Πρόβλημα με τις επαφές του evolution

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Πρόβλημα με τις επαφές του evolution

Δημοσίευσηαπό soc2u » 07 Ιουν 2011, 15:58

Μετά από αναβάθμιση που έκανα στο σύστημα σε 11.04 (δεν έχω αλλάξει ακόμα τις υπογραφές) μου παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα με τις επαφές του Evolution.'Εχω δημιουργήσει 3 βιβλία διευθύνσεων στο evolution. Ξαφνικά μετά την αναβάθμιση του λειτουργικού, μου παρουσιάζει το παρακάτω μήνυμα:
Αδυναμία ανοίγματος βιβλίου διευθύνσεων Δεν ήταν δυνατό το άνοιγμα του Βιβλίου Διευθύνσεων. Αυτό σημαίνει ότι έχετε εισαγάγει λάθος URI, ή ότι δεν είναι δυνατή η σύνδεση με τον εξυπηρετητή.Ανάλυση σφάλματος: Invalid source
Αυτό το παρουσιάζει μόνο με το ένα βιβλίο διευθύνσεων (όπως πάντα το πιο σημαντικό), στα άλλα 2 βιβλία κανένα πρόβλημα βλέπω τις καταχωρήσεις τους κανονικά. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς είναι το λάθος URI, μήπως ξέρει κάποιος να με βοηθήσει; :shock:
Διανομή: Ubuntu 12.04 (64bit)
Υπολογιστής : Μητρική Asus P8H61-M PRO, CPU Intel Core i3, Ram 8GB, Γραφικά NVIDIA GeForce 9500 GT.
Άβαταρ μέλους
soc2u
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με τις επαφές του evolution

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 07 Ιουν 2011, 17:37

Μάλλον πρόκειται γι' αυτό το σφάλμα: Launchpad bug: #753047. Όπως λέει εκεί, κλείσε το Evolution, άνοιξε τερματικό και δώσε τις εντολές:
Κώδικας: Επιλογή όλων
killall -9 e-addressbook-factory
export COUCHDB_DEBUG_MESSAGES=1
/usr/lib/evolution/e-addressbook-factory

Μετά άνοιξε το Evolution και δες αν έφτιαξε.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με τις επαφές του evolution

Δημοσίευσηαπό soc2u » 10 Ιουν 2011, 15:50

Δεν έφτιαξε με όποιο τρόπο κι αν δοκίμασα(καινουργιες εγκαταστάσεις, καθαρό /home, κλπ).Τελικά έκανα ένα καινόυργια βιβλίο διευθύνσεων με άλλο όνομα και πέρασα μέσα τις καταχωρήσεις που είχα σε back up, οπότε βλέπω τις επαφές μου όπως πριν αλλά σε άλλο βιβλίο. Το πρόβλημα όμως δεν έχει λυθεί, γιατί δεν μπορώ ούτε καν να διαγράψω το παλιό βιβλίο διευθύνσεων. :problem:
Διανομή: Ubuntu 12.04 (64bit)
Υπολογιστής : Μητρική Asus P8H61-M PRO, CPU Intel Core i3, Ram 8GB, Γραφικά NVIDIA GeForce 9500 GT.
Άβαταρ μέλους
soc2u
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet