Ανοίγω το θέμα εδώ αφού πρόκειται για μια internet εφαρμογή αλλά μπορεί να καταλήξει και αλλού τελικά γιατί έχω κάτι υποψίες...
Λοιπόν με αφορμή τη βοήθεια που ήθελα να δώσω σε ένα μέλος του φορουμ εχθες θέλησα να ανοίξω το teamviewer που το είχα χρησιμοποιήσει τελευταία πριν 15 μέρες περίπου - ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ!
Το teamviewer απλά δεν άνοιγε. Δεν άνοιγε καθόλου το πρόγραμμα ούτε έδινε κέρσορα οτι φορτώνει τίποτα... Το έβγαλα το έβαλα το ξαναέκανα το ξαναέκανα έσβησα το wine το ξαναπέρασα με όλους τους δυνατούς συνδιασμούς με ή χωρίς wine τα πάντα όλα... ΤΖΙΦΟΣ!
Αλλά...
Στον ίδιο φάκελο /opt είναι εγκατεστημένο και ένα παχνίδι που το είχα βάλει για να δω τι ρόλο παίζει σα native το Planeshift. Έχω να το ακουμπήσω απο την ημέρα που το έβαλα πριν κανα μήνα.. Αλλά εχθές που πήγα να το τρέξω αφού είναι στον ίδιο φάκελο πέρνω αυτό το σφάλμα opt/.... permission denied .
Μετά τα πολλά βγάλε βάλε του teamviewer πήρα το ίδιο σφάλμα και για αυτό. Αλλά μπορούσα να το ανοίξω απο τη διαδρομή οpt/Teamviewer/teamviewer/5/wine/drive_c/Program\ Files/TeamViewer/version5/TeamViewer.exe και χωρίς δικαιώματα που μου ανέφερε το προηγούμενο αλλά δυστυχώς έτσι crashare σε λιγότερο απο μισό λεπτό...
Μήπως κάτι έγινε και αλλάξανε τα δικαιώματα στον /opt ? τι δικαιώματα έχει εξ αρχής? Μπορώ να σβήσω όλο το directory και να το δημιουργήσω πάλι? Θα αλλάξει κάτι?
Επίσης βλέπω οτι στη διαδρομή στο μενου χρησιμοποιεί για launcher αυτό /οpt/teamviewer/teamviewer/5/bin/teamviewer το οποίο δε φυσικά δεν κάνει τίποτα...
Σας τα παραθέτω για μια σύγκριση με κάποιον που το έχει για να δω τυχών διαφορές...