Προβλημα με ηχο σε browsers μετα απο αναμονη.

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: Προβλημα με ηχο στο youtube μετα απο αναμονη.

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 28 Μαρ 2010, 18:45

Δοκίμασες να καθαρίσεις τη λανθάνουσα του Firefox;
Αν και μου ακούγεται σαν πρόβλημα που έχει να κάνει με το suspend mode και το flash.
Τι εκδόσεις έχεις σε Firefox και flash και τι προφίλ στις προτιμήσεις ήχου του συστήματος;
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 28 Μαρ 2010, 22:22

Ποια ειναι η λανθανουσα ?? Τις τελευταιες εκδοσεις εχω . Internal Audio Analog Stereo και ακουω απο το μονιτορ επειδη εμεινα χωρις ηχεια . (μου τα πηρε φιλος .) O ηχος γενικα δουλευει οταν στους browsers δεν ακουγεται τιποτα .
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 30 Μαρ 2010, 00:28

Λανθάνουσα = Cache (Εργαλεία > Εκκαθάριση πρόσφατου ιστορικού > Προσωρινή μνήμη - αν έχει κι άλλα επιλεγμένα απενεργοποίησε τα και επέλεξε «Σήμερα» από
το μενού στο πάνω μέρος του διαλόγου
- ή Επεξεργασία > Προτιμήσεις > Για προχωρημένους > Δίκτυο > Εκκαθάριση τώρα).

Το «τις τελευταίες εκδόσεις έχω» δεν λέει και πολλά (τις τελευταίες επίσημες; τις τελευταίες της κοινότητας; τις τελευταίες δοκιμαστικές; ...το τελευταίο βράδυ μου απόψε το περνάω;... :))
αλλά εν πάση περιπτώσει, δεν νομίζω να παίζει κάποιο ρόλο αυτό εκτός ίσως για το flash.
Πιστεύω ότι κάτι πρέπει να γίνεται με τις προτιμήσεις ήχου όταν μπαίνει σε αναμονή ο υπολογιστής.
Για τσέκαρε το όταν ξανασυμβεί, μήπως αλλάζει κάτι στο προφίλ ήχου; μήπως στο γυρνάει σε duplex;
Δεν θυμάμαι την πηγή τώρα αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι συγκεκριμένη έκδοση του flash κάνει κάτι τέτοιο όταν μπει σε αναμονή ο υπολογιστής.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 11 Ιουν 2010, 19:38

Και γω το flash κατηγορω.Για να ειμαι ειλικρινης, το καταργιεμαι καθε λεπτο και με απογοητευει που το λiνουξ υστερει σε αυτο το θεμα.Tο αδειασμα της cache δεν εκανε τιποτα σε κανεναν browser. Ο υπολογιστης ΔΕΝ μπαινει σε αναμονη.Τον αφηνω να δουλευει κανονικα κλεινοντας την οθονη. Αν αλλαζε κατι στο προφιλ του ηχου,δεν θα ειχα ηχο γενικως κατι που δεν ισχυει. Eχω εγκατεστημενο adobe-flashplugin 10.0.45.2-1karmic1. Λεει latest version 10.1.53.64. Αυτο σημαινει πως ειμαι πισω σωστα ? Αν ναι,γιατι ? Δεν θα επρεπε να ενημερωνεται ? Και μολις βρεθηκα προ εκπληξεως ανοιγοντας τα plugins του ff : πουθενα δεν λεει adobe-flashplugin. Exei το Shockwave Flash 10.0 r45. Τι ακριβως γινεται εδω περα ? Τα χασα τελειως!

ΥΓ : το θεμα το ειχα παρατησει τελειως αλλα σημερα εκνευριστηκα.
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 11 Ιουν 2010, 20:43

Για δοκίμασε αυτές τις εντολές για να φτιάξει ο ήχος
Κώδικας: Επιλογή όλων
killall pulseaudio
sudo alsa force-reload
pulseaudio -D
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 12 Ιουν 2010, 04:01

dtrzG έγραψε:Και γω το flash κατηγορω.Για να ειμαι ειλικρινης, το καταργιεμαι καθε λεπτο και με απογοητευει που το λiνουξ υστερει σε αυτο το θεμα.Tο αδειασμα της cache δεν εκανε τιποτα σε κανεναν browser. Ο υπολογιστης ΔΕΝ μπαινει σε αναμονη.Τον αφηνω να δουλευει κανονικα κλεινοντας την οθονη. Αν αλλαζε κατι στο προφιλ του ηχου,δεν θα ειχα ηχο γενικως κατι που δεν ισχυει. Eχω εγκατεστημενο adobe-flashplugin 10.0.45.2-1karmic1. Λεει latest version 10.1.53.64. Αυτο σημαινει πως ειμαι πισω σωστα ? Αν ναι,γιατι ? Δεν θα επρεπε να ενημερωνεται ? Και μολις βρεθηκα προ εκπληξεως ανοιγοντας τα plugins του ff : πουθενα δεν λεει adobe-flashplugin. Exei το Shockwave Flash 10.0 r45. Τι ακριβως γινεται εδω περα ? Τα χασα τελειως!

1)Δεν καταλαβαίνω γιατί υστερεί το Linux στο θέμα του flash. Άνοιξαν τον κώδικα του από την adobe και δεν το πήρα χαμπάρι; Το flash είναι «κλειστό» λογισμικό και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν και πολλά που μπορεί να κάνει κανείς για να το προσαρμόσει σε κάποια διανομή.
Δόξα τω θεό, το ανοιχτό βίντεο προελαύνει, το VP8 ενσωματώνεται ήδη στα τελευταία nightly του Firefox και σε λίγο καιρό το flash θα πάρει τη θέση που του αξίζει - κοινώς τον π**λο!.

2) Το Shockwave flash είναι το plugin, το adobe-flashplugin είναι το όνομα του πακέτου, τίποτα ύποπτο δεν γίνεται, απλά ο Firefox αναφέρει το όνομα που βλέπει και αν δεν κάνω λάθος έχεις την τελευταία σταθερή έκδοση του. Το πρόβλημα σου όμως μάλλον δεν οφείλεται σ' αυτό.

3) Αν άλλαζε κάτι στο προφίλ του ήχου αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα είχες ήχο γενικότερα.
Όπως λες κι εσύ, ναι μεν δουλεύει κανονικά ο υπολογιστής, κλείνεις όμως την οθόνη (από το κουμπί υποθέτω ε;) ενώ τον ήχο τον παίρνεις από τα ηχεία της. Για ψάξ' το λίγο αυτό, νομίζω πως η πηγή του προβλήματος σου βρίσκεται εκεί.
Εντελώς συμπερασματικά μου φαίνεται αρκετά πιθανό να «χάνουν» τα ηχεία οι εφαρμογές που έχεις ανοιχτές όταν κλείνεις την οθόνη (και κατά συνέπεια και τα ηχεία) και μετά να στέλνουν το σήμα κανονικά μεν αλλά στο πουθενά, με αποτέλεσμα να μην ακούς τίποτα ενώ οι εφαρμογές που ανοίγεις μετά την επανεκκίνηση της οθόνης να δουλεύουν κανονικά.

Για να το πω πιο χοντρικά, το flash/vlc/και δε συμμαζεύεται, στέλνει τον ήχο σε ένα συγκεκριμένο σημείο που υπάρχει το σύστημα ήχου, εσύ σε κάποια στιγμή κλείνεις την οθόνη (και μαζί και τα ηχεία) και μετά την ανοίγεις ξανά. Το υποσύστημα ήχου ενημερώνεται μεν, οι εφαρμογές που ήταν ανοιχτές όμως πριν κλείσει η οθόνη δεν επικοινωνούν μαζί του ξανά για να πάρουν τη νέα διεύθυνση γιατί το έκαναν όταν ξεκίνησαν και θεωρούν ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα οπότε και συνεχίζουν να στέλνουν δεδομένα εκεί που έστελναν και πριν. Αν το σενάριο αυτό είναι σωστό, κλείνοντας τις εφαρμογές που είχες ανοιχτές όταν έκλεισες την οθόνη και ανοίγοντας τις ξανά, ο ήχος πρέπει να δουλεύει ενώ ακόμα και για ένα λεπτό να κλείσεις την οθόνη θα πρέπει να έχεις πρόβλημα.

Δεν είμαι κι ο καταλληλότερος για να απαντήσω σε θέματα ήχου, απλά ένα σενάριο είναι όλο αυτό, κάποιος πιο ειδικός με τον ήχο ίσως μπορεί να το επαληθεύσει/διαψεύσει και να βοηθήσει περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 13 Ιουν 2010, 00:38

1) Το ξερω.Δεν κατηγορησα το λινουξ αυτο καθαυτο για το flash.Το τι βρισιδι εχει φαει η adobe δε μπορεις να φανταστεις.Περιμενω πως και πως το VP8 για να σταματησουν ολα αυτα.Λεγοντας οτι στερει εννοουσα δε δενει λογω του οτι η adobe δεν ανοιγει τον κωδικα κι ετσι το περασμα απο πολλους windowzades γινεται δυσκολοτερο.Κακα τα ψεματα,ποιος δεν χρησιμοποιει καποια εφαρμογη -ειτε παιχνιδι ειτε οτιδηποτε- 'η επισκεπτεται σελιδες γεματες με flash?

2)Το ειδα αργοτερα κοιτωντας στο about:plugins γιατι ξινισα και ξεχασα να διορθωσω το ποστ λογω διαβασματος.

3)Αν παιζει μουσικη και κλεισω την οθονη σταματανε ολα αυτο ισχυει.Και για να ειμαι ειλικρινης δεν το ειχα συνδυασει στο μυαλο μου τι συμπεριφορα εχουν τα windows γιατι πολυ απλα δεν τα χρησιμοποιω οποτε και μου διεφυγε.Παρολα αυτα,το χασιμο του ηχου στους browsers δεν σχετιζεται με το κλεισιμο της οθονης γιατι συμβαινει και σε περιπτωσεις που δεν εχω κλεισει καθολου την οθονη και ουτε καν εχει μπει σε power saving mode.Αυτη τη στιγμη ας πουμε ο firefox αρνειται να μου επιστρεψει ηχο.Το σεναριο σου ισχυει παντως για οταν κλεινω την οθονη αλλα εχει τυχει να κλεισω την οθονη και μετα να δουλευουν ολα και παλι κανονικα.Το κλεισιμο των browser και η εκκινηση τους ξανα διορθωνει το προβλημα.Κατι τετοιο ομως ειναι πολυ ενοχλητικο γιατι παντα εχω πολλα tabs και browsers ανοιχτα. ( ειμαι ψαχτηρι τι να κανουμε ? :P)
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 13 Ιουν 2010, 11:56

έγραψε:αλλα εχει τυχει να κλεισω την οθονη και μετα να δουλευουν ολα και παλι κανονικα.
Tρανο παραδειγμα το σημερινο.Η οθονη εμεινε κλειστη για 9+ ωρες και αυτη τη στιγμη ακουω τραγουδακι στο youtube!Τρελο ετσι ?
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 13 Ιουν 2010, 19:48

Τίποτα δεν είναι τρελό, όλα έχουν μια λογική εξήγηση.
Στην περίπτωση σου νομίζω πως το πιο λογικό που έχεις να κάνεις είναι να κοιτάξεις το ρυθμίσεις της οθόνης και του συστήματος ήχου.
Αν βάλεις κανονικά ηχεία, υποθέτω πως δεν θα έχεις πρόβλημα, οπότε δεν είναι θέμα περιηγητή.
Ένα μικρό workaround μέχρι να βρεις τι χτυπάει: Βάλε το tabmixplus και ενεργοποίησε τον διαχειριστή συνεδρίας που προσφέρει.
Θα μπορείς να αποθηκεύεις όλες τις καρτέλες και τα παράθυρα του Firefox, να τον κλείνεις και να τα ανοίγεις ξανά με ένα κλικ.
Προειδοποίηση: Όσοι χρησιμοποιούν το tabmixplus δεν μπορούν να ξεκολλήσουν μετά απ' αυτό. :)
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 13 Ιουν 2010, 23:30

Ε ναι τρελο! Θα μου φαινοταν πιο λογικο αν απενεργοποιουνταν γενικοτερα ο ηχος σε ολο το συστημα και οχι μονο στους browsers. :crazy: Θα χτενισω τοτε τις ρυθμισεις μηπως και δουμε φως ! Ευχαριστω για τις απαντησεις σου btw.. :roll:
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ