Plugin firefox και κόλλημα υπολογιστή  Το θέμα επιλύθηκε

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: Plugin firefox και κόλλημα υπολογιστή

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 21 Ιαν 2011, 03:42

Off topic:
Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Off topic:

s.dalas έγραψε:Γιώργο, με μένα τουλάχιστον να ξέρεις οτι πάντα θα μιλάς φιλικά!

Το προηγούμενο μου μήνυμα θα μπορούσε να ερμηνευτεί σαν επιθετικό όχι μόνο από εσένα αλλά από οποιονδήποτε το διαβάσει στο μέλλον και όχι άδικα, κακώς το έγραψα έτσι αλλά ομολογώ ότι βαριόμουνα να το αλλάξω αν και διαπίστωσα ότι το ύφος ήταν προβληματικό πριν το υποβάλω.
Το να διευκρινίσω πως μιλούσα φιλικά ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω :)

s.dalas έγραψε:Δεν είπα οτι είναι εξτρα λειτουργία.

s.dalas έγραψε:...Οπως πολύ σωστά αναφέρεις είναι μια εξτρα λειτουργία του firefox...
Οντως δεν εκφράστηκα απόλυτα σωστά στο πρώτο ποστ μου. Αφορμούμενος απο αυτή τη φράση
Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Το plugin-container δεν είναι ακριβώς πρόσθετη λειτουργία του Firefox, αλλά ενσωματωμένη και πραγματικά χρήσιμη λειτουργία
Σε κάθε περίπτωση κατάλαβα τι εννοούσες και ήταν εκφραστικό λάθος. Ομως οι τεχνικες μου γνώσεις δε μου επιτρέπουν να κατανοήσω γιατί συμβαίνει ο διπλασιασμός της κατανάλωσης της επεξεργαστικής ισχύος του υπολογιστή όταν τρέχουν και το container και το npviwer στην περίπτωση μου, ενώ εδώ λέμε οτι το npviewer τρέχει πλεον μεσα στο κέλυφος container και επομενως θα έπρεπε να έχει την ίδια καταναλωση.

Οπως και να έχει αφού τα πράγματα είναι έτσι να αλλάξει ο φίλος τις ρυθμίσεις που ανέφερα ξανά, προκειμένου να επανέλθει σε ένα σταθερότερο firefox.

Φιλικά,
Στέλιος Ν
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 21 Ιαν 2011, 05:00

s.dalas έγραψε:... οι τεχνικες μου γνώσεις δε μου επιτρέπουν να κατανοήσω γιατί συμβαίνει ο διπλασιασμός της κατανάλωσης της επεξεργαστικής ισχύος του υπολογιστή όταν τρέχουν και το container και το npviwer στην περίπτωση μου, ενώ εδώ λέμε οτι το npviewer τρέχει πλεον μεσα στο κέλυφος container και επομενως θα έπρεπε να έχει την ίδια καταναλωση...

Όχι, δεν λέμε ότι το npviewer τρέχει μέσα στο plugin-container απαραίτητα.
Αν συνέβαινε αυτό δεν θα έπρεπε να βλέπεις το npviewer στις διεργασίες.
Είναι απλό, δεν απαιτεί πολλές τεχνικές γνώσεις, απλά είναι λίγο αργά και το μπέρδεψες :)
Το npviewer, δεν είναι τμήμα του κώδικα του adobe flash plugin, έρχεται μαζί με το nspluginwrapper και λειτουργεί μαζί μ' αυτό σαν ένα ακόμα κέλυφος - που είναι απαραίτητο για να παίξει το 32bit flash σε 64bit σύστημα- «ξεγελώντας» για να το πω χοντρικά, στην ουσία τον περιηγητή ώστε να το αναγνωρίζει σαν 64bit.

Το plugin-container έχει σχεδιαστεί όμως για να εκτελεί το player κι όχι το κέλυφος του, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να ξέρει ποια έκδοση (32-64bit) υπάρχει στο σύστημα αφού το ξεγελάει το nspluginwrapper.
Αν έχει γίνει σωστά η εγκατάσταση, του flash (είτε από αποθετήριο, είτε του 64bit από την adobe - όχι όλα μαζί, το ένα πάνω στο άλλο, βάζουμε-ό,τι-βρίσκουμε-κι-όποιον-πάρει-ο-χάρος), έχει καλώς..αλλιώς πολλά μπορεί να στραβώσουν
To plugin-container, καλεί λοιπόν το player για να το εκτελέσει - που όμως στην περίπτωση αυτή είναι καλυμμένο από το nspluginwrapper το οποίο καλεί με τη σειρά του το npviewer και το εκτελεί αυτόνομα.

Οπότε καταλήγεις να τρέχεις σε δυο διεργασίες το ίδιο πράγμα ταυτόχρονα με ό,τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Re: Plugin firefox και κόλλημα υπολογιστή  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό fotis23 » 21 Ιαν 2011, 11:52

Προς αποφύγεις παρεξηγήσεων με τον firefox όλα εντάξει...δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα πλεων παραμόνο με τον deluge που υπάρχει γενικό πρόβλημα.Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και την άμεση ανταπόκριση.

Φιλικά Φώτης
Λειτουργικό: Ubuntu 11.04
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Kανονικό Προγραμματισμός: Μέτριος Αγγλικά: Καλά
Desktop:CPU:Core 2 Duo 2.00 M/B:Asus P5B Memory:3 GB DDR2 Γραφικά:ATI Radeon HD 5450 Series

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fotis23
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 21 Ιαν 2011, 12:57

@Γιώργος Φιωτάκης
Σε ευχαριστώ για την υπομονή σου και την τεχνική ανάλυση που μου έκανες. Εννοείται πως έχω ένα flash εγκατεστημένο και αυτό απο το αποθετήριο. Δεν τα έχω μπάχαλο και για αυτό και έβλεπα και βλέπω ακόμη ελάχιστες καταναλώσεις.
Θα μου επιτρέψεις όμως να συνεχίσω να χρησιμοποιώ εν γνώση μου πλέον των συνεπειών το firefox με απενεργοποιημένη τη λειτουργία του container αφού αυτή τη στιγμή μέχρι τωρα δεν έχω παρατηρήσει το παραμικρό. Αν κάτι στραβώσει θα το παρατηρήσω πρώτος ;) και θα το αναφέρω σαν πρόβλημα που οφείλεται στην απενεργποίηση του.

@fotis23
Mας συγχωρείς που κάναμε μια τέτοια τεχνολογική παρέμβαση στο θέμα σου. Βέβαια αυτό μόνο κακό δεν ειναι αφού έμαθες και εσύ κάποια πράγματα.

Για το deluge τώρα που χτυπάει κόκκινο... Σου έδωσα το bug που σχετίζεται με το πρόβλημα και το hint για το πιο σχόλιο σε βοηθάει. Αν δεν μπόρεσες να εφαρμόσεις τη λυση, πες μας να γίνουμε πιο αναλυτικοί.

Φιλικά,
Στέλιος Ν.
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fotis23 » 22 Ιαν 2011, 00:27

Εντάξει s.dalas όλα οκ και με τον deluge!

Φυσικά και έμαθα από την συζήτηση σας.Και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια!
Desktop:CPU:Core 2 Duo 2.00 M/B:Asus P5B Memory:3 GB DDR2 Γραφικά:ATI Radeon HD 5450 Series

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fotis23
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 22 Ιαν 2011, 03:03

Χαίρομαι fotis23!
Σε βοηθήσε το bug report και η λύση που παραπέμπουν εκεί ? Ετσι για να το βρει κ κάποιος άλλος αν το χρειάζεται στο μέλλον. Επίσης ξανα-άλλαξε τον τίτλο και γράψε και το deluge να τα περιλαμβάνει όλα
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fotis23 » 22 Ιαν 2011, 11:49

Ναι με βοήθησε πολύ!Το παραθέτω ξανα λοιπόν για όποιον το χρειαστεί. Launchpad bug: #587971 :clap:

Ευχαριστώ πολύ και πάλι :D

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fotis23
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet