Περιβάλλον εργασίας και 11.10

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Περιβάλλον εργασίας και 11.10

Δημοσίευσηαπό leon.vitanos » 08 Νοέμ 2013, 00:33

sotos21 έγραψε:Σε εμένα ο xmir σε 14.04 ξέχασε τα τρέμουλα και τις καθυστερήσεις και το γύρισε σε μαύρη οθόνη.
Να γράψω τα στάδια για να μην ξεχνιόμαστε
α) Διπλός κέρσορας και λίγες καθυστερήσεις.(ότι καλύτερο έχω πάρει μέχρι τώρα)
β) Μαύρη οθόνη
γ) Αρκετές καθυστερήσεις, ο ορισμός του slow motion.
δ)Τίποτα απολύτως (δηλαδή ότι και αν επέλεγα έμπαινε με x)
ε) Μικρές καθυστερήσεις, φλασάρισμα της οθόνης(όπως αστράφτει όταν παίρνεις φωτογραφίες με flash)και 100% φόρτο της κάρτας γραφικών σε idle, που είναι και το πιο επικίνδυνο.
στ) Μαύρη οθόνη.

για να πω και εγώ την ιστορία μου,
από το ubuntu 11.10 και μετά, ο υπολογιστής κάθε μέρα freezare και από μια φορά, και όταν εννοώ freeze, είμουν αναγκασμένος να crasharw το σύστημα κάθε φορά και να χάνω αρχεία.. άρα που ξέρεις, μπορεί τα xmir να φτιάξουν προβλήματα για προβληματικά λάπτοπ σαν το δικό μου..

Mir was announced by Canonical on 4 March 2013. Mir has been developed to enable the development of Unity 8, the next generation of the Unity user interface.
είναι ακόμα στην αρχή, δώστους λίγο χρόνο, και όλα τα προβλήματα που ανέφερες πιθανών να φτιαχτούν, και που ξέρεις μπορεί να βελτιώσουν την ταχύτητα των ubuntu κατά πολύ :!:
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλή ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Στοιχεία υπολογιστή θα βάλω στην υπογραφή σε κάτι μέρες ;)
Άβαταρ μέλους
leon.vitanos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ubuntu 14.04 LTS Νέα-κλπ

Δημοσίευσηαπό dubuntu » 17 Νοέμ 2013, 03:46

leon.vitanos έγραψε:

για να πω και εγώ την ιστορία μου,
από το ubuntu 11.10 και μετά, ο υπολογιστής κάθε μέρα freezare και από μια φορά, και όταν εννοώ freeze, είμουν αναγκασμένος να crasharw το σύστημα κάθε φορά και να χάνω αρχεία.. άρα που ξέρεις, μπορεί τα xmir να φτιάξουν προβλήματα για προβληματικά λάπτοπ σαν το δικό μου..

Mir was announced by Canonical on 4 March 2013. Mir has been developed to enable the development of Unity 8, the next generation of the Unity user interface.
είναι ακόμα στην αρχή, δώστους λίγο χρόνο, και όλα τα προβλήματα που ανέφερες πιθανών να φτιαχτούν, και που ξέρεις μπορεί να βελτιώσουν την ταχύτητα των ubuntu κατά πολύ :!:

Off topic:
Να ριξω κ γω μια τρολια.Οντως απο το 11.10 η κυρια διανομη βαρυνε.Δεν μπορεις να εχεις τρεντυ κ παρδαλα γραφικα κ ναναι κ κατηγορια φτερου!Κ επειδη τα τρεντυ κ παρδαλα γραφικα δεν θα φυγουν κ απευθυνεται σε καπως δυνατα μηχανηματα μαλλον δεν σωνεσαι με mir αλλα με mate, xubuntu, lubuntu κτλ
Λειτουργικό ⇛ lxde debian 12
Άβαταρ μέλους
dubuntu
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 17 Νοέμ 2013, 10:15

dubuntu έγραψε:Off topic:
Να ριξω κ γω μια τρολια.Οντως απο το 11.10 η κυρια διανομη βαρυνε.

Να ρίξω κι εγώ άλλη μία.
Σημερινές με 13.10...

Η 11.10 βασιζόταν σε πυρήνα 3.0. Ο πυρήνας 3.0 ήταν πιο αργός από ότι ο σημερινός.
Η 11.10 βασιζόταν σε GNOME 3.0. To GNOME 3.0 ήταν πολύ πιο αργό από το σημερινό GNOME.
Η 11.10 είχε πολύ χειρότερο Compiz (σε ταχύτητα και bugs) από ότι τώρα.

Πάμε παρακάτω...
Δεν μπορεις να εχεις τρεντυ κ παρδαλα γραφικα κ ναναι κ κατηγορια φτερου!Κ επειδη τα τρεντυ κ παρδαλα γραφικα δεν θα φυγουν

Παρδαλά γραφικά δεν είναι τα ομαλά transitions στα παράθυρα του Unity (ή του Gnome shell) ή οι σκιές στα παράθυρα, ούτε το Dash.
Παρδαλά γραφικά ήταν οι περιστρεφόμενοι κύβοι, τα εφέ βροχής, τα ταλαντευόμενα παράθυρα, το να γράφεις με φωτιές στην οθόνη και όλα τα άλλα τρελά που έβαζε ο κόσμος με το Compiz.
Και φυσικά, εκτός από παρδαλά τα περισσότερα ήταν και τόσο κακόγουστα, όσο τα φώτα νέον στους πάτους των αμαξιών και τα χερούλια-νεκροκεφαλές στα τιμόνια των «και-καλά-τσόπερ».
Good riddens...

μαλλον δεν σωνεσαι με mir αλλα με mate, xubuntu, lubuntu κτλ

Και όμως, αν είχες διαβάσει κάνα δύο τεχνικά αρθράκια, θα ήξερες πως όντως σώνεσαι με Mir (ή με Wayland), πολύ περισσότερο από όσο σώνεσαι με XFCE ή LXDE.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 17 Νοέμ 2013, 11:17

Φίλιππα αν κατάλαβα καλά δεν αναφέρεται στην 11.10 (λέει ότι είναι βαριά) αλλά στην ακατονόμαστη.
Ορίστε και η 13.04 εγκατεστημένη από mini iso, με όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιώ.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 17 Νοέμ 2013, 11:41

sotos21 έγραψε:Φίλιππα αν κατάλαβα καλά δεν αναφέρεται στην 11.10 (λέει ότι είναι βαριά) αλλά στην ακατονόμαστη.

Όπου και να αναφέρεται, ισχύουν τα ίδια.
Όσο βελτιώνεται ο κώδικας, βελτιώνονται και οι επιδόσεις. Αυτό ισχύει και για το GNOME, και για το Unity, και για το KDE, και για τον πυρήνα Linux και για οτιδήποτε.
Το ότι η 10.10 με gnοme 2.32 έτρεχε καλά σε παλιά μηχανήματα δεν οφειλόταν στο ότι το gnοme 2.32 ήταν καλύτερο ή «ελαφρύτερο» από το σημερινό gnome, αλλά στο ότι είχε μείνει οπτικά στην εποχή του Windows XP και δεν χρησιμοποιούσε τίποτα.
Ήταν δηλαδή κάτι παλιό.

Και τότε όμως αν φόρτωνες εφέ, το μηχάνημα σερνόταν (το έλεγαν άλλωστε και όλοι οι οδηγοί με τους κύβους και τις φωτιές).
Η μόνη διαφορά είναι πως το τωρινό GNOME δεν έχει «παλιό» mode, όπως είχε το gnοme 2.32. Αυτό όμως είναι μια ψευδαίσθηση, δεν έχει «βαρύνει» η διανομή, απλά κάνει περισσότερα.

Σε εμένα που έχω ένα μηχάνημα που πριν από 4-5 χρόνια θεωρούνταν βασικό, δηλαδή τώρα αργό, όλες οι σύγχρονες διανομές είναι απλά ταχύτερες από όλες τις παλιές. Τι είναι αυτό που βάρυνε;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το KDE.
Από την έκδοση 4.10 και μετά, το KDE είναι φανερά πιο γρήγορο από όλα τα προηγούμενα. Το 2011 όταν άνοιγες εφαρμογή στο KDE περίμενες 5-6 δευτερόλεπτα να ανοίξει, τώρα πια ανοίγει στη στιγμή.
Και πάλι όμως δεν θεωρείται ελαφρύτερο από το GNOME, γιατί τα πάντα βελτιώνονται ταυτόχρονα.

Έχω βαρεθεί να βλέπω παντού το ίδιο παραμύθι για τις «βαριές» διανομές και τα βαριά περιβάλλοντα εργασίας (και βέβαια παίρνει κι άλλα η μπάλα, όχι μόνο το Ubuntu) από κόσμο που δεν ενδιαφέρεται να διαβάσει να μάθει πέντε πράγματα, παρά μόνο να αναπαράγει ότι λένε οι περισσότεροι άσχετοι.
Εξάλλου, Τι είναι ένα «ελαφρύ περιβάλλον εργασίας»;
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 17 Νοέμ 2013, 13:02

fkol k4 έγραψε:Έχω βαρεθεί να βλέπω παντού το ίδιο παραμύθι για τις «βαριές» διανομές και τα βαριά περιβάλλοντα εργασίας (και βέβαια παίρνει κι άλλα η μπάλα, όχι μόνο το Ubuntu) από κόσμο που δεν ενδιαφέρεται να διαβάσει να μάθει πέντε πράγματα, παρά μόνο να αναπαράγει ότι λένε οι περισσότεροι άσχετοι.

Χαχαχα.. εντάξει μην τα παίρνουμε όλα παραμάζωμα. Σε αυτό που αναφέρονται οι περισσότεροι όταν λένε «βαριά» διανομή ή «ελαφριά» είναι τα εφέ. Τα KDE , Unity, Gnome-shell έχουν εφέ ενεργοποιημένα (από προεπιλογή) και απαιτούν κάρτες γραφικών (ή επεξεργαστές) με 3D υποστήριξη. Για να τρέξουν σωστά εννοώ.
Τα XCFE,LXDE,Openbox..κλπ, δεν απαιτούν υποστήριξη 3D γραφικών και γι' αυτό θεωρούνται ελαφρύτερα.

Ωστόσο αυτό που λες με τον κώδικα είναι 100% σωστό, όπως άλλωστε και το εύστοχο παράδειγμα με το gnome2 το οποίο όταν του ενεργοποιούσες όλα τα εφέ (κύβοι, φωτιές ..κλπ) βάραινε αρκετά. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι με τους ανοιχτούς οδηγούς , δεν μπορούσα να τρέξω σωστά όλα τα εφέ του gnome 2, τότε. (είχα και μια ATI βέβαια 42.κάτι.. μοντέλο.)

Τρανταχτό παράδειγμα το KDE 4.11 το οποίο πάει πιο γρήγορα από ποτέ. Μέχρι και άρθρο έκατσα και έγραψα γι' αυτό. Μου έκανε τόσο εντύπωση η ταχύτητα απόκρισης, γιατί το είχα δοκιμάσει και παλιότερα αλλά σερνόταν απίστευτα. Ωστόσο το LXDE (Lubuntu) είναι φανερά πιο γρήγορο σε απόκριση.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dubuntu » 17 Νοέμ 2013, 15:34

fkol k4 έγραψε:
Να ριξω κ γω μια τρολια.Οντως απο το 11.10 η κυρια διανομη βαρυνε.

Να ρίξω κι εγώ άλλη μία.
Σημερινές με 13.10...

Η 11.10 βασιζόταν σε πυρήνα 3.0. Ο πυρήνας 3.0 ήταν πιο αργός από ότι ο σημερινός.
Η 11.10 βασιζόταν σε GNOME 3.0. To GNOME 3.0 ήταν πολύ πιο αργό από το σημερινό GNOME.
Η 11.10 είχε πολύ χειρότερο <abbr title='Είναι μια συλλογή plugins και ένα σύστημα ρυθμίσεων για το περιβάλλον οπτικών 3D εφέ για το Σύστημα Παραθύρων Χ.'>compiz</abbr> (σε ταχύτητα και bugs) από ότι τώρα.

Πάμε παρακάτω...
Δεν μπορεις να εχεις τρεντυ κ παρδαλα γραφικα κ ναναι κ κατηγορια φτερου!Κ επειδη τα τρεντυ κ παρδαλα γραφικα δεν θα φυγουν

Παρδαλά γραφικά δεν είναι τα ομαλά transitions στα παράθυρα του Unity (ή του Gnome shell) ή οι σκιές στα παράθυρα, ούτε το Dash.
Παρδαλά γραφικά ήταν οι περιστρεφόμενοι κύβοι, τα εφέ βροχής, τα ταλαντευόμενα παράθυρα, το να γράφεις με φωτιές στην οθόνη και όλα τα άλλα τρελά που έβαζε ο κόσμος με το <abbr title='Είναι μια συλλογή plugins και ένα σύστημα ρυθμίσεων για το περιβάλλον οπτικών 3D εφέ για το Σύστημα Παραθύρων Χ.'>compiz</abbr>.
Και φυσικά, εκτός από παρδαλά τα περισσότερα ήταν και τόσο κακόγουστα, όσο τα φώτα νέον στους πάτους των αμαξιών και τα χερούλια-νεκροκεφαλές στα τιμόνια των «και-καλά-τσόπερ».
Good riddens...

μαλλον δεν σωνεσαι με mir αλλα με mate, xubuntu, lubuntu κτλ

Και όμως, αν είχες διαβάσει κάνα δύο τεχνικά αρθράκια, θα ήξερες πως όντως σώνεσαι με Mir (ή με Wayland), πολύ περισσότερο από όσο σώνεσαι με XFCE ή LXDE.

fkol πω! πω! τι οπαδιλικι ειναι αυτό! Μιση κουβεντα ειπα! Εδω κ δυο χρονια εχει προβλημα με την κυρια διανομη κ να μη δοκιμασει κατι πιο λιτο; Η 11.10 αρχικα δεν ηταν καλη (μετα εστρωσε) κ εγινε αιτια να κοιταξω κ πιο λιτες εκδοσεις τις οποιες προτιμω ασχετα κ αν η κυρια διανομη μου τρεχουν εξισου καλα.Ισως ο φιλος απο προκαταληψη να μην παει κατα κει ασχετα αν το xubuntu εχει κ LTS.Δεν διαφωνω καθολου να βγαινουν εκδοσεις με γραφικα κ παραλληλα να υπαρχουν εκδοσεις πιο λιτες.Οσο για το Mir δεν εχω κανενα κολλημα κ προκαταληψη.Κ οσα αρθρα κ να διαβασω δεν μου λενε κατι αν δεν δουμε πραξη .Αν παιξει καλα ΟΚ. Κ οκ εκφραστικα το διατυπωασα λαθος οι νεες εκδοσεις δεν ειναι βαριες σε θεμα ram αλλα θελουν δυνατοτερες καρτες γραφικων
Τελευταία επεξεργασία από dubuntu και 17 Νοέμ 2013, 15:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
dubuntu
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Περιβάλλον εργασίας και 11.10

Δημοσίευσηαπό the_eye » 17 Νοέμ 2013, 15:43

Το θέμα διαχωρίστηκε.

Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 17 Νοέμ 2013, 20:45

dubuntu έγραψε:fkol πω! πω! τι οπαδιλικι ειναι αυτό!

Οπαδιλίκι;
Υπέρ ποίου; του Ubuntu;
fkol k4 έγραψε: (και βέβαια παίρνει κι άλλα η μπάλα, όχι μόνο το Ubuntu)

Του Unity μήπως;
fkol k4 έγραψε:Όσο βελτιώνεται ο κώδικας, βελτιώνονται και οι επιδόσεις. Αυτό ισχύει και για το GNOME, και για το Unity, και για το KDE, και για τον πυρήνα Linux και για οτιδήποτε.

Μήπως του Mir;
fkol k4 έγραψε:όντως σώνεσαι με Mir (ή με Wayland)

Μπορούμε να δώσουμε αρκετούς χαρακτηρισμούς στον τρόπο γραφής μου, αν μη τι άλλο όμως δεν υποστηρίζω μόνο μία πλευρά (κάτι που θα έκανε ένας οπαδός) και επίσης δεν αναφέρω κάτι χωρίς στοιχεία (κάτι που επίσης θα έκανε ένας οπαδός).
dubuntu έγραψε:Εδω κ δυο χρονια εχει προβλημα με την κυρια διανομη κ να μη δοκιμασει κατι πιο λιτο

Δεν είπα σε κανέναν τι να δοκιμάσει και τι όχι. Απάντησα στο δικό σου ποστ γιατί έγραψες κάτι που δεν ισχύει.
Το ότι κάποιος έχει πρόβλημα με κάτι, μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες, όχι απαραίτητα στο ότι «βάρυνε» το Ubuntu. Ένας οδηγός που δεν υποστηρίζεται πλέον από τον πυρήνα είναι αρκετός για να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Για να μπορέσεις να πεις πως κάτι είναι πρόβλημα μιας διανομής, θα πρέπει να μπορείς και να το στηρίξεις.
Για παράδειγμα, να δοκιμάσεις και μια άλλη διανομή με πάνω κάτω τις ίδιες εκδόσεις πυρήνα και γραφικού περιβάλλοντος, να έχεις τις ίδιες πάνω κάτω ρυθμίσεις και η μια διανομή να καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Τότε, μπορείς να πεις πως μια διανομή (ή ένα γραφικό περιβάλλον) είναι βαριά ή αργή.
Και πάλι όμως, υπάρχει περίπτωση αν είναι κάτι παροδικό. Υπήρξε μια έκδοση ας πούμε του Sabayon Linux, που ο Kwin είχε 100% χρήση CPU, ενώ η ίδια ακριβώς έκδοση KDE έτρεχε απροβλημάτιστα σε όλες τις άλλες διανομές. Ήταν bug που οφειλόταν στους packagers της διανομής και διορθώθηκε σε λίγο καιρό.

Εγώ προσωπικά έχω δοκιμάσει
  • Ubuntu από 10.04 εως 14.04 (και άλλες διανομές βασισμένες σε αυτό όπως Kubuntu Xubuntu Lubuntu LinuxMint BodhiLinux PearOS ElementaryOS PepperMintOS)
  • Debian από 6.0 εως και τωρινό Sid (αλλά και άλλες διανομές βασισμένες σε αυτό όπως Linux Mint Debian Edition, SolusOS, SolydXK)
  • Fedora 16 εως 20
  • openSUSE τις τρεις τελευταίες εκδόσεις
  • Sabayon Linux (βασισμένο σε Gentoo) από την έκδοση 7 (καλοκαίρι 2011) και μετά.
  • Chakra Linux (ανεξάρτητο, πρώην Arch-based)
  • Manjaro Linux (Arch-based)
και δεν έχω προσέξει αξιοσημείωτες διαφορές υπέρ κανενός από αυτά.
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dubuntu » 18 Νοέμ 2013, 02:15

fkol k4 έγραψε:
dubuntu έγραψε:fkol πω! πω! τι οπαδιλικι ειναι αυτό!

Οπαδιλίκι;
Υπέρ ποίου; του Ubuntu;
fkol k4 έγραψε: (και βέβαια παίρνει κι άλλα η μπάλα, όχι μόνο το Ubuntu)

Του Unity μήπως;
fkol k4 έγραψε:Όσο βελτιώνεται ο κώδικας, βελτιώνονται και οι επιδόσεις. Αυτό ισχύει και για το GNOME, και για το Unity, και για το KDE, και για τον πυρήνα Linux και για οτιδήποτε.

Μήπως του Mir;
fkol k4 έγραψε:όντως σώνεσαι με Mir (ή με Wayland)

Μπορούμε να δώσουμε αρκετούς χαρακτηρισμούς στον τρόπο γραφής μου, αν μη τι άλλο όμως δεν υποστηρίζω μόνο μία πλευρά (κάτι που θα έκανε ένας οπαδός) και επίσης δεν αναφέρω κάτι χωρίς στοιχεία (κάτι που επίσης θα έκανε ένας οπαδός).
dubuntu έγραψε:Εδω κ δυο χρονια εχει προβλημα με την κυρια διανομη κ να μη δοκιμασει κατι πιο λιτο

Δεν είπα σε κανέναν τι να δοκιμάσει και τι όχι. Απάντησα στο δικό σου ποστ γιατί έγραψες κάτι που δεν ισχύει.
Το ότι κάποιος έχει πρόβλημα με κάτι, μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες, όχι απαραίτητα στο ότι «βάρυνε» το Ubuntu. Ένας οδηγός που δεν υποστηρίζεται πλέον από τον πυρήνα είναι αρκετός για να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Για να μπορέσεις να πεις πως κάτι είναι πρόβλημα μιας διανομής, θα πρέπει να μπορείς και να το στηρίξεις.
Για παράδειγμα, να δοκιμάσεις και μια άλλη διανομή με πάνω κάτω τις ίδιες εκδόσεις πυρήνα και γραφικού περιβάλλοντος, να έχεις τις ίδιες πάνω κάτω ρυθμίσεις και η μια διανομή να καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Τότε, μπορείς να πεις πως μια διανομή (ή ένα γραφικό περιβάλλον) είναι βαριά ή αργή.
Και πάλι όμως, υπάρχει περίπτωση αν είναι κάτι παροδικό. Υπήρξε μια έκδοση ας πούμε του Sabayon Linux, που ο Kwin είχε 100% χρήση CPU, ενώ η ίδια ακριβώς έκδοση KDE έτρεχε απροβλημάτιστα σε όλες τις άλλες διανομές. Ήταν bug που οφειλόταν στους packagers της διανομής και διορθώθηκε σε λίγο καιρό.

Εγώ προσωπικά έχω δοκιμάσει
  • Ubuntu από 10.04 εως 14.04 (και άλλες διανομές βασισμένες σε αυτό όπως Kubuntu Xubuntu Lubuntu LinuxMint BodhiLinux PearOS ElementaryOS PepperMintOS)
  • Debian από 6.0 εως και τωρινό Sid (αλλά και άλλες διανομές βασισμένες σε αυτό όπως Linux Mint Debian Edition, SolusOS, SolydXK)
  • Fedora 16 εως 20
  • openSUSE τις τρεις τελευταίες εκδόσεις
  • Sabayon Linux (βασισμένο σε Gentoo) από την έκδοση 7 (καλοκαίρι 2011) και μετά.
  • Chakra Linux (ανεξάρτητο, πρώην Arch-based)
  • Manjaro Linux (Arch-based)
και δεν έχω προσέξει αξιοσημείωτες διαφορές υπέρ κανενός από αυτά.

Φανηκε να το πηρες κατακαρδα (δεν ειμαι κ σιγουρος).Οταν για δυο χρονια κατι παει στραβα πρεπει να δοκιμασεις κ κατι πιο λιτο.Ειναι κουλο να περιμενει να ερθει κ να τελειοποιηθει το mir ενω ειμαι σχεδον σιγουρος οτι εχει εναλλακτικη λυση αμεσα.Καποτε ενιωθα ασχημα που θα αφηνα την κυρια διανομη ubuntu (οπαδιλικι βλεπεις). Tωρα πια βαζω lubuntu ακομα κ σε μηχανηματα που φυσανε (ξανα οπαδιλικι) .Οφειλω ομως να παραδεκτω οτι το ubuntu 13.04 ελαχιστα υστερησε (σε ταχυτητα -διαρκεια μπαταριας) με lubuntu 13,04 σε δυνατο μηχανημα (τοχω δοκιμασει).
Άβαταρ μέλους
dubuntu
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization