pazzi83 έγραψε:καλησπερα ρε παιδια ειμαι καινουριος στο linux και αρκετα αρχαριος στους υπολογιστες γενικα
και εγω εχω το ιδιο προβλημα, αλλα μαζι με το skype εξαφανίστηκε και το εικονιδιο των ασυρματων δυκτιων
το ξαναεβαλα αλλα δεν κανει τιποτα, δεν ανοιγει το προγραμα :/
επισης να πω ακομα οτι δεν καταλαβαινω τι ειναι το 2d και 3d που αναφερετε πιο πανω,δεν ξερω τι εκδοση ubuntu εχω
και οτι δε βρηκα και που πρεπει να βαλω και αυτες τις εντολες που λετε
ακομα το ψαχνω!!
ευχαριστω εκ των προτερων
Καλησπέρα φίλε
pazzi83 και καλωσήρθες στο forum.
Το πρώτο που θα πρέπει να γίνει, είναι να μάθουμε ποιά έκδοση ubuntu τρέχεις αυτή τη στιγμή. Επίσης, χρήσιμες θα ήταν και μερικές γενικές πληροφορίες για τον υπολογιστή σου. Ο πιο εύκολος τρόπος να γίνει αυτό, είναι να τρέξεις την εφαρμογή που φτιάχνει αυτόματα την υπογραφή σε μορφή παρόμοια με αυτή της δικής μου, ώστε να παρέχονται πληροφορίες χρήσιμες σε όποιον θέλει να προσαρμόσει μια απάντηση για το δικό σου σύστημα.
Για οδηγίες για το πώς θα το κάνεις αυτό,
πάτα εδώΚαλό θα ήταν να αρχίσεις με αυτό, αλλά μέχρι να μπορέσεις, μπορείς να δώσεις στο τερματικό την εντολή
- Κώδικας: Επιλογή όλων
uname -a
ώστε τουλάχιστον να φανεί ποιά έκδοση ubuntu έχεις, πράγμα που είναι απολύτως απαραίτητο να το ξέρουμε για να απαντήσουμε.
Τα unity 2D και unity 3D, είναι 2 διαφορετικές λειτουργίες του γραφικού περιβάλλοντος του ubuntu. Το στάνταρ είναι το 3D, ενώ αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κάρτα γραφικών του Η/Υ ή αν το επιλέξεις ο ίδιος, λειτουργεί το 2D mode. Οπτικά μοιάζουν πολύ και είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσεις αν δεν ξέρεις.
Ο dconf-editor που αναφέρεται πιο πάνω, είναι ένα εργαλείο για να ρυθμίζουμε το περιβάλλον εργασίας. Δεν είναι προεγκαταστημένο και πρέπει πρώτα να εγκατασταθεί.
Αυτό μπορεί να γίνει με την εντολή
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install dconf-tools
Όπου βλέπεις εντολές στο φόρουμ, αυτές δίνονται στο παράθυρο ενός εργαλείου που λέγεται «τερματικό» και είναι ένα βοήθημα του linux. Μπορείς να το εμφανίσεις με τον συνδυασμό
Ctrl+Alt+T .
Εναλλακτικά, μπορείς να ανοίξεις το κέντρο λογισμικού Ubuntu (Ubuntu software centre), να γράψεις στο πεδίο αναζήτησης την λέξη
dconf-tools και να εγκαταστήσεις την εφαρμογή που θα εμφανιστεί.