Έκανα αναβάθμιση απο lubuntu 12.04 σε 12.10 μέσω της εντολής
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo do-release-upgrade -d
(Δεν ξέρω αν έχει σημασία εγω το αναφέρω παντως για καλό και για κακό
Μετά κάπου πέτυχα το cairo-dock και μου άρεσε και είπα να το εγκαταστήσω! Μόλις το ενεργοποίησα όμως είχε ενα μαύρο κουτι γύρω από τα docks.

Με μία απλή αναζήτηση βρήκα 2 λύσεις:
α) Απο τις ρυθμίσεις του cairo-dock System->Composition->Emulate compostion with fake transarency
β) Με το compiz να επιλέξω General->Composite
Το α) όντως εξαφάνισε το μαυρο κουτί αλλά το dock δεν εμφανίζεται εάν εχω ένα παράθυρο full screen οπότε δεν το θέλω έτσι.
Το β) δεν έκανε τίποτα. Εψαξα λίγο ολες τις επιλογές και πρόσεξα ότι ούτε τα εφφέ δουλεύουν οπότε υποψιάστηκα ότι κάτι πάει λάθος.
Ψαχνοντας ξανά έδωσα την εντολή
compiz --replace
μετά την οποία δούλεψε το dock αλλά δεν δούλευε το πληκτρολόγιο καθόλου, είχαν εξαφανιστεί τα κουμπιά ελαχιστοποίηση, μεγιστοποιηση, κλείσιμο. Έκανα επανεκκίνηση και ήρθε στα καλά του αλλά το dock πάλι το ίδιο πρόβλημα και το compiz δεν ανταποκρίνεται ξανά!
Επίσης στο forum βρήκα http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?t=6915 αλλά μόλις έδωσα alt+F2 και την εντολή
gconf-editor
μου επιστρέφει
Failed to execute child process "gconf-editor" (No such file or directory)
Αυτό που θα ήθελα είναι να λειτουργεί το dock χωρίς μαυρο κουτί και να εμφανίζεται όταν πλησιάζω το ποντίκι κοντά του όταν είναι κάποιο παράθυρο full screen!
Ελπ'ιζω η κοινότητα να βοηθήσει για άλλη μια φορά!!!
Ευχαριστώ