από Γιώργος Φιωτάκης » 16 Οκτ 2011, 02:46
Δεν ξέρω που μπορείς να βρεις τις ρυθμίσεις που ψάχνεις στο evolution, στον Mozilla Thunderbird πάντως, μπορείς να το κάνεις με δύο τρόπους:
α) Γενικά για όλους τους λογαριασμούς:
Πας «Επεξεργασία -> Προτιμήσεις -> Για προχωρημένους -> Γενικά -> Βεβαιώσεις ανάγνωσης» και τσεκάρεις το πλαίσιο πριν το «Κατά την αποστολή μηνυμάτων να ζητείται πάντα βεβαίωση»
β) Μόνο για κάποιο συγκεκριμένο λογαριασμό αλληλογραφίας:
Πας «Επεξεργασία-> Ρυθμίσεις λογαριασμού -> Βεβαιώσεις ανάγνωσης», επιλέγεις το «Προσαρμογή βεβαιώσεων ανάγνωσης για τον παρόντα λογαριασμό» και μετά το «Κατά την αποστολή μηνυμάτων να ζητείται πάντα βεβαίωση ανάγνωσης».
Σημαντικό:
Η βεβαίωση ανάγνωσης είναι απλά μια ένδειξη, όχι απόλυτη απόδειξη.
Για να το περιγράψω απλά, ο πελάτης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του παραλήπτη θα τη στείλει (αν είναι ρυθμισμένος να τη στείλει) όταν παραλάβει το μήνυμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι ο παραλήπτης διάβασε το μήνυμα σου.
Για το μόνο που μπορείς να είσαι σίγουρος όταν λάβεις τη βεβαίωση ανάγνωσης, είναι ότι το μήνυμα σου έφυγε από τον υπολογιστή σου κι έφτασε στον υπολογιστή του παραλήπτη, δεν μπορείς όμως να ξέρεις ούτε καν αν μπορεί να εμφανιστεί το περιεχόμενο του σωστά (πχ προβλήματα κωδικοποίησης, αδυναμία προβολής περιεχομένου html κλπ), άρα είναι (κατά την ταπεινή μου άποψη) δώρο άδωρο .
Εκτός απ' αυτό, πολλοί χρήστες ρυθμίζουν τους πελάτες τους ώστε να μην στέλνουν ποτέ βεβαιώσεις, ενώ αν δεν κάνω λάθος, η αρχική ρύθμιση στους περισσότερους είναι να ρωτάει ο πελάτης τον χρήστη αν επιθυμεί την αποστολή της βεβαίωσης.
Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των χρηστών σε σχετικές έρευνες έχει απαντήσει ότι θεωρεί το αίτημα από περίεργο και άκομψο ως και αδιάκριτο ή και προσβλητικό και επιλέγει να μην αποστείλει βεβαίωση, οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία να τις ζητάς.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!