E-mail Αναφορά Ανάγνωσης  Το θέμα επιλύθηκε

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

E-mail Αναφορά Ανάγνωσης

Δημοσίευσηαπό Link » 15 Οκτ 2011, 18:18

Παιδιά καλησπέρα σας,

με λίγη αναζήτηση στο γκούγκλ δεν βρήκα κάτι, οπότε και απευθύνομαι σε εσάς.

Θέλω να μάθω αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να λέει αν ένα μέηλ που έχω στείλει έχει διαβαστεί και πότε από τον παραλήπτη. Κάτι σαν τις αναφορές ανοίγματος σε μηνύματα ΜΜS...

Ευχαριστώ πολύ!! =)
1 Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Τέλεια
2 Ubuntu 11.04 64bit, Windows 7 64bit Ultimate
3 AMD Athlon 64 X2 5200+ ‖ RAM 3 GiB ‖ Asus M2NE SLI ‖ ATI Radeon HD4850 ‖ Sound Blaster Audigy 7.1
Link
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: E-mail Αναφορά Ανάγνωσης

Δημοσίευσηαπό anagno » 15 Οκτ 2011, 19:06

Καταρχάς βάλε υπογραφή για να βλέπουμε τί συστημα έχεις ...

Νομίζω κάθε πρόγραμμα που στέλνει μαιλ το υποστηρίζει αυτό. Τουλάχιστον στο ubuntu 11.10 το Thunderbird το έχει... Για να το ενεργοποιήσεις πας:
edit->account settings (αφού πρώτα έχεις ορίσει τις λεπτομέρειες του μαιλ, που συνήθως γίνεται όταν πρωτο-ανοίγεις το πρόγραμμα).
Μετά επιλέγεις στο παράθυρο που θα σου ανοίξει το μαιλ που επιθυμείς να λάβεις επιβαβαίωση (στα αριστερά της οθόνης) και πατάς το βελάκι εκεί για να ανοίξει η λίστα.
Απο εκεί επιλέγεις "return receipt" και ρυθμίζεις τις επιλογές που επιθυμείς...

Όποιος χρήστης ξέρεις πως γίνονται αυτές οι επιλογές με terminal ας τις γράψει διότι δεν νομίζω οι οδηγίες που έδωσα ότι είναι πολύ ξεκάθαρες ...
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 14.10 64bit , Windows 8
3 Intel® Core™ i5-3570K CPU @ 3.40GHz × 4 ‖ RAM 16GiB ‖ SABERTOOTH Z77
4 ASUS GTX 560 Ti
anagno
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Link » 15 Οκτ 2011, 20:18

Υπογραφή είχα! δεν έχω ιδέα γιατί εξαφανίστηκε..

Θα δοκιμάσω αυτό που μου είπες και να ποστάρω πάλι!
Ευχαριστώ πολύ!!
3 AMD Athlon 64 X2 5200+ ‖ RAM 3 GiB ‖ Asus M2NE SLI ‖ ATI Radeon HD4850 ‖ Sound Blaster Audigy 7.1
Link
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Link » 15 Οκτ 2011, 20:46

anagno έγραψε:
edit->account settings (αφού πρώτα έχεις ορίσει τις λεπτομέρειες του μαιλ, που συνήθως γίνεται όταν πρωτο-ανοίγεις το πρόγραμμα).
Μετά επιλέγεις στο παράθυρο που θα σου ανοίξει το μαιλ που επιθυμείς να λάβεις επιβαβαίωση (στα αριστερά της οθόνης) και πατάς το βελάκι εκεί για να ανοίξει η λίστα.
Απο εκεί επιλέγεις "return receipt" και ρυθμίζεις τις επιλογές που επιθυμείς...

Δεν βρήκα τέτοια επιλογή.... =ς
Μήπως μπορείς να το αναδιατυπώσεις...;
Link
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: E-mail Αναφορά Ανάγνωσης  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 16 Οκτ 2011, 02:46

Δεν ξέρω που μπορείς να βρεις τις ρυθμίσεις που ψάχνεις στο evolution, στον Mozilla Thunderbird πάντως, μπορείς να το κάνεις με δύο τρόπους:

α) Γενικά για όλους τους λογαριασμούς:
Πας «Επεξεργασία -> Προτιμήσεις -> Για προχωρημένους -> Γενικά -> Βεβαιώσεις ανάγνωσης» και τσεκάρεις το πλαίσιο πριν το «Κατά την αποστολή μηνυμάτων να ζητείται πάντα βεβαίωση»

β) Μόνο για κάποιο συγκεκριμένο λογαριασμό αλληλογραφίας:
Πας «Επεξεργασία-> Ρυθμίσεις λογαριασμού -> Βεβαιώσεις ανάγνωσης», επιλέγεις το «Προσαρμογή βεβαιώσεων ανάγνωσης για τον παρόντα λογαριασμό» και μετά το «Κατά την αποστολή μηνυμάτων να ζητείται πάντα βεβαίωση ανάγνωσης».

Σημαντικό:
Η βεβαίωση ανάγνωσης είναι απλά μια ένδειξη, όχι απόλυτη απόδειξη.

Για να το περιγράψω απλά, ο πελάτης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του παραλήπτη θα τη στείλει (αν είναι ρυθμισμένος να τη στείλει) όταν παραλάβει το μήνυμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι ο παραλήπτης διάβασε το μήνυμα σου.
Για το μόνο που μπορείς να είσαι σίγουρος όταν λάβεις τη βεβαίωση ανάγνωσης, είναι ότι το μήνυμα σου έφυγε από τον υπολογιστή σου κι έφτασε στον υπολογιστή του παραλήπτη, δεν μπορείς όμως να ξέρεις ούτε καν αν μπορεί να εμφανιστεί το περιεχόμενο του σωστά (πχ προβλήματα κωδικοποίησης, αδυναμία προβολής περιεχομένου html κλπ), άρα είναι (κατά την ταπεινή μου άποψη) δώρο άδωρο .

Εκτός απ' αυτό, πολλοί χρήστες ρυθμίζουν τους πελάτες τους ώστε να μην στέλνουν ποτέ βεβαιώσεις, ενώ αν δεν κάνω λάθος, η αρχική ρύθμιση στους περισσότερους είναι να ρωτάει ο πελάτης τον χρήστη αν επιθυμεί την αποστολή της βεβαίωσης.
Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των χρηστών σε σχετικές έρευνες έχει απαντήσει ότι θεωρεί το αίτημα από περίεργο και άκομψο ως και αδιάκριτο ή και προσβλητικό και επιλέγει να μην αποστείλει βεβαίωση, οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία να τις ζητάς.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό anagno » 16 Οκτ 2011, 12:59

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:
β) Μόνο για κάποιο συγκεκριμένο λογαριασμό αλληλογραφίας:
Πας «Επεξεργασία-> Ρυθμίσεις λογαριασμού -> Βεβαιώσεις ανάγνωσης», επιλέγεις το «Προσαρμογή βεβαιώσεων ανάγνωσης για τον παρόντα λογαριασμό» και μετά το «Κατά την αποστολή μηνυμάτων να ζητείται πάντα βεβαίωση ανάγνωσης».

Αυτό προσπαθούσα να σου περιγράψω, μόνο που εγώ έχω την αγγλική έκδοση και όχι με τόσο καλό τρόπο :oops:
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 14.10 64bit , Windows 8
3 Intel® Core™ i5-3570K CPU @ 3.40GHz × 4 ‖ RAM 16GiB ‖ SABERTOOTH Z77
4 ASUS GTX 560 Ti
anagno
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet