Έχω όμως ένα πρόβλημα...
Μερικές από αυτές δεν έχουν ελληνικούς χαρακτήρες και έτσι επιλέγετε κάποια άλλη γραμματοσειρά στην θέση τους...
Τίτλος παραθύρου...

Μπορώ να διαλέξω εγώ ποια γραμματοσειρά θα εμφανίζεται όταν υπάρχει ελληνικό κείμενο?
Συντονιστής: adem1

| K Debian Testing 64bit|Ιntel i5 3rd|8GBRam|IntelHD4000 D Ευρετήριο οδηγών και how-to | Τερματικό για..αρχάριους E Ρώτα με τον έξυπνο τρόπο | Οδηγίες για νέους | |

| K Debian Testing 64bit|Ιntel i5 3rd|8GBRam|IntelHD4000 D Ευρετήριο οδηγών και how-to | Τερματικό για..αρχάριους E Ρώτα με τον έξυπνο τρόπο | Οδηγίες για νέους | |

ftso έγραψε:Μα το θέμα είναι αν μπορώ να αλλάξω την γραμματοσειρά που επιλέγεται (από το σύστημα ?) με μια δικιά μου και όχι να συμπληρώσω την υπάρχουσα γραμματοσειρά με τους ελληνικούς χαρακτήρες...
Πως επιλέγετε ποια γραμματοσειρά θα χρησιμοποιηθεί για την εμφάνιση των ελληνικών? Πως δουλεύει ο μηχανισμός αυτός?

<!--
Accept deprecated 'mono' alias, replacing it with 'monospace'
-->
<match target="pattern">
<test qual="any" name="family">
<string>mono</string>
</test>
<edit name="family" mode="assign">
<string>monospace</string>
</edit>
</match>

man fonts-conf
gourgi έγραψε:σίμο υποθέτω ότι αναφέρεσαι στο αρχείο /etc/fonts/fonts.conf
μπορείς να δώσεις ένα απλό σενάριο αλλαγής προτεραιότητας ;
αν κατάλαβα καλά πρέπει να αλλάξουμε το
- Κώδικας: Επιλογή όλων
<!--
Accept deprecated 'mono' alias, replacing it with 'monospace'
-->
<match target="pattern">
<test qual="any" name="family">
<string>mono</string>
</test>