Διαγράφτηκαν επιλογές από τον πίνακα εφαρμογών  Το θέμα επιλύθηκε

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Διαγράφτηκαν επιλογές από τον πίνακα εφαρμογών

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 20 Αύγ 2009, 04:50

Το πρόβλημα μου είναι ότι στον πίνακα εφαρμογών και συγκεκριμένα στο Σύστημα, δεν εμφανίζει τις επιλογές -> Περί Ubuntu | Κλείσιμο... (δεν θυμάμαι αν είχε άλλες)
Δεν είναι κάτι σημαντικό αλλά δεν μου αρέσει όταν χάνεται κάτι από το σύστημα που το είχε από την αρχή, δηλαδή από την εγκατάσταση.

Εικόνα

Δεν είμαι σίγουρος αν το πρόβλημα που έχω οφείλεται σε ένα σκριπτ που έκανα εγκατάσταση, ίσως να οφείλεται σε αυτό... δεν ξέρω. Αν οφείλεται στο σκριπτ τότε λάθος μου που το έκανα εγκατάσταση. :problem: Απλά δεν περίμενα ότι αυτός που το δημιούργησε θα έφτιαχνε προβληματικό σκριπτ γιατί έχει πολλές γνώσεις.

Είναι ένα σκριπτ που το έφτιαξε ο Robbie Ferguson, αυτός παρουσιάζει το show Category 5... είναι μια εκπομπή για την τεχνολογία και κυρίως για το Ubuntu Linux.
Λοιπόν άσχετα με το ποιος είναι και τι κάνει... ορίστε το σκριπτ: http://www.category5.tv/files/bash/perfectbuntu
Δείτε και εδώ: http://www.category5.tv/linux_scripts/perfectbuntu.php

Τώρα αγγλικά καλά δεν ξέρω για να του στείλω μήνυμα για αυτό κάνω ποστ εδώ στην κοινότητα. Είδα αυτό το παρόμοιο θέμα στο φόρουμ viewtopic.php?f=45&t=5936 και δοκίμασα όσα αναφέρονται εκεί μέσα αλλά τίποτα.

Τι άλλο να δοκιμάσω Ubuntistes;
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Διαγράφτηκαν επιλογές από τον πίνακα εφαρμογών

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 20 Αύγ 2009, 05:14

Δοκίμασα να προσθέσω για παράδειγμα την επιλογή Κλείσιμο... από Σύστημα > Προτιμήσεις > Κυρίως μενού
...όπως περιγράφεται σε εδώ αλλά μπαίνει επάνω από την διαχωριστική γραμμή.

Εικόνα 1 - Παράδειγμα διαχωριστικού

Εικόνα 2 - Δεν έχει διαχωριστικό

filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Διαγράφτηκαν επιλογές από τον πίνακα εφαρμογών  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 20 Αύγ 2009, 06:01

Τελικά κατάλαβα τι έγινε με την επιλογή Περί Ubuntu, εγώ το αφαίρεσα κατά λάθος καθώς έκανα κάτι προσθαφαιρέσεις στο Synaptic. Τώρα το ξανά έβαλα από το Synaptic, είναι εντάξει αυτή η επιλογή. Σχετικά με την επιλογή Κλείσιμο... δεν ξέρω τι φταίει που δεν εμφανίζει αυτήν την επιλογή στο Σύστημα. Μπορώ να το βάλω εγώ από το Σύστημα > Προτιμήσεις > Κυρίως μενού... αλλά με αυτόν τον τρόπο θα είναι πάνω από το διαχωριστικό ενώ κανονικά ήταν κάτω από το διαχωριστικό στο τέλος.

Εικόνα
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 20 Αύγ 2009, 07:16

Αν δεν έχεις κάνει άλλες αλλαγές στο κυρίως μενού, μήπως να χρησιμοποιήσεις το κουμπί Επαναφορά στο Σύστημα > Προτιμήσεις > Κυρίως μενού...;
Ή, αν αισθάνεσαι τυχερός, μπορείς να πειράξεις το αρχείο $ΗΟΜΕ/.config/menus/applications.menu (που είναι αρκετά χαοτικό πάντως).
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 20 Αύγ 2009, 08:04

Καλημέρα jennie
Χρησιμοποίησα το κουμπί Επαναφορά αλλά δεν εμφανίστηκε η επιλογή Κλείσιμο... καλή ιδέα πάντως.
:think: το αρχείο applications.menu δεν θέλω να το πειράξω γιατί δεν γνωρίζω τι να αλλάξω εκεί μέσα, όντως είναι κάπως χαοτικό.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 20 Αύγ 2009, 09:56

Καλημέρα!
Νομίζω ότι ακόμη δεν έχω ξυπνήσει καλά καλά, αλλά... τώρα που το ξανακοιτάω ούτε κι εγώ βλέπω επιλογή κλείσιμο στο κύριο μενού, και είμαι σίγουρη ότι δεν την έβγαλα εγώ. Μήπως την εξαφάνισε κάποια πρόσφατη ενημέρωση;
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 20 Αύγ 2009, 10:05

Λες; Ίσως... καλό είναι να δούμε γνώμες και από άλλα μέλη μήπως εξακριβωθεί.
Πάντως έριξα μια ματιά και στις εικόνες του Google σχετικά με τις ετικέτες ubuntu menu και ορίστε ένα δείγμα της επιλογής που λέω:

Εικόνα
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 20 Αύγ 2009, 10:23

Ούτε εγώ την βλέπω. Ρε παιδιά νομίζω ότι δεν την είχε η 9.04 ! Έχω πολύ καιρό να τη δω ( από άλλες εκδόσεις εννοώ).
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 20 Αύγ 2009, 10:34

Το βράδυ επικοινωνούσα μέσω του Facebook με ένα άλλο μέλος της κοινότητας, τον vagrale13 ...αυτός την έχει αυτήν την επιλογή και από τι βλέπω στην υπογραφή του έχει 9.04. Μου έστειλε και αυτήν την εικόνα παρακάτω:

Εικόνα

Επιπλέον... παρακάτω άλλη μια εικόνα στο Google πάλι.

Εικόνα

Μπορεί να την αφαίρεσαν αυτήν την επιλογή.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 20 Αύγ 2009, 10:48

:think: εντάξει αφαίρεσαν την επιλογή προφανώς. Είδα και αυτήν την εικόνα πριν λίγο, είναι από 9.04.

Ο vagrale13 είχε κάνει αφαίρεση από τον πίνακα εφαρμογών την μικροεφαρμογή γρήγορης εναλλαγής χρηστών (τερματισμός κτλ.) η οποία βρίσκετε τέρμα επάνω δεξιά στην μπάρα. Μου είπε ότι όταν την αφαίρεσε προστέθηκαν οι επιλογές στο Σύστημα, άρα αν το κάνω και εγώ και μετά ξανά προσθέσω την μικροεφαρμογή θα έχω τις επιλογές και στο Σύστημα και επάνω δεξιά υποθέτω. Δεν θα το δοκιμάσω όμως, δεν πειράζει... απλά νόμιζα ότι μόνο σε εμένα είναι έτσι.

jennie και malos ευχαριστώ για τα ποστ σας. ;)
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization