Apopas έγραψε:
Δλδ όσοι προσπαθούν να χρησιμοποιούν μόνο ελεύθερες εφαρμογές και καμιά φορά να θυσιάσουν μερικές λειτουργίες που έχει ένα λειστό πρόγραμμα για χάριν του ελεύθερου είναι φανατισμένοι;
φανατισμένοι με τη καλή έννοια .. δλδ έχουν σαν προταιρεότητα τους την εφαρμογη που θα χρησιμοποιησουν να είναι opensource και ας μην τους καλύπτει 100%..εγω δεν είμαι αυτης της λογικής (π.χ χρειάστηκα εφαρμογή τύπου matlab.Ε δεν έβαλα το octave και ας είναι opensource γιατί δε με καλύπτει 100%)
Apopas έγραψε:
Άρα δεν έχει και τόση σημασία για 'σενα αν είναι ελεύθερη μία εφαρμογή αλλά μόνο αν έχει κάποιες παραπάνω ιδιότητες από τις υπόλοιπες. Η ελευθερία δεν είναι δλδ μια σημαντική ιδιότητα που πρέπει να λαμβάνουμε υπ 'όψιν μας;
και βέβαια είναι. και τη λαμβάνω και εγω υπόψιν μου και μου αρέσει και η ιδέα και να την προοθώ κιόλας αλλά οι ανάγκες του καθε ενός είναι αυτές που επιβάλουν αν θα χρησιμοποιήσει opensource ή οχι εφαρμογές.Για παράδειγμα μπορεί να δουλεύω σε εταιρία που απαιτείται matlab για να κάνω τη δουλειά μου αλλα εγω προτιμώ το octave και τελικα αποτυγχάνω να κάνω καλα τη δουλεια γιατι προτίμησα μια εφαρμογη επειδη ειναι ανοιχτου κώδικα αλλα όχι με τις δυνατότητες του matlab!!
Apopas έγραψε:
Είναι πραγματικά τόσο σημαντικά αυτά τα πράγματα λοιπόν σε σχέση με την έννοια της ελευθερίας που προσφέρει ο pidgin ώτσε να φτάνουμε στο σημείο να κάνουμε λόγο γι αυτά; Γιατί αν για κάτι τέτοια μικρά πραγματάκια φτάνουμε στο σημείο να χρησιμοποιούμε κλειστές εφαρμογές, τότε φαντάσου για τα μεγαλύτερα.
που ξέρεις τι είναι μικρό για εμενα και τι μεγάλο? που ξέρεις τι χρήση κάνω εγω στον υπολογιστή και τι μου είναι σημαντικό?Για εμένα μια τέτοια εφαρμογή μπορεί να είναι πιο σημαντική απο οτιδήποτε άλλο!! Μην το υποτιμάς!!
Apopas έγραψε:
Σε παρακαλώ μην ειρωνεύεσαι. Ο Makis στο πρώτο post σου που έκανε επεξεργασία σε ενημέρωσε ότι δεν απαγορεύεται τπτ, απλά ότι πρέπει να προειδοποιούμε αν είναι ελεύθερη ή ανελεύθερη εφαρμογή.
Δεν ειρωνεύομαι ποτέ.Πόσο μάλλον τον Makis που τον εκτιμώ αρκετά και με έχει βοηθήσει και πολλές φορές στο φορουμ σε διάφορα θέματα που είχα !! Κακώς το εξέλαβες σαν ειρωνία δεν είχα αυτη τη πρόθεση
Apopas έγραψε:
Δεν είναι θέμα ατίμωσης εννοείται. Δεν χρειάζεται να προβαίνεις σε τέτοιες εκφράσεις λες και είμαστε καμιά αδελφότητα της μαφίας σ' αυτό το forum. Είναι απλό το πράγμα. Προωθούμε το ελεύθερο λογισμικό εδώ μέσα. Αυτό σημαίνει ότι αντί να χρησιμοποιούμε κλειστές εφαρμογές που κάνουν το κάτι παραπάνω, αγωνιζόμαστε να κάνουμε τις ελεύθερες εφαρμογές αντάξιες ή και καλύτερες των κλειστών. Είναι στενομυαλιά και φανατισμός αυτό; Αν ήταν στενομυαλιά, τότε δεν θα είχε νόημα να φτιάξουμε οτιδήποτε ελεύθερο εξ' αρχής αλλά να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις ήδη υπάρχουσες κλειστές εφαρμογές.
Οπότε στην πρόταση που αναφέρεις
αν υπάρχει κάποια άλλη εφαρμογη , που έχει κάποια πράγματα παραπάνω και ας μην είναι opensource θα τη δοκιμάσω και αν μου αρέσει θα την κρατήσω
εγώ θα σου έλεγα ότι καλό θα ήταν να πας στα forum του pidgin, του kopete και των λοιπών ελεύθερων messenger (ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή) και να κάνεις νύξη για αυτά τα παραπάνω που θες να ενσωματωθούν και όχι να προβείς στην εύκολη λύση αμέσως ότι <<α έχει το τάδε παραπάνω, αυτό θα κρατήσω>>.
Τελικά πόση σημασία έχει για 'σενα η ελευθερία ενός προγράμματος; Μέχρι που είσαι διατεθειμένος να στερηθείς τεχνικά χαρακτηριστικά μόνο και μόνο για να χρησιμοποιήσεις ελεύθερες εφαρμογές;
Εδώ ίσως έχεις δίκιο. Όσον αναφορά το ερώτημα σου..μέχρι πόσο μπορώ να στερηθώ για να χρησιμοποιήσω ελεύθερες εφαρμογές...η απάντηση είναι απλή
μπορώ αρκετά υπο την προυπόθεση οτι τα τεχνικά χαρακτηριστηκά αυτα δεν μου είναι άμεσα απαραίτητα!! Αν μου είναι απαραίτητα θα ανατρέξω και σε εμπορικές εφαρμογές γιατι δε μπορώ να περιμένω !!
Σημείωση: Νομιζω όμως οτι ξεφύγαμε λίγο με αυτη τη κουβέντα.Που να το ήξερα οτι θα προκαλούσα τόσο τζέρτζελο με ενα im