Έχω εγκαταστήσει και χρησιμοποιώ το Ubuntu GNOME 13.04 στον υπολογιστή μου και έχω ένα πρόβλημα στην αλλαγή θέματος (Window -GTK+). Δεν εμφανίστηκε ξαφνικά, αλλά υπήρχε ανέκαθεν.
Αφού κατεβάσω ένα νέο θέμα, το τοποθετώ στον φάκελο ~/.themes και πάω να το εφαρμόσω μέσω του gnome-tweak-tool.
Το θέμα εφαρμόζεται κανονικά γενικότερα, εκτός από την μπάρα των παραθύρων (την μπάρα που έχει τα κουμπιά για κλείσιμο-ελαχιστοποίηση-μεγιστοποίηση).
Στο gnome-tweak-tool η αλλαγή γίνεται στην καρτέλα "Τheme":
- Στο GTK+ Theme γίνεται η εφαρμογή του θέματος παντού - Κανένα πρόβλημα εδώ.
- Στο Current theme γίνεται η εφαρμογή του θέματος στην μπάρα των παραθύρων - Εδώ υπάρχει το πρόβλημα.
Να σημειωθεί πως τα προεγκατεστημένα θέματα εμφανίζονται κανονικά και στην μπάρα των παραθύρων. Αυτά που δεν εμφανίζονται κανονικά είναι όλα τα υπόλοιπα.
Αυτό δεν συμβαίνει στο Ubuntu 13.04 (Unity).
Δηλαδή αν για παράδειγμα στο Ubuntu 13.04 εγκαταστήσω το GNOME Shell 3.8 και αλλάξω το θέμα, τότε η αλλαγή θα γίνει όπως πρέπει και το νέο θέμα θα εμφανίζεται κανονικά και στην μπάρα των παραθύρων, σε αντίθεση με το Ubuntu GNOME 13.04 όπου δεν εφαρμόζεται η αλλαγή και στην μπάρα.
Ίσως το γεγονός ότι δουλεύει στο Ubuntu αλλά όχι στο Ubuntu GNOME σημαίνει πως λείπει κάποιο πακέτο;
Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.