dim459 έγραψε:Oι ιοί που βρήκε είναι ιοί windows και ουδεμία επίδραση έχουν στο σύστημά σου. Πρόσεχε όταν μεταφέρεις δεδομένα σε pc με windows να υπάρχει εκεί έλεγχος από antivirus. Δυστυχώς δεν είμαι τόσο αλτρουιστής ώστε να τρέχω εγώ antivirus για να προστατεύονται άλλα pc, πρόβλημά τους.
Εν πάσει περιπτώσει αφού τα βρήκε το clamav πές του και τα να στείλει.
Δεν νομίζω να μπορούμε να αποφανθούμε με σιγουριά περί τίνος πρόκειται. Ναι, μεν το clamav ανιχνεύει μόνο ιούς windows, ναι μεν η πιθανόητα να σου κάνουν ζημιά αυτοί σε προστατευμένο περιβάλλον Λίνουξ είναι όλωσδιόλου απίθανη, αλλά αν δεν δεις τα log αρχεία να δεις τι είναι και τι κάνει το καθένα;

Λοιπόν, μέχρι και τον Kasperski σε παράθυρα του Θείου Μπιλάκου έχω βάλει για να καθαρίσω σύστημα (όχι δικό μου, άλλος έκανε την πατάτα) ... Το ΑVG το ξέρω, το εμπιστεύομαι, αλλά δεν μπορώ πλέον να το στήσω σωστά για Linux, το Avast δεν το δοκίμασα ποτέ. Λοιπόν, για το καθάρισμα, βάζεις πάσα ιό, δούρειο ίππο ή ότι άλλο malware σε καραντίνα και μετά πας αμέσως κι αδειάζεις την καραντίνα. Αυτά για το clamav που το δούλεψα κι έκανε κάποια δουλειά, αλλά αν δεν έβαζα τον Ρώσο δεν έβγαζα άκρη τι κόλλησε το σύστημα του κολλητού ...

Οδηγίες για νέα μέλη ----
Οδηγοί - How to - Tutorials1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)