ασφάλεια από επιθέσεις στο internet καί hide IP προγράμματα  Το θέμα επιλύθηκε

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: ασφάλεια από επιθέσεις στο internet καί hide IP προγράμμ

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 13 Δεκ 2010, 14:34

medigeek έγραψε:Απορία μετά από όλα αυτά: Είναι εύκολο να ενεργοποιηθεί το https://forum.ubuntu-gr.org; :)

Αυτό θα πρέπει να το απαντήσουν οι διαχειριστές γιατί έχει να κάνει και με τον server.
Δεν είναι τεχνικά δύσκολο αλλά συνήθως αυξάνει το κόστος αφού απαιτεί κι ένα έγκυρο και αξιόπιστο πιστοποιητικό ασφαλείας (όπως βλέπεις το πιστοποιητικό του πανεπιστημίου έχει λήξει και δεν έχει εκδοθεί από κάποια αξιόπιστη αρχή - εδώ πάνε τα λεφτά- )
Δεν ξέρω τι θα γίνει από άποψη ταχύτητας αν ενεργοποιηθεί όπως είναι τώρα αλλά σίγουρα θα βλέπουμε νέα μέλη με τα κιάλια - για να μην πω με το τηλεσκόπιο και θέματα του στυλ «περίεργο μήνυμα κατά τη σύνδεση με το φόρουμ» θα κατακλύσουν την κατηγορία «Εφαρμογές για internet» :).

Γενικά, μέχρι σήμερα τα φόρουμ απέφευγαν τέτοιες καταστάσεις αφού η φύση τους είναι τέτοια που πρέπει να διευκολύνουν την ένταξη νέων μελών και σπανίως δημοσιεύονται εμπιστευτικές πληροφορίες.
Το firesheep όμως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και τώρα τα δεδομένα άλλαξαν. Δεν είναι θέμα μόνο του δικού μας φόρουμ, είναι γενικότερο κι όπως είπα δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί πανικός.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 13 Δεκ 2010, 15:15

Th P έγραψε:...
5ον: δέν με πολυενδιαφέρει η ασφάλεια στο e-mail γιατί στήν χειρότερη περίπτωση νά υποκλαπεί
κάποιο άρθρο πού έτσι κι`αλλιώς οδεύει γιά δημοσίευση...

Προσωπική μου άποψη: Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είτε σε ενδιαφέρει σφαιρικά, είτε όχι.
Πχ, Εσένα μπορεί να μη σε ενδιαφέρει και τόσο να μπει κάποιος στο email σου, αλλά σκέψου κι αυτούς που θα λάβουν email που υποτίθεται πως έστειλες εσύ και θα το εμπιστευτούν.

...7ον: ο προβληματισμός μου γεννήθηκε ως εξής: άν στή θέση τού MakisM1 βρισκόταν ο δικός μου υπολογιστής με χρήστη το γιό μου και μέ επίβλεψη τή γυναίκα μου, τί θά μπορούσε να συμβεί?

Κανένα σύστημα δεν μπορεί να είναι 100% ασφαλές κι αυτό ισχύει κυρίως γιατί υπάρχει και ο παράγων χρήστης.
Ακόμα και στην περίπτωση που θα αντιμετώπιζες την ίδια κατάσταση με τον makisM1, θα υπήρχε το προειδοποιητικό μήνυμα και θα ήταν στην κρίση τους.
Είναι το κλασσικό «Δεν ανοίγουμε την πόρτα σε αγνώστους» που ισχύει και στην καθημερινότητα μας.
Δεν χρειάζεται πανικός επαναλαμβάνω, ενημέρωση χρειάζεται.
Δεν εννοώ ότι πρέπει να μάθεις κι εσύ κι όλη η υπόλοιπη οικογένεια τεχνικές λεπτομέρειες, μια συζήτηση και η κοινή λογική είναι αρκετά (τουλάχιστον στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε οικογενειακά Linux).
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 13 Δεκ 2010, 16:20

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:
5ον: δέν με πολυενδιαφέρει η ασφάλεια στο e-mail γιατί στήν χειρότερη περίπτωση νά υποκλαπεί
κάποιο άρθρο πού έτσι κι`αλλιώς οδεύει γιά δημοσίευση...

Προσωπική μου άποψη: Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είτε σε ενδιαφέρει σφαιρικά, είτε όχι.
Πχ, Εσένα μπορεί να μη σε ενδιαφέρει και τόσο να μπει κάποιος στο email σου, αλλά σκέψου κι αυτούς που θα λάβουν email που υποτίθεται πως έστειλες εσύ και θα το εμπιστευτούν.

Έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!!!!
καί μού θύμισες καί ένα περιστατικό πού είχα ξεχάσει

Πρίν 3 χρόνια μέ παίρνει τηλ. ο διευθυντής μoυ στίς 12 το βράδυ καί μού λέει:
`ξέρεις άν ή Τ...... (συνάδελφος) είναι στό Λονδίνο, γιατί απ`όσο ξέρω είναι στήν Γερμανία στό συνέδριο`
καί εγώ ήξερα ακριβώς το ίδιο
καί μού διευκρινίζει: `πήρα ένα παράξενο mail όπου μού λέει πώς είναι στό Λονδίνο, τής έχουν κλέψει τήν τσάντα με πορτοφόλι, κάρτες καί κινητό,
καί μέ παρακαλεί νά τής στείλω 1000 euro στόν τάδε λογαριασμό, γιατί δέν μπορεί νά επικοινωνήσει μέ τήν οικογένεια της πού βρίσκονται κάπου για διακοπές`
τού ζητώ νά μού προωθήσει το μύνημα, επικοινωνώ μέ τόν σύζυγό της και φυσικά δέν υπήρχε κανένα τέτοιο θέμα

ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ στο hotmail.....

Φιλικά

Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Re: ασφάλεια από επιθέσεις στο internet καί hide IP προγράμμ  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό Th P » 13 Δεκ 2010, 22:53

simosx έγραψε:Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείς πρόγραμμα Hide IP; Αυτό που προσφέρουν τα προγράμματα αυτά είναι ανωνυμία ως προς το τελικό δικτυακό τόπο. Αυτό που δεν προσφέρουν είναι εμπιστευτικότητα (confidentiality), δηλαδή αν ένας διαμεσολαβητής είναι κακόβουλος μπορεί να καταγράψει τους κωδικούς σου και όλη τη σύνδεση.

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Άλλωστε, αυτό που κάνουν συνήθως όσοι σκανάρουν για ανοιχτές θύρες, είναι να παίρνουν ένα εύρος διευθύνσεων και να τις σκανάρουν διαδοχικά.
Με λίγα λόγια, επιλέγουν τυχαία διευθύνσεις κι όπου βρουν ανοιχτά μπαίνουν.
Αν δηλαδή έχεις αφήσει ανοιχτές θύρες για να μπορέσει να μπει κάποιος, δεν θα σε προστατέψει το γεγονός ότι δεν δίνεις πληροφορίες για την ip σου αφού σε συντριπτικό ποσοστό κανείς δεν ψάχνει συγκεκριμένα τη διεύθυνση σου.

H ερώτηση απαντήθηκε
σάς ευχαριστώ γιά τίς αναλυτικές διευκρινήσεις

Φιλικά
Θανάσης Π.
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό klaipelas » 13 Δεκ 2010, 22:58

Για αλλαγη της IP μπορειτε να χρησιμοποιησετε το http://hidemyass.com/ και αφου κανετε αντιγραφη και επικολληση το url πατατε το hide my ass και η ip σας εχει αλλαξει .
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu U.E 3.4 (12.04) 64bit - (Windows 7 Ultimate) VMWare Workstation
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz ┃ MSI Eclipse SLI ┃ Gainward GTX-285 2 GB ┃ Ram 6GB ┃ HD Audio ┃ TFT 22'' 1680Χ1050
Άβαταρ μέλους
klaipelas
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 13 Δεκ 2010, 23:14

klaipelas έγραψε:Για αλλαγη της IP μπορειτε να χρησιμοποιησετε το http://hidemyass.com/ και αφου κανετε αντιγραφη και επικολληση το url πατατε το hide my ass και η ip σας εχει αλλαξει .

Το ερώτημα ήταν άν η απόκρυψη τής IP παρέχει ασφάλεια σέ κακόβουλες επιθέσεις
καί απαντήθηκε αρνητικά

Τί εγγυήσεις στο παραπάνω ερώτημα δίνει το http://hidemyass.com/ ?

Φιλικά
Θανάσης Π.
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό klaipelas » 14 Δεκ 2010, 00:27

Εγγυησεις δε παρεχει ,εγω απαντησα απλα στο ...και hide ip προγραμμα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu U.E 3.4 (12.04) 64bit - (Windows 7 Ultimate) VMWare Workstation
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz ┃ MSI Eclipse SLI ┃ Gainward GTX-285 2 GB ┃ Ram 6GB ┃ HD Audio ┃ TFT 22'' 1680Χ1050
Άβαταρ μέλους
klaipelas
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 14 Δεκ 2010, 00:47

υπάρχουν και άλλες λύσεις;

Secure Shell or SSH
http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Shell

GNU Privacy Guard
http://en.wikipedia.org/wiki/GNU_Privacy_Guard
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 14 Δεκ 2010, 00:57

klaipelas έγραψε:Για αλλαγη της IP μπορειτε να χρησιμοποιησετε το http://hidemyass.com/ και αφου κανετε αντιγραφη και επικολληση το url πατατε το hide my ass και η ip σας εχει αλλαξει .

Παρέχει δύο υπηρεσίες, α) proxy, όπως το hide my ip, οπότε είναι το ίδιο πράγμα που μιλάμε, και β) υπηρεσία VPN προς 10€ περίπου το μήνα.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 14 Δεκ 2010, 04:09

stavrosLinux έγραψε:υπάρχουν και άλλες λύσεις;

Secure Shell or SSH
http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Shell

GNU Privacy Guard
http://en.wikipedia.org/wiki/GNU_Privacy_Guard

Αν εννοείς λύσεις για προστασία από το firesheep, το SSH είναι η βάση της δεύτερης μου πρότασης.
Το GNUPG, τώρα είναι μια άριστη προσέγγιση σε ότι αφορά την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά προστατεύει μόνο το περιεχόμενο τους.
Ελπίζω να δουν το νήμα κι άλλοι γιατί πιθανότατα υπάρχουν κι άλλες λύσεις που δεν ανέφερα/γνωρίζω εγώ κι είναι ένα αρκετά σημαντικό θέμα.
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet