Καλησπερίζω την κοινότητα.
Εδώ και καμιά δεκαριά μέρες περίπου το σύστημά μου παρουσιάζει ιδιαίτερα συχνά καθυστερήσεις και πολλές φορές σκαλώνει εντελώς μέχρι και για ένα λεπτό.
Προσπάθησα να καταλήξω διά της ατόπου στο τι μπορεί να φταίει αλλά δεν τα κατάφερα. Αυτό που παρατήρησα πάντως είναι ότι τις περισσότερες φορές συμβαίνει όταν έχω ανοιχτό τον Firefox (το πρόβλημα άρχισε να συμβαίνει λίγο μετά την αναβάθμισή του στην έκδοση 22), όχι ωστόσο μόνο τότε. Συμβαίνει πολλές φορές όταν παίζω βίντεο στο VLC (οποιουδήποτε format) ή, ακόμη χειρότερα, όταν δεν κάνω απολύτως τίποτα. Πολλές φορές, δηλαδή, ενώ δεν έχω καμία εφαρμογή ανοιχτή, βλέπω τη CPU στα κόκκινα και αν πάω να κάνω κάτι, όπως να ανοίξω τον file browser πχ, περιμένω πολλή ώρα για να γίνει. Στο top, ή στο top -u root, οι διεργασίες που τρέχουν σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν αθροιστικά το 95% ή 100% της CPU, όπως δείχνει στο widget.
Γενικά, εδώ και πάνω από μήνα, πολύ πριν εμφανιστεί το πρόβλημα δηλαδή, δεν έχω εγκαταστήσει ή απεγκαταστήσει κάτι στο σύστημά μου, ώστε να υποθέσω ότι θα έφταιγε αυτό.
Έχει κανείς καμιά ιδέα τι θα μπορούσε να πάει στραβά και έχω αυτό το πρόβλημα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!