έγραψε:από mangelasakis
... Και εδώ θέλω να πω ότι αντί η canonical να κάθετε να χάνει τον καιρό της αναπτύσοντας το unity θα μπορούσε να ασχοληθεί με την ανάπτυξη κάποιων εφαρμογών τις οποίες τις έχει ανάγκη το linux όπως είναι το ableton live το autocad το skype και άλλες παρόμοιες εφαρμογές... Για να διαδωθεί κάτι στο ευρύτερο κοινό πρέπει να είναι κάτι ξεχωρίστο και αρκετά καλύτερο από όλα τα υπόλοιπα. Όπως είναι το firefox και το chromium και το skype από την απέναντι όχθη...
Όταν πρωτοασχολήθηκα με ubuntu και μέχρι τον Απρίλιο που μας πέρασε κατά 90% πίστευα και πιστεύω πως αυτό το ποσοστό είχε να κάνει με οτιδήποτε σημαίνει ubuntu και 10% με την επιφάνεια εργασίας. Είχε "στεριώσει" για τα καλά Gnome 2.3 (αααχχχχχ).
Τώρα νομίζω πως σαν να έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερο μερίδιο στον χώρο, αφού μπορούμε να έχουμε όλοι λόγο σ' αυτόν.
Θα ήταν άδικο να μην προσελκύσει κ' άλλο κόσμο... "ο Linux". Αλλά όλο αυτό με κάνει να νιώθω περισσότερο την "εμπορικότητα".
Και εγώ θεωρώ ότι η Canonical δίνει τα πάντα αυτή την στιγμή για το νέο Gnome. Κακές συμφωνίες με AMD, ATI με Gnome shell δεν υφίσταται.
Νιώθω ότι μένει πίσω σε βασικά, λειτουργίες εφαρμογές κτλ.
Intel Core i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz ‖ RAM 7617 MiB ‖ Dell Inc. 065C71 - Dell Inc. Inspiron 15 7000 Gaming
Intel Device [8086:591b] {i915} ⋮ nVidia Device [10de:1c8c] {nouveau}
wlp3s0: Intel Wireless 3165 [8086:3165] (rev 79) ⋮ enp2s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Συναντήσεις φίλων του Ubuntu-gr σε πόλεις της Ελλάδας