mate-applets 1.8.1+dfsg1-1 tries to overwrite files in gnome  Το θέμα επιλύθηκε

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

mate-applets 1.8.1+dfsg1-1 tries to overwrite files in gnome

Δημοσίευσηαπό heavymetallicus » 16 Οκτ 2014, 20:18

Καλησπέρα.Μετά από update,από το mate-panel μου,χάθηκαν κάποια applets.Θέλοντας να τα εγκαταστήσω πάλι,προέκυψε το παρακάτω bug:
Spoiler: show
heavymetallicus@HEAVYMETAL:~$ sudo apt-get install mate-applets
[sudo] password for heavymetallicus:
Ανάγνωση Λιστών Πακέτων... Ολοκληρώθηκε
Κατασκευή Δένδρου Εξαρτήσεων
Ανάγνωση περιγραφής της τρέχουσας κατάσταση... Ολοκληρώθηκε
Τα ακόλουθα ΝΕΑ πακέτα θα εγκατασταθούν:
mate-applets
0 αναβαθμίστηκαν, 1 νέο εγκατεστημένα, 0 θα αφαιρεθούν και 0 δεν αναβαθμίζονται.
Χρειάζεται να μεταφορτωθούν 0 B/343 kB από αρχεία.
Μετά από αυτή τη λειτουργία, θα χρησιμοποιηθούν 1248 kB χώρου από το δίσκο.
(Ανάγνωση βάσης δεδομένων ... 353594 files and directories currently installed.)
Γίνεται αποσυμπίεση mate-applets (από .../mate-applets_1.8.1+dfsg1-1~precise1_i386.deb) ...
dpkg: σφάλμα στην επεξεργασία του /var/cache/apt/archives/mate-applets_1.8.1+dfsg1-1~precise1_i386.deb (--unpack):
trying to overwrite '/usr/share/man/man1/cpufreq-selector.1.gz', which is also in package gnome-applets 3.4.1-0ubuntu1
No apport report written because MaxReports is reached already
dpkg-deb: error: subprocess paste was killed by signal (Διακοπείσα σωλήνωση)
Επεξεργασία των trigger για man-db ...
Προέκυψαν σφάλματα κατά την επεξεργασία του:
/var/cache/apt/archives/mate-applets_1.8.1+dfsg1-1~precise1_i386.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
heavymetallicus@HEAVYMETAL:~$

Εγινε "σύγκρουση" αρχείων και δεν μπορώ να κάνω την εγκατάσταση που θέλω.Μέχρι και πριν 5 μέρες όλα ήταν ΟΚ !Και τα δύο panel λειτουργούσαν άψογα,στο αντίστοιχο δικό τους περιβάλλον.Το trisquel,μια και βασίζεται στο Ubuntu 12.04,το αντιμετωπίζω σαν να έχω το τελευταίο.Συνέβει κάτι σαν κι αυτό:
http://web.archiveorange.com/archive/v/mK9nVWRnjGSzsQrWoxhC
Υπάρχει λύση;
Και επειδή έχω το TimeShift για backup συστήματος,αν κάνω browse σε ένα snapshots για παρελθόντα αρχεία μου,μήπως θα μπορέσω χειροκίνητα,να εντοπίσω τα χαμένα applets,για να τα αναπληρώσω στον αντίστοιχο φάκελό του;;;;; Προσπάθησα αρκετά,αλλά τίποτα.Το πρόβλημά μου το εντοπίζω στο ότι μάλλον δεν βρίσκω τις σωστές διαδρομές των εγκαταστημένων applets στα αρχεία συστήματος.Καμιά βοήθεια σχετικά με αυτή τη λύση;;;;;;;;
Η διανομή μου Trisquel GNU/Linux 6.0.1 LTS Toutatis,με Gnome και Μate διαχειριστές.
1 Γνώσεις Linux: Μαθαίνω ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Μέτριο
2 Trisquel GNU/Linux 6.0.1 LTS Toutatis 3.2.0-67-generic 32bit Gnome classic , Trisquel GNU/Linux 6.0.1 LTS Toutatis 3.2.0-64-generic
3 Intel Pentium 4 CPU 3.40GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Hewlett-Packard 0968h - HP Compaq dc7100 CMT(DX438AV)
4 Intel 82915G/GV/910GL Integrated Graphics [8086:2582] {i915}
5 ppp0 mobile broadband GSM (ttyUSB0)
heavymetallicus
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: mate-applets 1.8.1+dfsg1-1 tries to overwrite files in g  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό heavymetallicus » 23 Οκτ 2014, 11:19

Λύθηκε!Με sudo apt-get remove gnome-session-fallback -y ,απεγκατέστησα το gnome session, μαζί και τα applets του και στη συνέχεια με sudo apt-get install mate-applets,όλα Οκ!!Στην οθόνη υποδοχής,έχω πλέον μόνο το mate environment,για επιλογή.Αργότερα βλέπουμε.
1 Γνώσεις Linux: Μαθαίνω ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Μέτριο
2 Trisquel GNU/Linux 6.0.1 LTS Toutatis 3.2.0-67-generic 32bit Gnome classic , Trisquel GNU/Linux 6.0.1 LTS Toutatis 3.2.0-64-generic
3 Intel Pentium 4 CPU 3.40GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Hewlett-Packard 0968h - HP Compaq dc7100 CMT(DX438AV)
4 Intel 82915G/GV/910GL Integrated Graphics [8086:2582] {i915}
5 ppp0 mobile broadband GSM (ttyUSB0)
heavymetallicus
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization