:
Dimitrios.gr έγραψε:βασικα το ειχα γραψει παλαιοτερα πως δεν μου αρέσει ο copyrigit μου θυμίζει microsoft copyright

Τι ακριβώς δε σου αρέσει με το Copyright;
Υπάρχει γενικά σύγχυση για το τι σημαίνει Copyright.
Για να διαπιστώσω αν πράγματι θέλει περισσότερη κουβέντα το θέμα με το Copyright, πιστεύεις ότι η έκφραση «η άδεια GPL βασίζεται στο copyright» είναι λάθος; Αν ναι, τότε ξεκινούμε σχετική κουβέντα στην ενότητα για Φιλοσοφία του φόρουμ μας.

Προσωπικά προτιμώ το copyleft :P νομίζω πως κάπου το ειχε αναφέρει ο σταλμαν σε ενα βιντεο ...

κοίταξε παρατήρησα απλά στις προηγούμενες εκδώσεις του ubuntu νομίζω και στην τωρινή αν δεν κανω λάθος , την ιδια καρτελα και δεν εγραφε πουθενα copyright .. στο mate γιατι το γράφει ??? αυτο είναι όλο ....είναι μια παρατήρηση,

εχω καιρο να ασχοληθώ με το τι γίνεται με τις άδειες και δεν γνωρίζω ....
αλλα το ερώτημα μου δεν είναι αυτο ........
Λειτουργικό ⇛ Linux x32

Dimitrios.gr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitrios.gr » 09 Αύγ 2012, 22:29

PaPo έγραψε:Το gnome 3 είναι πλέον αυτό που είναι διαθεσίμο στην 12.04.. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να περάσεις το gnome-panel το οποίο είναι σχεδόν ίδιο με το gnome 2, δηλαδή έχει Εφαρμογές-Τοποθεσίες και το μενού Σύστημα είναι ενσωματωμένο στις Εφαρμογές..

Άνοιξε τερματικό ή το synaptic και ψάξε για το gnome panel.. Το κάνεις εγκατάσταση, κάνεις επανεκκίνηση και απλά όταν σου βγάλει την οθόνη σύνδεσης δίπλα από εκεί που βάζεις το κωδικό σου έχει μία πατούσα, πατάς εκεί και επιλέγεις το gnome classic(είτε το no effects είτε το άλλο)

Η άλλη λύση είναι το mate που σε είπε ο Σίμος.. Αποθετήρια απ' το ίδιο το gnome δεν γνωρίζω αν υπάρχουν για να περάσεις την 2.32, σου προτείνω το gnome-panel που είναι ότι πιο κοντινό.... Κι εγώ αυτό έχω..

Off topic:

σε ευχαριστω για την βοηθεια
Off topic:
πάντως είχε γίνει μια συζήτηση περι των αδειων με μια παρέα και ένας μου είπε πως το ποιο free linux είναι το BSD ,και ότι η apple πατώντας πάνω σε αυτό έκανε το περήφανο μηλαράκι το οποίο φυσικα μετα το κλείδωσε .τωρα αν ισχυει κατι τετοιο δεν γνωρίζω γιατι δεν το εχω ψάξει ποτέ ....
...
Λειτουργικό ⇛ Linux x32

Dimitrios.gr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 10 Αύγ 2012, 00:12

Off topic:
PaPo έγραψε:

Για να εφαρμοστεί η GPL (άδεια copyleft), τότε κάποιος/κάποιοι πρέπει να έχουν το Copyright του λογισμικού. Αν το λογισμικό είναι public domain, τότε δε μπορείς να βάλεις την άδεια GPL. Δίχως copyright, δε μπορεί να εφαρμοστεί η GPL.
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 10 Αύγ 2012, 00:48

simosx έγραψε:Off topic:
Για να εφαρμοστεί η GPL (άδεια copyleft), τότε κάποιος/κάποιοι πρέπει να έχουν το Copyright του λογισμικού. Αν το λογισμικό είναι public domain, τότε δε μπορείς να βάλεις την άδεια GPL. Δίχως copyright, δε μπορεί να εφαρμοστεί η GPL.

Off topic:
Μπορεί να μπερδέυομαι, συγχωρέστε με αλλά η άδεια copyright δεν αφορά τα πνευματικά δικαιώματα ενός λογισμικού το οποίο είναι κλειστού κώδικα; Εκτός κι αν εννοείς ως copyright κάτι το οποίο έχω γράψει εγώ, το κοινοποιώ, του βάζω μία άδεια GPL και πλέον αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσει/πουλήσει/αλλάξει ο καθένας αλλά θα εξακολουθεί να έχει GPL άδεια.. Σωστά;
Η άδεια GPL απ' όσο γνωρίζω(που μπορεί να κάνω λάθος) αφορά λογισμικό που είναι ελεύθερο στο να το αλλάξει κάποιος και να το πουλήσει αν θέλει αλλά ΠΑΝΤΑ πρέπει ο κώδικας του να είναι ανοιχτός...

Γιατί σε λογισμικό public domain δεν μπορείς να βάλεις GPL άδεια; Δεν το κατάλαβα αυτό...
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization